NRK Meny
Normal

– Real Madrid under etterforskning

Den spanske avisen Sport skriver at det som kan bli Martin Ødegaards nye klubb trues av en mulig kjøpsnekt.

Real Madrid

Real Madrid er under etterforskning for brudd mot FIFAs overgangsregler, skriver Sport.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Kampen om de yngste og beste fotballtalentene tilspisser seg over hele kloden, og fotballen har sitt svare strev med å beskytte spillerne.

Barcelona ble nektet kjøp av spillere i hele 2015 som følge av overtredelser mot FIFAs overgangsreglement.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard kan snart komme til å forlate snøen og trening med Strømsgodset i LSK-hallen til fordel for Real Madrid.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nå er det Real Madrid som er under etterforskning av FIFA, skriver den spanske avisen Sport.

Perez er involvert

Det skal være finansielle uregelmessigheter i forbindelse med samarbeidsklubber, eller farmerklubber som det gjerne kalles, som er problemet.

Sport skriver at Real Madrid-presidenten Florentino Perez har kastet seg over saken og bedt de aktuelle klubbene om ikke å si noe uten å ha konferert seg med ham først.

Real Madrid er i førersetet når det gjelder å signere Norges største fotballtalent, Martin Ødegaard, og om det stemmer, som Marca skrev onsdag, at beslutningen kun er dager unna, så er ikke overgangen i fare.

Det kan stille seg annerledes om Ødegaard venter til sommeren.

Barcelona fikk sin dom i april 2014, men på grunn av ankebehandling kunne de sommeren 2014 kjøpe spillere som Luis Suarez, Ivan Rakitic, Thomas Vermaelen og Jeremy Mathieu.

Så langt har verken FIFA eller Real Madrid uttalt seg om etterforskningen,

Fikk Real Madrid-drakt

Spekulasjonene rundt Ødegaard og den spanske storklubben har gått i lang tid, og NRK har besøkt Real Madrid for å se hva som venter 16-åringen dersom han signerer.

Under idrettsgallaen fikk Ødegaard også utdelt en Real Madrid-drakt av NRKs reporter, noe som fikk ham til å bryte ut i latter.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg