Hopp til innhold

– Sandbech ble bortdømt

ASPEN (NRK): Det har kommet sterke reaksjoner etter at Ståle Sandbech ble nummer to bak Mark McMorris i slopestylefinalen i X Games.

Ståle Sandbech slo til med 95 poeng i første runde og klarte ikke å forbedre poengsummen. Han tar dermed sølv bak amerikanske Mark McMorris. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

TV2s ekspert og tidligere ekspertkommentator i NRK, Jonas Greve, er klar i sin sak: Sandbech burde ha vunnet.

– Jeg mener han ble bortdømt. Hopplinjen til Ståle var bedre enn McMorris sin. McMorris kjørte litt bedre på railene. Det var selvfølgelig jevnt med bare ett poeng som skilte dem, men alle jeg har pratet med støtter min mening i hvert fall. Så nok en gang blir han bortdømt. Jeg tenker at dommerne favoriserer McMorris litt, sier Greve om dømmingen til NRK.

– Aner ikke hva som skiller oss

Ståle Sandbech var selv både fornøyd og skuffet over andreplassen, men når det gjelder hva som skiller han og McMorris, så aner han ikke.

Ståle Sandbech

I SKYGGEN AV VINNEREN: Ståle Sandbech havnet ett poeng bak Mark McMorris i slopestyle-finalen. Mange mener det burde vært et skifte mellom de to på toppen av pallen.

Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Jeg aner ikke hva som skiller oss på det ene poenget. Det får du spørre dommerne om, sier Sandbech om poenget som skillet han og førsteplassen.

Føler du deg bortdømt?

– Nja, jeg har ikke sett løpene, og vet ikke om jeg gidder det heller. Det er mange som har sagt at jeg burde det. Det er vanskelig å si, begge kjørte veldig bra. Nå skal jeg kjøre European Open, og det mitt fokus nå, sier Sandbech om løpene som alle snakker om.

– Det har vært mye snakk poengsummen

Landslagssjef for snowboarderne, Thomas Harstad, vil ikke fokusere for mye på det, men er tydelig på at resultatet kunne vært annerledes.

– Det har vært veldig mye snakk om poengsummen her i dag. I denne sporten er det ofte litt debatter, men det vi tenker på er å feire Ståle sin sølvmedalje og Silje sin gullmedalje. Det får bli opp til resten å spekulere i om det burde vært gull eller ikke. Uansett er det fantastisk å bli nummer to her i dag, og det er det vi skal fokusere på, sier landslagssjefen om resultatet.

Se vinnerløpet til Mark McMorris, som mange mener var svakere enn Sandbech sitt.

Mark McMorris stakk av med seieren i slopestylefinalen i X Games, bare med ett poeng foran Ståle Sandbech. Kommenatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Siste nytt

 • Friidrettsforbundet støtter Kjøll

  Styret i Norges Friidrettsforbund besluttet på onsdagens styremøte å gi sin støtte til Berit Kjøll i valget av president i Norges Idrettsforbund, skriver NTB. Kjøll er sittende president, men valgkomiteen har gått inn for Zaineb Al-Samarai som ny president. Al-Samarai har fått støtte fra en rekke idrettskretser og særforbund. Kjøll har tidligere fått støtte fra håndballforbundet og rytterforbundet.

  Berit Kjøll
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Leicester-stjerne bekrefter: Forlater klubben

  Youri Tielemans bekrefter at han forlater Leicester City når kontrakten hans går ut i slutten av juni.

  Belgieren bekrefter det selv på Instagram.

  26-åringen har spilt for Leicester siden 2019 og scoret seiersmålet da Leicester City slo Chelsea 1-0 i FA-cupfinalen i 2021.

  Men nå, etter nedrykket fra Premier League, er belgieren ferdig.

  Han har den siste tiden blitt koblet til flere klubber, deriblant Manchester United.

  Yuri Tielemans, Leicester
  Foto: Jon Super / AP
 • Håndball: Kolstad med matchball i sluttspillet

  Elverum bød Kolstad på knallhard kamp og ledet store deler av kampen, men Simen Lyse avgjorde for trønderlaget fire sekunder før slutt.

  Med 30-29-seier i tredje sluttspillfinale leder Kolstad 2-1 i best av fem kamper og har to sjanser til å sikre klubbens første tittel og bryte Elverums rekke på ni strake.

  Lyse tok ansvar da tiden var i ferd med å løpe ut og sendte et kanonskudd fra distanse i krysset bak Emil Imsgård. Det var hans sjette mål i kampen.

  EHF European League: Kolstad - Drammen HK (28-26)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste