– Skal hoppe i ti år til

42 år gamle Noriaki Kasai vant sitt første storbakkerenn på over ti år, og nå lover han å ikke gi seg før han passerer femti.

Noriaki Kasai

Kasai vant lørdagens hopprenn i Kuusamo.

Foto: Heikki Saukkomaa / Ap

– Dette var perfekt, gliser Noriaki Kasai bredt når han stopper for en kjapp prat med NRK etter å ha vunnet hopprennet i Kuusamo lørdag.

Japanske Noriaki Kasai er en legende i hoppsporten, og til tross for at han nå er blitt 42 år gammel, er han bedre enn på lenge.

I fredagens konkurranse ble han nummer tre, men på lørdag tok han steget helt opp, og vant konkurransen sammen med sveisiske Simon Ammann.

Kasai vant et skiflygningsrenn i Kulm i januar i år, men i en ordinær storbakke er det hans første verdenscupseier på over ti år.

Imponerende

– Det er utrolig imponerende. Jeg synes jeg begynner å bli en gammel mann, men jeg skjønner at jeg har mange år igjen, smiler Anders Bardal, som selv ikke var helt fornøyd med dagens konkurranse.

Også Anders Fannemel var imponert.

– Det kreves mye eksplosivitet for å levere på det nivået her, og han fortsatt har krutt i beina, sier Fannemel.

Ti år til

Men Kasai selv er ikke ferdig med dette.

– Jeg håper å vinne neste konkurranse også og å holde meg i god form.

– Hvor lenge har du tenkt å holde på egentlig?

– Ti år til, ler han.

Siste nytt

 • Drømmescoringer sikret City-seier

  Manchester City hadde full kontroll da de slo Crystal Palace 4-0 søndag kveld.

  Stones satte sitt første ved et hodestøt etter en snau halvtime. Like etter hvilen scoret Gundogan et fantastisk mål fra distanse.

  Men Stones var ikke ferdig, og satte inn 3-0 25 minutter før kampen ble blåst av.

  På tampen satte Sterling et fantastisk frispark i mål.

  Dagens resultat betyr at Guardiolas menn er forbi Liverpool og Leicester, og de er to poeng bak Manchester United. Det med én kamp mindre spilt enn sine konkurrenter.

  Manchester City
  Foto: Dave Thompson / AFP
 • TV 2: Blonz blir med videre i VM

  Mange holdt pusten da det ble meldt at stortalentet Alexander Blonz hadde blitt skadet. Han måtte stå over kampen mot Sveits på lørdag.

  Men nå kommer gladmeldingen om at Blonz føler seg frisk nok til å bli med videre. Håndballspilleren skal ha respondert bra på fysiske tester og trent med laget på søndag. Det skriver TV 2.

  VM håndball: Norge - Saudi-Arabia (40-21)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Strand Larsen scoret igjen

  Jørgen Strand Larsen har funnet målrytmen for Groningen. Spissen berget poeng i 2-2-kampen mot Twente i nederlandsk æresdivisjon søndag.

  Groningen lå under 0-2 allerede etter halvspilt første omgang, men etter pause slo vertene tilbake. Strand Larsen fikk gleden av å bli utligningsmann etter 66 minutter.

  20-åringen fra Halden kriget seg fram på et innlegg fra Gabriel Gudmundsson og styrte inn 2-2 med høyrefoten. Det var Strand Larsens fjerde seriemål på de fem siste kampene. (NTB)

  EM-kvalifisering fotball (U21): Norge - Gibraltar (6-0)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal