– Skal gjøre alt vi kan for å hjelpe Jays

Jaysuma Saidy Ndure er utestengt fra Olympiatoppen på grunn av samarbeidet med Vemma Europe. Nå lover Tomasz Stanislawski i selskapet at de skal jobbe hardt for å skaffe Ndure den godkjenningen han behøver.

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure er i hardt vær etter å ha inngått et samarbeid med et kontroversielt selskap.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi synes det er veldig leit det som har skjedd med Jays, og vi lover å jobbe hardt for å få Verve godkjent av laboratoriet i London før 1. januar, forteller Tomasz Stanislawski, COO i Vemma Europe til NRK.no tirsdag kveld.

Tirsdag ble det kjent at Olympiatoppen og Friidrettsforbundet har brutt samarbeidet med Jaysuma Saidy Ndure på grunn av en avtale han har inngått med selskapet Vemma Europe.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Må få produktet godkjent

 Tomasz Stanislawski, COO i Vemma Europe

Tomasz Stanislawski er COO i Vemma Europe.

Årsaken til at Olympiatoppen og Friidrettsforbundet har brutt samarbeidet er at norske utøvere ikke kan reklamere for kosttilskudd som ikke er godkjent av laboratoriet Informed Sport i London.

Produktet er altså ikke ulovlig i Norge.

NRK fortalte tirsdag at Ndure allerede har brukt opp pengene han fikk av selskapet, og at han derfor ikke kan trekke seg fra avtalen. Dermed står han igjen med ett håp, at produktet blir godkjent. Dette kan kun skje ett eneste sted i verden.

– Olympiatoppen har et sett av kriterier vedrørende kosttilskudd, og et analysesystem hvor Informed Sport er eneste godkjente laboratorium, har Halvor Lea i Olympiatoppen tidligere forklart til NRK.

Må skje før årsskiftet

Stanislawski sier imidlertid til NRK at det ikke er noen grunn til at produktet ikke skal godkjennes, og at allerede er godkjent i tyskspråkelige land av et labotatorium i Køln.

– Produktet inneholder ingen dopingmidler eller andre ting som skulle forårsake at det ikke skal kunne godkjennes, sier Stanislawski.

Godkjenningen må i utgangspunktet skje før en ny kontrakt skal undertegnes med friidrettsforbundet 1. januar 2015.

– Dette er avhengig av to forhold: Vi må vurdere om vi kan gi en ny kontrakt til utøveren, og det kan vi per dags dato ikke gjøre. Vi har også etablert en regel som sier at hvis man har slike avtaler, kan man ikke representere Norge internasjonalt, sier Ronny Nilsen i friidrettsfobundet til NRK.

Siste nytt

 • Reistad tilbake i troppen

  Henny Ella Reistad er tilbake i den norske kamptroppen til OL-kvartfinalen i håndball mot Ungarn i dag. Hun har vært ute av spill i en snau uke på grunn av en skulderskade. Norge er soleklar favoritt til å ta seg til semifinalen.

  Vilde Ingeborg Johansen er tatt ut av kamptroppen på 14 spillere som er lagt ut av arrangøren.

  Henny Reistad
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Mclaughlin knuste verdensrekord

  Amerikanske Sydney Mclaughlin knuste konkurrentene på 400 meter hekk på Olympiastadion i OL og løp inn til ny verdensrekord på 51.46.

  – Tiden er fenomenal. Det er så mange paralleller mellom disse to finalene, roper Jann Post og viser til gårsdagens hekkefinale der Warholm vant.

  Mclaughlins kollega Dalilah Muhammed løp inn til personlig beste på 51.68, og med den tiden slo hun også forrige verdensrekord som lød 51.90.

  Mclaughlin
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Brasiliansk gull i maratonsvømming

  Ana Marcela Cunha var best av samtlige maratonsvømmere under OL onsdag. Cunha vant spurten etter 10 intense kilometer med svømming.

  Vinnertiden til Cunha lød på en time, 59 minutter og 30 sekunder. Ingen kunne gjøre noe med brasilianeren, som ble nummer ti i Rio i 2016 og nummer fem i Beijing i 2008.

  Tokyo Olympics Marathon Swimming
  Foto: David Goldman / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal