NRK Meny
Normal

– Sandbech ble bortdømt

ASPEN (NRK): Det har kommet sterke reaksjoner etter at Ståle Sandbech ble nummer to bak Mark McMorris i slopestylefinalen i X Games.

Ståle Sandbech slo til med 95 poeng i første runde og klarte ikke å forbedre poengsummen. Han tar dermed sølv bak amerikanske Mark McMorris. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

TV2s ekspert og tidligere ekspertkommentator i NRK, Jonas Greve, er klar i sin sak: Sandbech burde ha vunnet.

– Jeg mener han ble bortdømt. Hopplinjen til Ståle var bedre enn McMorris sin. McMorris kjørte litt bedre på railene. Det var selvfølgelig jevnt med bare ett poeng som skilte dem, men alle jeg har pratet med støtter min mening i hvert fall. Så nok en gang blir han bortdømt. Jeg tenker at dommerne favoriserer McMorris litt, sier Greve om dømmingen til NRK.

– Aner ikke hva som skiller oss

Ståle Sandbech var selv både fornøyd og skuffet over andreplassen, men når det gjelder hva som skiller han og McMorris, så aner han ikke.

Ståle Sandbech

I SKYGGEN AV VINNEREN: Ståle Sandbech havnet ett poeng bak Mark McMorris i slopestyle-finalen. Mange mener det burde vært et skifte mellom de to på toppen av pallen.

Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Jeg aner ikke hva som skiller oss på det ene poenget. Det får du spørre dommerne om, sier Sandbech om poenget som skillet han og førsteplassen.

Føler du deg bortdømt?

– Nja, jeg har ikke sett løpene, og vet ikke om jeg gidder det heller. Det er mange som har sagt at jeg burde det. Det er vanskelig å si, begge kjørte veldig bra. Nå skal jeg kjøre European Open, og det mitt fokus nå, sier Sandbech om løpene som alle snakker om.

– Det har vært mye snakk poengsummen

Landslagssjef for snowboarderne, Thomas Harstad, vil ikke fokusere for mye på det, men er tydelig på at resultatet kunne vært annerledes.

– Det har vært veldig mye snakk om poengsummen her i dag. I denne sporten er det ofte litt debatter, men det vi tenker på er å feire Ståle sin sølvmedalje og Silje sin gullmedalje. Det får bli opp til resten å spekulere i om det burde vært gull eller ikke. Uansett er det fantastisk å bli nummer to her i dag, og det er det vi skal fokusere på, sier landslagssjefen om resultatet.

Se vinnerløpet til Mark McMorris, som mange mener var svakere enn Sandbech sitt.

Mark McMorris stakk av med seieren i slopestylefinalen i X Games, bare med ett poeng foran Ståle Sandbech. Kommenatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Siste nytt

 • Målløs Zlatan i nytt LA-tap

  LA Galaxy røk på sesongens tredje tap da det ble 0–2 hjemme mot Atlanta United natt til søndag norsk tid.

  Zlatan Ibrahimovic og Ola Kamara spilte hele kampen på topp, men maktet ikke å overliste Atlanta-keeper Brad Guzan.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Frederic J. Brown / AFP
 • Seier for Sagosen og PSG

  Sander Sagosens klubb Paris-Saint Germain leverte en glimrende 1. omgang og vant den første kvartfinalen i mesterligaen over polske Kielce 34-28. Til pause ledet laget hele 22-10. Sagosen noterte seg med to scoringer.

  HANDBALL-FRA-D1-MONTPELLIER-PARIS
  Foto: SYLVAIN THOMAS / AFP
 • Tap for ishockeylandslaget

  Etter gårsdagens seier for det norske ishockeylandslaget mot Sveits slo i dag sveitserne tilbake og vant 3–0.

  Neste helg vil det norske laget spille to kamper mot Hviterussland som en siste oppkjøring til VM i Danmark i mai.

  Switzerland Hockey
  Foto: Samuel Golay / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: London Marathon
Sportssøndag: London Marathon
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen