– Real Madrid under etterforskning

Den spanske avisen Sport skriver at det som kan bli Martin Ødegaards nye klubb trues av en mulig kjøpsnekt.

Real Madrid

Real Madrid er under etterforskning for brudd mot FIFAs overgangsregler, skriver Sport.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Kampen om de yngste og beste fotballtalentene tilspisser seg over hele kloden, og fotballen har sitt svare strev med å beskytte spillerne.

Barcelona ble nektet kjøp av spillere i hele 2015 som følge av overtredelser mot FIFAs overgangsreglement.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard kan snart komme til å forlate snøen og trening med Strømsgodset i LSK-hallen til fordel for Real Madrid.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nå er det Real Madrid som er under etterforskning av FIFA, skriver den spanske avisen Sport.

Perez er involvert

Det skal være finansielle uregelmessigheter i forbindelse med samarbeidsklubber, eller farmerklubber som det gjerne kalles, som er problemet.

Sport skriver at Real Madrid-presidenten Florentino Perez har kastet seg over saken og bedt de aktuelle klubbene om ikke å si noe uten å ha konferert seg med ham først.

Real Madrid er i førersetet når det gjelder å signere Norges største fotballtalent, Martin Ødegaard, og om det stemmer, som Marca skrev onsdag, at beslutningen kun er dager unna, så er ikke overgangen i fare.

Det kan stille seg annerledes om Ødegaard venter til sommeren.

Barcelona fikk sin dom i april 2014, men på grunn av ankebehandling kunne de sommeren 2014 kjøpe spillere som Luis Suarez, Ivan Rakitic, Thomas Vermaelen og Jeremy Mathieu.

Så langt har verken FIFA eller Real Madrid uttalt seg om etterforskningen,

Fikk Real Madrid-drakt

Spekulasjonene rundt Ødegaard og den spanske storklubben har gått i lang tid, og NRK har besøkt Real Madrid for å se hva som venter 16-åringen dersom han signerer.

Under idrettsgallaen fikk Ødegaard også utdelt en Real Madrid-drakt av NRKs reporter, noe som fikk ham til å bryte ut i latter.

Siste nytt

 • Utsatte kamp etter skyting

  Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

  Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

  «Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

  Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

  Også baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt. Major League Baseball bekrefter beslutningen.

 • Annullering skapte VAR-forvirring

  West Bromwich slo Southampton 3-0 i Premier League mandag, men et annullert mål i første omgang stjal mye av oppmerksomheten.

  Situasjonen som havnet i søkelyset oppsto etter bare fire minutters spill. Da trodde Mbaye Diagne at han hadde gitt West Brom ledelsen etter forarbeid av Darnell Furlong.

  Assistentdommeren hadde imidlertid løftet flagget og markerte for offside. TV-bildene viste at den avgjørelsen var mer enn tvilsom.

  Den som ventet på at VAR-dommerne skulle godkjenne målet, ble imidlertid skuffet. Ifølge Sky Sports kunne ikke VAR «trekke noen definitiv linje» som sikkert kunne fastslå om Diagne var i offside. Årsaken var at en annen West Brom-spiller blokkerte kameravinkelen.

  Målet forble dermed annullert.

  West Bromwich Albion's Senegalese striker Mbaye Diagne (C) heads past Southampton's English goalkeeper Fraser Forster (L)
  Foto: Michael Steele / AFP
 • Jarstein på bedringens vei

  Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er i bedring etter å ha vært koronasyk. Hvordan fotballprofilen ble smittet er helt uvisst.

  Det opplyser landslagslege Ola Sand til Dagbladet.

  – Han har vært litt sykere enn mange andre som har fått lette symptomer. Men nå er han på bedringens vei, sier han til avisen.

  Jarstein avga positiv virustest etter at han returnerte til klubblaget Hertha Berlin i kjølvannet av den siste landslagssamlingen.

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres

Sendeplan

Kl. Program Kanal