NRK Meny
Normal

– Ser helt likt ut som i fjor

NRKs skøyteekspert Even Wetten synes verdenscupåpningen i skøyter viser en skøytesport som er helt lik fjorårets.

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen ble nummer åtte under verdenscupåpningen på skøyter i Obihiro i Japan fredag. Her i aksjon på 5000 meter under verdenscupen i Inzell i mars.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Even Wetten

NRKs skøyteekspert Even Wetten tror Norge kan hevde seg på pallen i årets skøytesesong.

– Nederland dominerer totalt, noe som ikke var uventende. Norge har en veldig lang vei å gå hvis de skal matche nederlenderne, sier Wetten til NRK.no.

Under verdenscupåpningen i Obihori i Japan fredag, vant Nederland tre av de fire løpene. Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 8.-plass på 5000. I par med nederlenderen Sven Kramer ble tiden 6.28,99. Ikke uventet var det Kramer som vant distansen på 6.20,90.

– Vi kan ta Nederland på enkeltdistanser, men da trenger vi at Sverre Lunde Pedersen våkner skikkelig på 5000 meter. I dag var han litt utenfor, sier NRKs skøyteekspert.

– Ennå veldig tidlig

NRKs skøyteekspert har likevel tror på Lunde Pedersen denne sesongen.

– Han har trent veldig godt. Jeg tror absolutt det vil komme noe spennende fra han i år. Han vil nok være nærmere Sven Kramer enn noen gang tidligere. Men da må både fysikken og teknikken stemme bedre enn det gjorde i dag, sier Even Wetten.

Han tror flere norske løpere kan være med å kjempe om pallplasser under årets verdenscup, selv om han synes det meste ser veldig likt ut som i fjor.

– Det er veldig tidlig i sesongen, og det vil alltid være store utslag i første løp. Men husk at vi ennå ikke har sett Håvard Holmefjord Lorentzen på 1000 og 1500 meter. Jeg mener han er den mest spennende skøyteløperen Norge har, og han kan absolutt hevde seg på pallen, forteller Wetten.

Forventer bedre av Njåtun

Ida Njåtun

Ida Njåtun var eneste norske jente i aksjon under verdenscupåpningen i Japan. Her under OL i Sotsji.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Ida Njåtun var eneste norske jente i aksjon under verdenscupåpningen. Hun gikk inn til en 9.-plass på 3000 meter med tiden 4.12,99. Wetten sier Njåtun er et stykke unna det vi kan forvente av henne.

– Hun har mer inne, så jeg gleder meg veldig til å se henne i full blomst. Jeg forventer at hun skal være på pallen i år, hun bør i hvert fall være topp fem med jevne mellomrom, sier han.

Håvard Bøkko har slitt med en belastningsskade i kneet, og er ikke med landslaget til Asia. Han er for øyeblikket på en treningsarena i Calgary.

– Jeg mener det er helt riktig at Håvard Bøkko prioriterer trening fremfor å gå verdenscup når han er i dårlig form. Han må trene hardt og få kneet sitt på plass, slik at han kan være på topp under Enkeltdistanse-VM, forteller Wetten.

Øvrige norske resultater:

Espen Aarnes Hvammen endte på 11.-plass på 500 meter. Han fikk tiden 35,58.
I B-puljen på 500 meter menn endte Håvard Lorentzen på 14.-plass med tiden 36,08.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn