– Russisk OL-utøver dopingtatt

To av de dopingtatte skiskytterne er russiske Jekaterina Jurijeva og Irina Starykh, skriver R-Sport.

Irina Starykh

Irina Starykh skal være en av de dopingtatte skiskytterne. Starykh er tatt ut til å delta i vinter-OL.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Jekaterina Jurijeva

Jekaterina Jurijeva.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det internasjonale skiskytterforbundet meldte tirsdag at tre skiskyttere fra Russland og Litauen hadde avgitt positive dopingprøver.

Analysen av prøvene til de tre utøverne viste tilstedeværelsen av et ikke-spesifikt stoff, het det i uttalelsen fra IBU.

Tatt ut i OL-troppen

Onsdag skriver det russiske nyhetsbyrået R-Sport at to av de dopingtatte skiskytterne er Jekaterina Jurijeva og Irina Starykh. Begge fra Russland.

Jurijeva ble verdensmester i 2008, men var ikke tatt ut til OL i Sotsji. Hun har tidligere testet positivt for EPO (2009).

Starykh er imidlertid tatt ut i troppen til OL på hjemmebane. Skiskytteren er i verdenstoppen, og ligger på 6.-plass i verdenscupen sammenlagt.

Vil ikke kommentere

Hun har også to pallplasseringer og en stafettseier denne sesongen.

– I tråd med WADA-koden er utøverne midlertidig suspendert fra alle IBU-konkurranser inntil saken er behandlet. For å beskytte utøvernes rettigheter vil vi på dette tidspunkt ikke gå ut med navn, heter det i en pressemelding fra IBU.

De er suspendert inntil sakene deres er behandlet.

Visepresident i Det internasjonale skiskytterforbundet, Ivor Lehotan, sier at tre utøvere fra henholdsvis Russland og Litauen har avlagt positive dopingtester, men vil ikke bekrefte navnene.

Siste nytt

 • Ødegaard med målgivende i cupen

  Martin Ødegaard var nest sist på 2–0-målet da Real Sociedad slo Espanyol 2–0 i den spanske cupen onsdag kveld. Aleksander Isak og Ander Barrenetxea gjorde målene for Real Sociedad, som nå er videre til åttedelsfinalen i cupen.

  Ødegaard
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Må stenge dopinglaboratorium

  Verdas Antidopingbyrå (Wada) har beordra at dopinglabatoriet i Moskva blir stengt. Det kjem som ein fylgje av at Wada i førre månad utestengde Russlands antidopingbyrå. Stenging av laboratoriet kan medføre at det det blir vanskelegare og dyrare å teste russiske utøvarar i forkant av OL i Tokyo.

  Russland olympiske hovudkvarter
  Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP
 • Griezmann reddet Barcelona

  Barcelona lå lenge under 0–1 mot nivå tre-laget Ibiza i den spanske cupen onsdag kveld. Men Antoine Griezmann scoret to ganger, det siste målet fire minutter på overtid, og sikret 2–1-seier og cupavansement for katalanerne.

  Antoine Griezman
  Foto: Josep Lago / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal