– Rytterne vil være fullstendig utkjørt etter den første Tour de France-uka

Edvald Boasson Hagens sjef, Douglas Ryder, tror starten på årets Tour de France vil bli en av de aller tøffeste både mentalt og fysisk for rytterne.

CYCLING-FRA-TDF2017

TØFF START: Årets start på Tour de France kan bli en av de tøffeste, mener Douglas Ryder.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP

– Rytterne vil være fullstendig utkjørt etter de første ni dagene. Alle rytterne vil være mentalt stresset og fysisk helt utslitt, sier Ryder til NRK.

Team Dimension Data-sjefen tror spesielt det tøffe terrenget og de varierende forholdene vil bli svært krevende.

Sykling: Tour de France 2017

FORBEREDT PÅ TØFFE LØYPER: Team Dimension Data-sjefen tror rytterne vil være utslitt allerede etter de første ni etappene.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det starter i Nord-Vest Frankrike. Veiene er tøffe, været er varierende og vinden kommer til å blåse. Det er et ekstremt tøft terreng i denne første uka og jeg tror det kommer til å være veldig stressende for rytterne.

– Kanskje en av de aller tøffeste

Ryder påpeker at det blir viktig å ha et veldig sterkt lag når de skal begi seg ut på det som kanskje blir en av tidenes tøffeste Tour de France.

– Det kommer til å bli en veldig tøff første uke. Kanskje en av de aller tøffeste. Det gjelder å ha et veldig sterkt team som kan få sprinterne i mål på friskest mulig måte.

edvald

PÅ PLASS: Edvald Boasson Hagen er på plass i Frankrike og gjør seg klar for en tøff start på årets Tour.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Boasson Hagen og resten av laget er nå på plass i Frankrike for å gjøre seg klar til startskuddet går lørdag 7. juli. 31-åringen som deltar i sitt åttende Tour de France er forberedt på at det kan bli tøft.

– Det er noen tøffe etapper som kan bli utfordrende, spesielt for spurtere og alle egentlig. Det er veldig kort og bratt til tider, og stort tidspress, og da er det fort gjort å ryke ut, sier han.

– Sidevind kan være avgjørende

Ole Kristian Stoltenberg, som skal kommentere Tour de France på radio for NRK, er enig i at det blir tøff start for rytterne.

 Ole Kristian Stoltenberg

VARIERT START: Ole Kristian Stoltenberg skal kommentere årets Tour de France på radio. Han tror det blir en veldig variert start.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er en krevende start. Det er en veldig variert start fordi man har en del spurtetapper hvor sidevind kan være avgjørende. Det er ganske slitsomt. Det er også noen korte, bratte etapper som blir ganske masete for å si det mildt. Og så har man en brosteinsetappe før man tar en hviledag.

– Hvordan vil dette påvirke rytterne?

– Jeg tror hvert lag må velge hvilke ryttere som får sjansen. For eksempel med Dimension Data, på de flate dagene så må de passe på Cavendish, slik at han får spurte. Og så kommer det noen kuperte etapper de kanskje kan kjøre for Edvald. De må nok bare disponere innad i laget.

Siste nytt

 • Mindre lukrativt i Europa i fem år

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) varslar at det blir mindre pengepremiar i dei europeiske fotballturneringane dei neste fem åra på grunn av koronaen, melder The Times.

  UEFA seier ikkje kor store kutt dei reknar med. Men dei har tapt 514 millionar pund (ca 6,2 milliardar kroner) i tapte publikums-, tv- og sponsorinntekter på grunn av utsetjinga av utslagsrundane sist sesong.

  Sesongen blei avbroten i mars, og i staden avslutta med turneringar og enkeltkampar i august, utan publikum på tribunene.

  Førre sesong hadde UEFA sett av 21 milliardar kroner til gruppespelet i meisterligaen åleine.

  Meisterligaen
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Norske lag til Øst-Europa

  Storhamar skal ut mot Fehervar fra Ungarn i europaligaen i håndball, mens Byåsen møter polske Perla Lublin. Molde fikk russiske Astrakhanotsjka i3. kvalifiseringsrunde i europaligaen for kvinner.

  Storhamar og Byåsen var toppseedet, mens Molde var i den andre potten.

  Selv om det meste av Europa er rødt med tanke på koronasituasjonen så vil det europeiske håndballforbundet få på plass smitteprotokoller slik at kampene kan gjennomføres.

  Molde HK
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • OL-kval-gruppa endelig klar

  Norge skal møte Montenegro (vertsnasjon), Romania og Kasakhstan i OL-kvalifiseringa i håndball for kvinner.

  Det er fjerde gang gruppa er endret, etter at fleie lag etter tur har trukket seg.

  – Puljene er nå satt opp etter de opprinnelige kriteriene, skriver IHF i en pressemelding.

  Dette er gruppene:

  1: Spania, (vertsnasjon), Sverige, Senegal og Argentina.

  2: Russland, Serbia, Kina og Ungarn (vertsnasjon).

  3: Norge, Montenegro (vertsnasjon), Romania og Kasakhstan.

  De to beste i hver gruppe får OL-plass. Turneringene spilles i perioden 19. til 22. mars.

  Fra før er Japan, Sør-Korea, Nederland, Brasil, Frankrike og Angola klare for OL. 12 nasjoner skal delta.

  Håndball Golden League: Danmark - Norge
  Foto: Bo Amstrup / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal