NRK Meny
Normal

– Skal gjøre alt vi kan for å hjelpe Jays

Jaysuma Saidy Ndure er utestengt fra Olympiatoppen på grunn av samarbeidet med Vemma Europe. Nå lover Tomasz Stanislawski i selskapet at de skal jobbe hardt for å skaffe Ndure den godkjenningen han behøver.

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure er i hardt vær etter å ha inngått et samarbeid med et kontroversielt selskap.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi synes det er veldig leit det som har skjedd med Jays, og vi lover å jobbe hardt for å få Verve godkjent av laboratoriet i London før 1. januar, forteller Tomasz Stanislawski, COO i Vemma Europe til NRK.no tirsdag kveld.

Tirsdag ble det kjent at Olympiatoppen og Friidrettsforbundet har brutt samarbeidet med Jaysuma Saidy Ndure på grunn av en avtale han har inngått med selskapet Vemma Europe.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Må få produktet godkjent

 Tomasz Stanislawski, COO i Vemma Europe

Tomasz Stanislawski er COO i Vemma Europe.

Årsaken til at Olympiatoppen og Friidrettsforbundet har brutt samarbeidet er at norske utøvere ikke kan reklamere for kosttilskudd som ikke er godkjent av laboratoriet Informed Sport i London.

Produktet er altså ikke ulovlig i Norge.

NRK fortalte tirsdag at Ndure allerede har brukt opp pengene han fikk av selskapet, og at han derfor ikke kan trekke seg fra avtalen. Dermed står han igjen med ett håp, at produktet blir godkjent. Dette kan kun skje ett eneste sted i verden.

– Olympiatoppen har et sett av kriterier vedrørende kosttilskudd, og et analysesystem hvor Informed Sport er eneste godkjente laboratorium, har Halvor Lea i Olympiatoppen tidligere forklart til NRK.

Må skje før årsskiftet

Stanislawski sier imidlertid til NRK at det ikke er noen grunn til at produktet ikke skal godkjennes, og at allerede er godkjent i tyskspråkelige land av et labotatorium i Køln.

– Produktet inneholder ingen dopingmidler eller andre ting som skulle forårsake at det ikke skal kunne godkjennes, sier Stanislawski.

Godkjenningen må i utgangspunktet skje før en ny kontrakt skal undertegnes med friidrettsforbundet 1. januar 2015.

– Dette er avhengig av to forhold: Vi må vurdere om vi kan gi en ny kontrakt til utøveren, og det kan vi per dags dato ikke gjøre. Vi har også etablert en regel som sier at hvis man har slike avtaler, kan man ikke representere Norge internasjonalt, sier Ronny Nilsen i friidrettsfobundet til NRK.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia