NRK Meny
Normal

– Russisk OL-utøver dopingtatt

To av de dopingtatte skiskytterne er russiske Jekaterina Jurijeva og Irina Starykh, skriver R-Sport.

Irina Starykh

Irina Starykh skal være en av de dopingtatte skiskytterne. Starykh er tatt ut til å delta i vinter-OL.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Jekaterina Jurijeva

Jekaterina Jurijeva.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det internasjonale skiskytterforbundet meldte tirsdag at tre skiskyttere fra Russland og Litauen hadde avgitt positive dopingprøver.

Analysen av prøvene til de tre utøverne viste tilstedeværelsen av et ikke-spesifikt stoff, het det i uttalelsen fra IBU.

Tatt ut i OL-troppen

Onsdag skriver det russiske nyhetsbyrået R-Sport at to av de dopingtatte skiskytterne er Jekaterina Jurijeva og Irina Starykh. Begge fra Russland.

Jurijeva ble verdensmester i 2008, men var ikke tatt ut til OL i Sotsji. Hun har tidligere testet positivt for EPO (2009).

Starykh er imidlertid tatt ut i troppen til OL på hjemmebane. Skiskytteren er i verdenstoppen, og ligger på 6.-plass i verdenscupen sammenlagt.

Vil ikke kommentere

Hun har også to pallplasseringer og en stafettseier denne sesongen.

– I tråd med WADA-koden er utøverne midlertidig suspendert fra alle IBU-konkurranser inntil saken er behandlet. For å beskytte utøvernes rettigheter vil vi på dette tidspunkt ikke gå ut med navn, heter det i en pressemelding fra IBU.

De er suspendert inntil sakene deres er behandlet.

Visepresident i Det internasjonale skiskytterforbundet, Ivor Lehotan, sier at tre utøvere fra henholdsvis Russland og Litauen har avlagt positive dopingtester, men vil ikke bekrefte navnene.

Siste nytt

  • Pirrone vant junior-gull i VM

    Elena Pirrone fra Italia vant kvinnenes fellesstart for junior i sykkel-VM fredag. Danske Cecilie Norsgaard Jørgensen sikret VM-sølvet, mens Letizia Paternoster fra Italia tok bronsen. De norske jentene greide ikke å hevde seg i fellesstarten.

    Thale Bjerke var den som hang best med, men hun mistet kjedet med rundt 25 kilometer igjen. Hun endte på 31.-plass med 4.12 minutter opp til vinneren.

    Elena Pirrone
    Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld