NRK Meny
Normal

– Skal hoppe i ti år til

42 år gamle Noriaki Kasai vant sitt første storbakkerenn på over ti år, og nå lover han å ikke gi seg før han passerer femti.

Noriaki Kasai

Kasai vant lørdagens hopprenn i Kuusamo.

Foto: Heikki Saukkomaa / Ap

– Dette var perfekt, gliser Noriaki Kasai bredt når han stopper for en kjapp prat med NRK etter å ha vunnet hopprennet i Kuusamo lørdag.

Japanske Noriaki Kasai er en legende i hoppsporten, og til tross for at han nå er blitt 42 år gammel, er han bedre enn på lenge.

I fredagens konkurranse ble han nummer tre, men på lørdag tok han steget helt opp, og vant konkurransen sammen med sveisiske Simon Ammann.

Kasai vant et skiflygningsrenn i Kulm i januar i år, men i en ordinær storbakke er det hans første verdenscupseier på over ti år.

Imponerende

– Det er utrolig imponerende. Jeg synes jeg begynner å bli en gammel mann, men jeg skjønner at jeg har mange år igjen, smiler Anders Bardal, som selv ikke var helt fornøyd med dagens konkurranse.

Også Anders Fannemel var imponert.

– Det kreves mye eksplosivitet for å levere på det nivået her, og han fortsatt har krutt i beina, sier Fannemel.

Ti år til

Men Kasai selv er ikke ferdig med dette.

– Jeg håper å vinne neste konkurranse også og å holde meg i god form.

– Hvor lenge har du tenkt å holde på egentlig?

– Ti år til, ler han.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal