Landslagssjefen langer ut mot byrådet: – Situasjonen i Oslo er begredelig

Roy Johansen frykter ishockeytalenter kan glippe for landslaget på grunn av for lite istrening i Oslo. Landslagssjefen krever at kommunen tar ansvar.

Oslo er ikke en idrettsvennlig by. Det mener landslagstrener i ishockey, Roy Johansen. Nok en gang må han se at hockeyhallene mangler is.

Norges landslagstrener i ishockey, Roy Johansen, mener situasjonen i ishallene i Oslo har blitt verre år for år. – Byrådet må ta til seg at vi trenger anlegg og vi trenger vedlikehold, mener han.

– Det er en begredelig situasjon i Oslo igjen. Jeg er lei for å stå her et år til og det fortsatt ikke er is i hallene i Oslo, sier Roy Johansen til NRK.no.

Landslagssjefen er oppgitt over situasjonen i ishallene i Oslo. Ellers i Norge og Europa åpner ishallene 1. august, men slik er det ikke i hovedstaden.

– Oslo kapper fem uker i begynnelsen av sesongen og fem uker i slutten, så det er ti uker mindre med tilbud i Oslo enn i resten av Norge og Europa, sier landslagstreneren oppgitt.

– Blitt verre og verre

ICEHOCKEY/WORLD Norway's head coach Roy Johansen shouts to his players during their 2013 IIHF Ice Hockey World Championship preliminary round match against Belarus at the Globe Arena in Stockholm

Roy Johansen frykter for landslagsrekutteringe fra Oslo dersom det ikke blir endring i når ishallene åpner.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Jordal Amfi åpnet 5. august, men her er det kun A-lagsspillere, Vålerenga og andre A-lag i hovedstaden som får trene.

– Tendensen har vært en til to uker mindre istid per år siden 2006. Det har blitt gradvis verre. Nå er frustrasjonen stor blant de som driver med ishockey i hovedstaden, sier han.

At Lørenhallen i år åpner noe tidligere enn før, hjelper lite for landslagssjefen. De resterende hallene åpner først 9. september.

– Alle under 18 år i Oslo må vente til 9. september med å komme på is. Lørenhallen er åpnet av en privat aktør og det er ikke Oslo kommune som har tatt det ansvaret de bør gjøre, mener Johansen.

– For de yngste nå er det mørkt å være borger i Oslo med tanke på is-idrettene, mener han.

Spår færre landslagsspillere fra hovedstaden

Færre uker på is, gir mindre istrening for ishockeytalenter i Oslo. Johansen mener dette ødelegger for rekruttering og på lengre sikt kan det også få konsekvenser for landslaget.

– Det blir vanskelig å få frem spillere fra Oslo, som har vært hovedleverandør i mange år, til landslaget, sier han.

I ishockey-VM i år var over halvparten av de norske spillerne fra hovedstaden.

– Ti uker kortere sesong i Oslo enn i resten av Norge og Europa, da blir det vanskelig for spillere fra Oslo å kvalifisere seg til et eventuelt OL-lag i 2022 hvis Oslo får lekene da, mener Johansen.

– Er Oslo en idrettsvennlig by?

Ola Elvestuen

Idrettsbyråd i Oslo Ola Elvestuen sier de må se på lengre åpningstider i ishallene i Oslo i budsjettet for neste år.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

– Nei, per i dag er vi ikke det. Men med enkle midler, mellom 500.000 og én million kroner er det mulighet for å få på strømmen og legge is i hallene. Byrådet må ta til seg at vi trenger anlegg og vi trenger vedlikehold.

– Henger etter

Landslagssjefen har vært i flere møter med idrettsbyråd i Oslo, Ola Elvestuen. Elvestuen sier de to har hatt gode samtaler om hvordan Oslo kan bedre ishockeytilbudet.

– Det er klart at åpningstider er et sentralt element. Vi åpner Jordal 5. august, det er den første som åpnes hvert år. Så er det et behov for å ha lenger åpningstider, det må vi se på inn i budsjettet for neste år, sier han til NRK.no.

– Det er en liten bedring i forhold til tidligere i og med at Lørenhallen åpner 19. august, sier Elvestuen.

Han er likevel klar på at det er en del å gå på når det gjelder ishallene i Oslo.

– Ellers er det utvilsomt sånn at når det gjelder hallsituasjon er det en del av våre idrettsanlegg som har blitt hengende etter. Særlig for OL-prosjektet er det en sentral del å ruste opp med flere haller, sier han.

Siste nytt

 • Innlagt med hjerteproblemer

  Den tidligere svenske skiskyttertreneren Wolfgang Pichler behandles på sykehus etter å ha blitt rammet av alvorlige hjerteproblemer.

  Det bekrefter Sveriges olympiske komité (SOK), der 65 år gamle Pichler er ansatt som talentutvikler.

  – Våre tanker er med Wolfgang, sier SOKs virksomhetssjef Peter Reinebo ifølge Expressen.

  Tilstanden til suksesstreneren beskrives som alvorlig, men stabil. Pichler skal akutt ha blitt rammet av hjerteproblemene da han var ute på en sykkeltur nær hjemstedet Ruhpolding i helgen, skriver Aftonbladet.

  Pichler var landslagssjef da Sverige tok to gull og to sølv under OL i Pyeongchang i 2018. (NTB)

  WEB_SPORT
  Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB
 • Ruud fem plassar opp

  Casper Ruud klatrat fem plassar på verdsrankingen og er nummer 25 før French Open. Han nådde semifinalen i turneringa i Hamburg i helga.

  Til Eurosport seier Ruud at han har kontroll på den vonde skuldra som plaga han litt i Hamburg.

  Casper Ruud spelar sin førsterunde kamp mot japanske Yuichi Sugita i dag.

  Casper Ruud
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
 • City styrker forsvaret

  Manchester City er samd med Benfica om kjøp av midstopparen Ruben Dias for rundt 800 millionar kroner, skriv den portugisiske klubben på sine nettsider.

  I tillegg skal Nicolas Otamendi motsett veg.

  Men det gjenstår for spelarane å bli samde om dei perdonlege kontraktene, skriv Sky Sports.

  City tapte 2-5 på heimebane mot Leicester søndag.

  Ruben Dias
  Foto: Armando Franca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal