NRK Meny
Normal

– RBK kan ha god bruk for Sapara

Klubbens kjernesupportere ønsker sin gamle helt tilbake, men ikke for enhver pris.

Marek Sapara

Marek Sapara ønsker å komme tilbake til RBK. Supporterklubben Kjernen ønsker ham velkommen- bare han ikke er for dyr!

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Kenneth Kjelsnes

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes mener Sapara fremdeles har potensial for RBK.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Spørsmålet er om han blir for dyr for klubben, sier Kenneth Kjelsnes, talsmann for supporterklubben Kjernen.

Midtbanespilleren ble Årets spiller tre år på rad i RBK før han ble solgt videre til utlandet, og nå er Marek Sapara uten kontrakt etter at han røyk korsbåndet i sommer.

31-åringen sier til Adresseavisen at han gjerne spiller for Rosenborg igjen, og leder for supportergruppen Kjernen synes en gratis Sapara høres spennende ut.

– Sapara var fryktelig god da han spilte for Rosenborg og en motivert Marek Sapara kan Rosenborg ha godt av å ha tilbake på midtbanen, sier Kjelsnes til NRK.

Ikke råd

Da Marek Sapara kom til RBK i 2006, ble han betegnet som et godt kjøp med en prislapp på ti millioner kroner. Slovaken bidro til både to seriegull og mesterligaspill før han dro videre til utlandet.

– Hvis han skal ha en kjempedyr kontrakt og være lønnsledende i klubben, så er det kanskje ikke noe Rosenborg har råd til nå. Men kan Sapara gå gratis og ikke være i lønnstoppen, da kan han være aktuell, sier Kjelsnes.

Pleier silkefoten

Kjelsnes er overrasket over at Sapara kanskje gjør et comeback for trønderklubben, men mener spilleren har godt potensial.

Erik Hoftun

Erik Hoftun kjenner til at Sapara ønsker seg tilbake til RBK.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Fordelene hans er god skuddfot. Han har en god pasningsfot og Sapara er god til å skape målgivende situasjoner. Han er også godt kjent med Rosenborg fra før, og det er jo en klar fordel, sier Kjelsnes til NRK.

Sapara spilte landskamp i juni og skadet seg i juli. Nå jobber 31-åringen beinhardt for å kurere skaden i silkefoten for å bli klar til dyst på banen igjen. Spørsmålet nå er: Hvilken klubb og hvilken bane?

– Jeg baserer meg på innsatsen han gjorde i RBK da han spilte der. Når det gjelder skaden hans, så er RBK svært gode på den biten, så med godt forarbeide og god jobbing med skaden, er jeg ikke så bekymret for det. Potensialet er der, sier Kjelsnes.

– Følger med

Til Adresseavisen sier RBKs sportslige leder Erik Hoftun at de kjenner slovakens situasjon. Han vil ikke kommentere om Sapara er aktuell for et RBK-comeback.

– Vi sier med han som i alle slike spørsmål. Ingen kommentar, sier Hoftun til avisen.

Siste nytt

 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NFF støtter Ceferin i UEFA-valget

  NFF og de fem andre nordiske fotballforbundene stiller seg bak nåværende UEFA-president Aleksander Ceferin under neste års presidentvalg i Roma i februar. Avgjørelsen ble tatt under et møte for de nordiske fotballforbundene i Helsingfors i helgen.

  SOCCER-WORLDCUP/CEFERIN
  Foto: Pierre Albouy / Reuters
 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Premier League - Crystal Palace v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag