– Sandbech ble bortdømt

ASPEN (NRK): Det har kommet sterke reaksjoner etter at Ståle Sandbech ble nummer to bak Mark McMorris i slopestylefinalen i X Games.

Ståle Sandbech slo til med 95 poeng i første runde og klarte ikke å forbedre poengsummen. Han tar dermed sølv bak amerikanske Mark McMorris. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

TV2s ekspert og tidligere ekspertkommentator i NRK, Jonas Greve, er klar i sin sak: Sandbech burde ha vunnet.

– Jeg mener han ble bortdømt. Hopplinjen til Ståle var bedre enn McMorris sin. McMorris kjørte litt bedre på railene. Det var selvfølgelig jevnt med bare ett poeng som skilte dem, men alle jeg har pratet med støtter min mening i hvert fall. Så nok en gang blir han bortdømt. Jeg tenker at dommerne favoriserer McMorris litt, sier Greve om dømmingen til NRK.

– Aner ikke hva som skiller oss

Ståle Sandbech var selv både fornøyd og skuffet over andreplassen, men når det gjelder hva som skiller han og McMorris, så aner han ikke.

Ståle Sandbech

I SKYGGEN AV VINNEREN: Ståle Sandbech havnet ett poeng bak Mark McMorris i slopestyle-finalen. Mange mener det burde vært et skifte mellom de to på toppen av pallen.

Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Jeg aner ikke hva som skiller oss på det ene poenget. Det får du spørre dommerne om, sier Sandbech om poenget som skillet han og førsteplassen.

Føler du deg bortdømt?

– Nja, jeg har ikke sett løpene, og vet ikke om jeg gidder det heller. Det er mange som har sagt at jeg burde det. Det er vanskelig å si, begge kjørte veldig bra. Nå skal jeg kjøre European Open, og det mitt fokus nå, sier Sandbech om løpene som alle snakker om.

– Det har vært mye snakk poengsummen

Landslagssjef for snowboarderne, Thomas Harstad, vil ikke fokusere for mye på det, men er tydelig på at resultatet kunne vært annerledes.

– Det har vært veldig mye snakk om poengsummen her i dag. I denne sporten er det ofte litt debatter, men det vi tenker på er å feire Ståle sin sølvmedalje og Silje sin gullmedalje. Det får bli opp til resten å spekulere i om det burde vært gull eller ikke. Uansett er det fantastisk å bli nummer to her i dag, og det er det vi skal fokusere på, sier landslagssjefen om resultatet.

Se vinnerløpet til Mark McMorris, som mange mener var svakere enn Sandbech sitt.

Mark McMorris stakk av med seieren i slopestylefinalen i X Games, bare med ett poeng foran Ståle Sandbech. Kommenatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Siste nytt

 • Samuelsen forlenger med Haugesund

  Martin Samuelsen (22) blir værende i Haugesund. Opprinnelig utløp låneavtalen med West Ham 30.juli, men nå er klubbene enige om å forlenge avtalen ut sesongen. Angrepsspilleren har spilt 12 Eliteserie-kamper denne sesongen og står bokført med to mål.

  Eliteserien i fotball 2019: Mjøndalen- Haugesund (1-4)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Silva forlater Manchester City

  David Silva spiller sin 10. sesong i Manchester City neste sesong. Det blir hans siste for den engelske fotballklubben. Det bekreftet midtbanestjernen på en pressekonferanse på Gran Canaria, skriver flere medier, deriblant BBC.

  David Silva
  Foto: David Klein / Reuters
 • Rekordtall for fotball-VM

  Frankrikes lag får rekordhøye seertall i fotball-VM på hjemmebane. Kvartfinalen mot Brasil ble sett av 11,9 millioner franske TV-seere. Det er ny rekord for «Les Bleues» og også høyere enn tallet for Frankrikes kvartfinale i mennenes EM på hjemmebane i 2016.

  Tallet er også høyere enn seertallene for Frankrikes gruppekamper mot Peru (10,7 millioner) og Danmark (8,6 millioner) i fjorårets VM for menn. I kvartfinalen mot Argentina trakk «Les Bleus» 12,5 millioner seere.

  Norge mot Frankrike i fotball-VM
  Foto: VALERY HACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal