NRK Meny
Normal

– Så dere det klønete fallet? Jeg håpet ingen så det!

RUKA (NRK): Ingvild Flugstad Østberg kjempet om pallen til hun gikk på rumpa på flatmark. Nå reiser hun hjem full av revansjelyst.

Ingvild Flugstad Østberg falt på flatmark og innrømte at det var passe bra klønete.

PÅ RATTATA: Ingvild Flugstad Østberg skylder ikke på noen andre enn seg selv for dette fallet. Foto: Morten Stenberg

– Så dere det klønete fallet? Jeg håpet ingen så det. Det var et dårlig sted å tryne hvis ingen skulle se de, sier Østberg til NRK.

Hun har akkurat fått vite at NRKs reporter filmet det som skjedde inne på stadion. 26-åringen hadde akkurat rundet fem kilometer og lå 6,3 sekunder bak ledende Marit Bjørgen.

Da gikk hun rett og slett på rumpa.

– Har du det på film? Det var superklønete, jeg vet ikke hvordan jeg gjorde det. Jeg tror jeg så Charlotte Kalla gikk ut, og tenkte nå skal jeg ta i litt ekstra og få heng på henne ut. Så kjørte jeg skiene inni hverandre, forklarer hun.

Var forbannet

I mål var hun 36,8 sekunder bak seirende Bjørgen på en fjerdeplass.

– Jeg lå og fightet om andre-tredjeplass. Klart du taper noen sekunder, og det kan hende du blir litt stiv, men det var kun min egen skyld. Litt kjedelig, jeg skulle gjerne gått fortere så jeg hadde kommet meg opp på pallen, erkjenner hun.

Sist vinter var Østberg på pallen i 21 av de 36 verdenscupkonkurransene hun deltok i. Nå reiser hun hjem fra Ruka uten pallplassering denne helga. Lørdag kom hun ikke til finale og måtte ta til takke med den sure sjuendeplassen på sprinten.

– Jeg var forbanna i går, bekrefter hun.

Vil på pallen

Likevel synes hun kroppen har gitt positive svar.

– Det har vært litt stang ut med pallplassene, men det er vel egentlig en av de bedre Kuusamo-helgene jeg har hatt, så det kan jo love bra for resten av sesongen, sier hun.

Nå er hun innstilt på å vise seg fra en enda bedre side på hjemmebane i minitouren på Lillehammer neste helg.

– Man blir revansjelysten, man får lyst til å klatre opp på pallen. Det er bra å kjenne på det også, fastslår Ingvild Flugstad Østberg.

Siste nytt

 • Røste ber Norge vente med OL

  Skipresident Erik Røste ber Norge vente med en ny OL-søknad. Både Telemark og Vestlandet har meldt sin interesse for å arrangere OL i 2026.

  – Etter min mening er det for tidlig å starte en ny prosess allerede nå, sier han til NTB.

  Skipresidenten
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Målfest for Zuccas Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 6–1 på bortebane mot Carolina Hurricanes onsdag. 20 sekunder inn i tredje periode slo Chris Kreider til med sin andre scoring, godt hjulpet av en kjempeassist fra Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Tolisso-heading fikset Bayern-seier

  Corentin Tolisso ble matchvinner etter 77 minutter da Bayern München vant 2–1 borte mot Anderlecht i mesterligaen onsdag kveld.

  Robert Lewandowski ga tyskerne ledelsen før Sofiane Hanni utlignet etter 63 minutter.

  Corentin Tolisso
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad