Hopp til innhold

– Sandbech ble bortdømt

ASPEN (NRK): Det har kommet sterke reaksjoner etter at Ståle Sandbech ble nummer to bak Mark McMorris i slopestylefinalen i X Games.

Ståle Sandbech slo til med 95 poeng i første runde og klarte ikke å forbedre poengsummen. Han tar dermed sølv bak amerikanske Mark McMorris. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

TV2s ekspert og tidligere ekspertkommentator i NRK, Jonas Greve, er klar i sin sak: Sandbech burde ha vunnet.

– Jeg mener han ble bortdømt. Hopplinjen til Ståle var bedre enn McMorris sin. McMorris kjørte litt bedre på railene. Det var selvfølgelig jevnt med bare ett poeng som skilte dem, men alle jeg har pratet med støtter min mening i hvert fall. Så nok en gang blir han bortdømt. Jeg tenker at dommerne favoriserer McMorris litt, sier Greve om dømmingen til NRK.

– Aner ikke hva som skiller oss

Ståle Sandbech var selv både fornøyd og skuffet over andreplassen, men når det gjelder hva som skiller han og McMorris, så aner han ikke.

Ståle Sandbech

I SKYGGEN AV VINNEREN: Ståle Sandbech havnet ett poeng bak Mark McMorris i slopestyle-finalen. Mange mener det burde vært et skifte mellom de to på toppen av pallen.

Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Jeg aner ikke hva som skiller oss på det ene poenget. Det får du spørre dommerne om, sier Sandbech om poenget som skillet han og førsteplassen.

Føler du deg bortdømt?

– Nja, jeg har ikke sett løpene, og vet ikke om jeg gidder det heller. Det er mange som har sagt at jeg burde det. Det er vanskelig å si, begge kjørte veldig bra. Nå skal jeg kjøre European Open, og det mitt fokus nå, sier Sandbech om løpene som alle snakker om.

– Det har vært mye snakk poengsummen

Landslagssjef for snowboarderne, Thomas Harstad, vil ikke fokusere for mye på det, men er tydelig på at resultatet kunne vært annerledes.

– Det har vært veldig mye snakk om poengsummen her i dag. I denne sporten er det ofte litt debatter, men det vi tenker på er å feire Ståle sin sølvmedalje og Silje sin gullmedalje. Det får bli opp til resten å spekulere i om det burde vært gull eller ikke. Uansett er det fantastisk å bli nummer to her i dag, og det er det vi skal fokusere på, sier landslagssjefen om resultatet.

Se vinnerløpet til Mark McMorris, som mange mener var svakere enn Sandbech sitt.

Mark McMorris stakk av med seieren i slopestylefinalen i X Games, bare med ett poeng foran Ståle Sandbech. Kommenatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Siste nytt

 • Beckham åpner opp: «Klinisk depressiv og knust» etter rødt kort i fotball-VM

  David Beckham og kona Victoria åpner opp om en meget tøff tid etter at fotballspilleren ble utvist i en VM-kamp for England i 1998.

  Beckham fikk det røde kortet mot Argentina etter å ha sparket mot Diego Simeone. England ble slått ut av mesterskapet på straffespark mot argentinerne.

  Onsdag slippes de første episodene i en Netflix-serie der Beckhams karriere er satt under lupen.

  – Han var deprimert, absolutt klinisk deprimert. Og helt knust, sier kona Victoria om det som hendte i etterkant av 1998-VM.

  Beckham ble utsatt for voldsom kritikk i hjemlandet etter hendelsen. – Jeg skulle ønske det fantes en pille som kunne radere ut minnene om det, sier Beckham selv.

  Han innrømmer i Netflix-serien at han gjorde en «dum feil som endret livet mitt».

  Leagues Cup - Group J - Inter Miami v Atlanta United
  Foto: MARCO BELLO / Reuters
 • Wada med tramadol-advarsel – rett inn på forbudslisten

  Antidopingbyrået Wada har godkjent forbudslisten for neste år. Et mye brukt smertestillende preparat får stor oppmerksomhet.

  Tramadol, som er meget sterkt smertelindrende, har vært forbudt i sykkelsporten siden 2019. Fra 1. januar neste år vil dette gjelde alle idretter.

  Wada melder om at byrået har observert stadig mer omfattende bruk av tramadol de siste årene, blant annet gjelder dette i sykling, rugby og fotball. Middelet kom på overvåkingslisten i 2012.

  I en pressemelding bruker Wada mye plass til å omtale farene ved bruk av tramadol.

  Stoffet er klassifisert som narkotika i mange land, også i Norge. Wada-finansiert forskning har bekreftet at tramadol har potensial til å øke fysisk prestasjon i idrett.

  Tollbeslag
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Målkalas da Storhamar senket Sparta

  Storhamar slo Sparta 5-2 på borteis i eliteserien i ishockey og fortsatte den solide sesongstarten.

  Peter Queeneville ga Hamar-laget ledelsen allerede etter ett minutt. Ledelsen ble doblet av Eirik Salsten seks minutter senere.

  Martin Grönberg reduserte for Sparta, og Lars Joakim Lundberg utlignet kort tid etterpå. Likevel sørget Marcus Bryhnisveen for at Storhamar gikk til pause med 3-2-ledelse.

  Quennville økte til 4-2 i midtperioden, mens Sander Hurrød fastsatte resultatet til 5-2 i siste periode.

  Storhamar topper eliteserien med 15 poeng på seks kamper. Stavanger Oilers og Vålerenga ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt.

  Sparta møter Vålerenga i neste runde, mens Storhamar møter Comet.

  Frisk Asker tok seg enkelt av Lørenskog og vant 7-1 søndag, mens Lillehammer seiret 2-1 over Comet. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar (3-0)(4-3)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste