NRK Meny
Normal

– Skal gjøre alt vi kan for å hjelpe Jays

Jaysuma Saidy Ndure er utestengt fra Olympiatoppen på grunn av samarbeidet med Vemma Europe. Nå lover Tomasz Stanislawski i selskapet at de skal jobbe hardt for å skaffe Ndure den godkjenningen han behøver.

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure er i hardt vær etter å ha inngått et samarbeid med et kontroversielt selskap.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi synes det er veldig leit det som har skjedd med Jays, og vi lover å jobbe hardt for å få Verve godkjent av laboratoriet i London før 1. januar, forteller Tomasz Stanislawski, COO i Vemma Europe til NRK.no tirsdag kveld.

Tirsdag ble det kjent at Olympiatoppen og Friidrettsforbundet har brutt samarbeidet med Jaysuma Saidy Ndure på grunn av en avtale han har inngått med selskapet Vemma Europe.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Må få produktet godkjent

 Tomasz Stanislawski, COO i Vemma Europe

Tomasz Stanislawski er COO i Vemma Europe.

Årsaken til at Olympiatoppen og Friidrettsforbundet har brutt samarbeidet er at norske utøvere ikke kan reklamere for kosttilskudd som ikke er godkjent av laboratoriet Informed Sport i London.

Produktet er altså ikke ulovlig i Norge.

NRK fortalte tirsdag at Ndure allerede har brukt opp pengene han fikk av selskapet, og at han derfor ikke kan trekke seg fra avtalen. Dermed står han igjen med ett håp, at produktet blir godkjent. Dette kan kun skje ett eneste sted i verden.

– Olympiatoppen har et sett av kriterier vedrørende kosttilskudd, og et analysesystem hvor Informed Sport er eneste godkjente laboratorium, har Halvor Lea i Olympiatoppen tidligere forklart til NRK.

Må skje før årsskiftet

Stanislawski sier imidlertid til NRK at det ikke er noen grunn til at produktet ikke skal godkjennes, og at allerede er godkjent i tyskspråkelige land av et labotatorium i Køln.

– Produktet inneholder ingen dopingmidler eller andre ting som skulle forårsake at det ikke skal kunne godkjennes, sier Stanislawski.

Godkjenningen må i utgangspunktet skje før en ny kontrakt skal undertegnes med friidrettsforbundet 1. januar 2015.

– Dette er avhengig av to forhold: Vi må vurdere om vi kan gi en ny kontrakt til utøveren, og det kan vi per dags dato ikke gjøre. Vi har også etablert en regel som sier at hvis man har slike avtaler, kan man ikke representere Norge internasjonalt, sier Ronny Nilsen i friidrettsfobundet til NRK.

Siste nytt

 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)