Hopp til innhold

– Man ser at Cavendish hater det

Uansett hva som skjer videre blir årets Tour de France den dårligste Mark Cavendish har gjort siden debuten.

14039536

Mark Cavendish er britenes store OL-håp. I Tour de France har han ikke klart å prestere slik vi er vant til å se ham gjøre.

Foto: Pete Goding / Pa Photos

– Han har ikke sjanse til å snu det nå, konkluderer NRKs sykkelkommentator Jann Post.

Under fjorårets Tour de France vant det britiske OL-håpet poengtrøyen og syklet inn til seks etappeseiere som HTC-rytter. Like etter vant han VM-gull i landeveisritt.

I år sykler han for Team Sky, og det meste er snudd på hodet.

Får ikke hjelp fra laget

Cavendish har fått minimalt med hjelp fra lagkameratene, og har bare tatt én etappeseier så langt. Den grønne trøya har han heller ikke mulighet til å sikre seg.

– Hovedgrunnen er at Team Sky kjører bare for sammenlagtseier til Bradley Wiggins. Cavendish har ikke lenger et lag som setter ham i posisjon til å vinne. HTC var ekstremt flinke til å gjøre ham god. For dem vant han selv på dårlige dager, sier Post.

26-åringen her omtrent ikke trent sammen med hjelperytterne sine, Edvald Boasson Hagen og Bernhard Eisel.

– Jeg tror ikke han stoler på dem. Den ene etappeseieren han har i år tok han så å si på egenhånd, sier Post.

Slanket seg flere kilo

Cavendish har gått ned fire kilo for å takle den bratte OL-bakken bedre.

– Han har nok ikke den samme punchen i spurten på flat bakke lenger. Men det er kalkulert, og kan gi ham en fordel under OL, sier Post.

Det er nemlig OL som er det uttalte hovedmålet til Cavendish i år. Han kommer trolig til å trekke seg fra touren i dag eller en av de nærmeste dagene for å få god nok oppladning før lekene starter om 11 dager.

– Om han gjør det bra under OL, kommer ingen til å tenke på at han feilet i touren. Men marginene er små, og det kan fort bli et fiaskoår for Cavendish dersom han ikke lykkes i London, sier Post.

etappe

Få vinnersjanser igjen

I touren gjenstår kun tre flate etapper, inkludert dagens. Med full uttelling kan Cavendish med andre ord håpe på totalt fire etappeseiere dersom han fortsetter. Så få seiere har han ikke tatt siden debuten i 2007.

Selv om Cavendish har «planlagt» en dårligere tour i år, tror ikke Post han er fornøyd med det han har prestert.

– Nei, han har en vinnerskalle uten like og hater å tape. Han sier han er glad for å sykle med mindre press, men man ser at han hater det som skjer, mener Post.

Siste nytt

  • Solberg vant WRC2-klassen i Rally Chile

    Oliver Solberg var raskest av samtlige WRC2-førere under Rally Chile i Concepción i helgen. Den norsk-svenske bilkjøreren ble sekser sammenlagt.

    Han vant WRC2-klassen et snaut halvminutt foran briten Gus Greensmith. Solberg kriget med finske Sami Pajari om ledelsen i innledningen før han overtok ledelsen på den siste fartsprøven lørdag.

    Overtaket hadde Solberg også etter søndagens fire siste fartsprøver og tok seieren i WRC2-klassen. Det skilte drøyt åtte minutter opp til estiske Ott Tänak som vant toppklassen.

    Solberg har vunnet WRC2-klassen tre ganger denne sesongen. De to første skjedde i Sverige og Finland.

    Andreas Mikkelsen kjørte ikke i Chile. (NTB)

    Oliver Solberg
    Foto: MICKE FRANSSON / AFP
  • McIlroy la seg flat etter raseriutbrudd: – På feil sted til feil tid

    Både oppførselen til den amerikanske caddien Joe LaCava og den europeiske spilleren Rory McIlroy skapte store overskrifter lørdag kveld.

    På pressekonferansen etter at Ryder Cup-seieren var sikret ble McIlroy spurt om hendelsen.

    Der forteller han at han ikke har møtt LaCava, men at de to utvekslet tekstmeldinger lørdag kveld og McIlroy forteller at tiden leger det meste.

    Ute ved parkeringsplassen var McIlroy helt fra seg og sa klart ifra til en annen amerikanske caddie, Jim Mackay. Da grep iren Shane Lowry inn og sørget for at McIlroy satt seg i bilen.

    Årsaken til McIlroys raseri var at han mente at LaCava forstyrret ham før en avgjørende putt. McIlroy forteller at han lot raseriet gå utover Mackay, noe han angrer på.

    – Han var den første amerikaneren jeg så etter at jeg kom ut fra garderoben, så det var han som tok støyten for det. Han var bare på feil sted til feil tid. Jeg sendte han en melding i dag tidlig og beklaget for det.

    På spørsmål om han er irritert eller lettet for at Lowry brøt inn, svarer McIlroy:

    – Jeg er lettet. Veldig lettet. Vi snakket om det som et lag i går (lørdag) kveld. Vi følte at det var respektløst. Det var ikke bare respektløst mot meg og «Fitz» (Matt Fitzpatrick), det var respektløst mot hele laget, sier McIlroy.

    McIlroy
    Foto: Sky Sports
  • Vålerenga skaffet seg pusterom i nedrykksstriden

    Før søndagens kamp mellom Sandefjord og Vålerenga lå begge de to lagene med 21 poeng, samme antall poeng som Haugesund på kvalikplass.

    Dermed var det en svært viktig kamp i Sandefjord søndag kveld, og det som viste seg å bli en kamp hvor Vålerenga tok et godt steg bort fra den verste nedrykkstriden.

    Den nyinnkjøpte spissen Andrej Ilic har vært en stor suksess i Vålerenga-trøya de siste ukene og serberen headet Vålerenga i ledelsen mot slutten av den første omgangen.

    Ti minutter ut i den andre omgangen økte Vålerenga ledelsen etter et straffespark fra Stefan Strandberg og de så ut til å ha full kontroll på seieren. Spenning ble det likevel etter at Sandefjord reduserte med Danilo Al-Saed halvveis i omgangen, men flere mål ble det ikke.

    Dermed var det Vålerenga som tok en viktig 2-1-seier og har et lite pusterom med syv runder igjen av Eliteserien. Vålerenga ligger nå på en ellevteplass, med Sandefjord to plasser bak.

    – Uansett om det er Sandefjord vi møter, så er det ekstremt viktig (å ta tre poeng). At det er et lag som ligger rundt oss på tabellen, det gjør ingenting. Vi må nok ha ti poeng til, så det er bare å jobbe på, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.

    Eliteserien i fotball 2023: Sandefjord - Vålerenga
    Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste