– Russisk OL-utøver dopingtatt

To av de dopingtatte skiskytterne er russiske Jekaterina Jurijeva og Irina Starykh, skriver R-Sport.

Irina Starykh

Irina Starykh skal være en av de dopingtatte skiskytterne. Starykh er tatt ut til å delta i vinter-OL.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Jekaterina Jurijeva

Jekaterina Jurijeva.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det internasjonale skiskytterforbundet meldte tirsdag at tre skiskyttere fra Russland og Litauen hadde avgitt positive dopingprøver.

Analysen av prøvene til de tre utøverne viste tilstedeværelsen av et ikke-spesifikt stoff, het det i uttalelsen fra IBU.

Tatt ut i OL-troppen

Onsdag skriver det russiske nyhetsbyrået R-Sport at to av de dopingtatte skiskytterne er Jekaterina Jurijeva og Irina Starykh. Begge fra Russland.

Jurijeva ble verdensmester i 2008, men var ikke tatt ut til OL i Sotsji. Hun har tidligere testet positivt for EPO (2009).

Starykh er imidlertid tatt ut i troppen til OL på hjemmebane. Skiskytteren er i verdenstoppen, og ligger på 6.-plass i verdenscupen sammenlagt.

Vil ikke kommentere

Hun har også to pallplasseringer og en stafettseier denne sesongen.

– I tråd med WADA-koden er utøverne midlertidig suspendert fra alle IBU-konkurranser inntil saken er behandlet. For å beskytte utøvernes rettigheter vil vi på dette tidspunkt ikke gå ut med navn, heter det i en pressemelding fra IBU.

De er suspendert inntil sakene deres er behandlet.

Visepresident i Det internasjonale skiskytterforbundet, Ivor Lehotan, sier at tre utøvere fra henholdsvis Russland og Litauen har avlagt positive dopingtester, men vil ikke bekrefte navnene.

Siste nytt

 • Inter ute av mesterligaen

  Inter tapte 2-1 mot Barcelona i siste runde av mesterligaens gruppespill, et resultat som ikke er godt nok til å ta seg videre til sluttspillet. Barcelona var allerede klare for avasenment før kveldens runde, og får med seg Borussia Dortmund etter at de slo Slavia Praha 2–1.

  nmQa7MwuKWs
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO
 • Chelsea videre i mesterligaen

  Chelsea vant 2–1 mot Lille i sin siste kamp av mesterligaens gruppespill, og kaprer dermed andreplassen i deres gruppe. Den toppes av Valencia, som med 1-0-seier mot Ajax sendte nederlenderne ned på tredjeplass og ut av mesterligaen.

  Mw9sf4uUAYo
  Foto: DYLAN MARTINEZ
 • Napoli videre i mesterligaen

  Napoli slår følge med Liverpool videre fra gruppe E i Mesterligaen. Italienerne slo Genk med 4-0 etter hattrick av Milik før pause. Genks keeper Maarten Vandevoordt ble den yngste målvakten i en Mesterligakamp noensinne ,17 år og 287 dager gammel.

  Champions League - Group E - Napoli v Genk
  Foto: Ciro De Luca / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal