– Rune er sterk, dette takler han

Steinar Nilsen er svært overrasket over at Rune Skarsfjord nå trekker seg som Brann-trener. – Livet går videre for Rune, slik det gjorde for meg, sier TIL-treneren.

Rune Skarsfjord og Steinar Nilsen

MØTES IKKE IGJEN: Rune Skarsfjord og Steinar Nilsen fotografert da de jobbet sammen i Brann. Denne helgen skulle

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Nilsen får ikke møte igjen sin gamle kompis og tidligere assistenttrener i Brann når de to lagene møtes på Brann Stadion kommende søndag. Onsdag formiddag meddelte Rune Skarsfjord at han trekker seg som trener for bergenslaget etter svake resultater i høst.

Steinar Nilsen

MÅTTE SELV GÅ: Steinar Nilsen var hovedtrener for Brann i halvannet år, før han måtte forlate klubben på grunn av svake resultater.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

ALT OM SKARSFJORDS EXIT: Skarsfjord gir seg i Brann | Spillerne beklager at Skarsfjord gir seg | – Jeg har stått med rak rygg | Denne mannen skal leie Brann

– Veldig overraskende

Avgjørelsen kom svært overraskende på Nilsen, som selv trente Brann sammen med Skarsfjord fra vinteren 2009 til våren 2010.

– For meg er det veldig overraskende at dette skjer nå. Jeg har ingen anelse om hva som har utløst det. Jeg får snakke med ham og høre hva som har skjedd, sier Nilsen til NRK.

– Du vet selv hvordan det er å måtte forlate trenerjobben i Brann. Hvordan tror du Rune Skarsfjord har det nå?

– Det er aldri gøy å gå fra en jobb, så han har nok ikke en bra periode. Samtidig går livet videre for Rune, slik som det også gjorde for meg. Rune er en sterk type, så dette blir ikke noe problem for ham å takle, sier Nilsen.

Måtte selv gi seg som Brann-trener

41-åringen fra Tromsø tok over etter Mons Ivar Mjelde foran 2009-sesongen, men måtte selv forlate trenerjobben etter halvannet år. Årsaken var svake resultater vårsesongen 2010, som kulminerte med et pinlig tap mot tredjedivisjonslaget Fyllingen IL i cupen.

Branns assistenttrener Kenneth Mikkelsen skal lede Brann i sesongens siste serierunde, hvor laget ikke har noe annet enn æren å spille for. Samtidig må Tromsø vinne for å unngå nedrykk.

Usikker på hvordan Brann påvirkes

– Hvordan tror du dette påvirker Brann foran kampen?

– De er nok veldig usikre på hva som vil skje i tiden fremover, men jeg vet ikke om det vil få positiv eller negativ effekt på laget. Uansett skal vi konsentrere oss om jobben vi skal gjøre. Vi drar til Bergen med en voldsom sult på å vinne, sier Nilsen.

Siste nytt

 • Hovland avslutta forrykande

  Viktor Hovland avslutta med birdie og leiar nå PGA-turneringa i golf i Puerto Rico før søndagens avslutningsrunde. Hovland låg på delt leiarplass før laurdagens tredjerunde, men med godt spel la han alle konkurrentane bak seg. Han varta opp med heile åtte birdiar og kan nå ta sin aller fyrste siger på PGA-touren. Åtte slag under par på runda og totalt 18 slag under par i turneringa er fasiten etter endt spel laurdag.

  Viktor Hovland i Puerto Rico
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Real Madrid gjekk på smell

  Real Madrid rauk på eit surt 0-1 tap heime mot Levante laurdag kveld. 11 minutt før full tid blei Jose Luis Morales matchvinnar da han traff perfekt på volley frå spiss vinkel. Barcelona vann derimot 5-0 mot Eibar og har dermed tatt over serieleiinga og har to poeng ned til hovudstadslaget.

  Real Madrid tapte mot Levante
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Kristoff krasja med gutt etter mål

  Alexander Kristoff var uheldig og krasja med ein liten gut etter å ha passert målstreken i sykkelrittet Algarve rundt. Både Kristoff og guten blei lettare skada i uhellet som skjedde på veg ned etter målgang frå fjelletappen i Tavira. – Eg køyrde normalt, og plutseleg kom ein gut springande ut rett framfor meg, og da var det umogleg å unngå og krasje, seier Kristoff til TV 2.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal