– Rune er sterk, dette takler han

Steinar Nilsen er svært overrasket over at Rune Skarsfjord nå trekker seg som Brann-trener. – Livet går videre for Rune, slik det gjorde for meg, sier TIL-treneren.

Rune Skarsfjord og Steinar Nilsen

MØTES IKKE IGJEN: Rune Skarsfjord og Steinar Nilsen fotografert da de jobbet sammen i Brann. Denne helgen skulle

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Nilsen får ikke møte igjen sin gamle kompis og tidligere assistenttrener i Brann når de to lagene møtes på Brann Stadion kommende søndag. Onsdag formiddag meddelte Rune Skarsfjord at han trekker seg som trener for bergenslaget etter svake resultater i høst.

Steinar Nilsen

MÅTTE SELV GÅ: Steinar Nilsen var hovedtrener for Brann i halvannet år, før han måtte forlate klubben på grunn av svake resultater.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

ALT OM SKARSFJORDS EXIT: Skarsfjord gir seg i Brann | Spillerne beklager at Skarsfjord gir seg | – Jeg har stått med rak rygg | Denne mannen skal leie Brann

– Veldig overraskende

Avgjørelsen kom svært overraskende på Nilsen, som selv trente Brann sammen med Skarsfjord fra vinteren 2009 til våren 2010.

– For meg er det veldig overraskende at dette skjer nå. Jeg har ingen anelse om hva som har utløst det. Jeg får snakke med ham og høre hva som har skjedd, sier Nilsen til NRK.

– Du vet selv hvordan det er å måtte forlate trenerjobben i Brann. Hvordan tror du Rune Skarsfjord har det nå?

– Det er aldri gøy å gå fra en jobb, så han har nok ikke en bra periode. Samtidig går livet videre for Rune, slik som det også gjorde for meg. Rune er en sterk type, så dette blir ikke noe problem for ham å takle, sier Nilsen.

Måtte selv gi seg som Brann-trener

41-åringen fra Tromsø tok over etter Mons Ivar Mjelde foran 2009-sesongen, men måtte selv forlate trenerjobben etter halvannet år. Årsaken var svake resultater vårsesongen 2010, som kulminerte med et pinlig tap mot tredjedivisjonslaget Fyllingen IL i cupen.

Branns assistenttrener Kenneth Mikkelsen skal lede Brann i sesongens siste serierunde, hvor laget ikke har noe annet enn æren å spille for. Samtidig må Tromsø vinne for å unngå nedrykk.

Usikker på hvordan Brann påvirkes

– Hvordan tror du dette påvirker Brann foran kampen?

– De er nok veldig usikre på hva som vil skje i tiden fremover, men jeg vet ikke om det vil få positiv eller negativ effekt på laget. Uansett skal vi konsentrere oss om jobben vi skal gjøre. Vi drar til Bergen med en voldsom sult på å vinne, sier Nilsen.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal