Hopp til innhold

– RBK kan ha god bruk for Sapara

Klubbens kjernesupportere ønsker sin gamle helt tilbake, men ikke for enhver pris.

Marek Sapara

Marek Sapara ønsker å komme tilbake til RBK. Supporterklubben Kjernen ønsker ham velkommen- bare han ikke er for dyr!

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Kenneth Kjelsnes

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes mener Sapara fremdeles har potensial for RBK.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Spørsmålet er om han blir for dyr for klubben, sier Kenneth Kjelsnes, talsmann for supporterklubben Kjernen.

Midtbanespilleren ble Årets spiller tre år på rad i RBK før han ble solgt videre til utlandet, og nå er Marek Sapara uten kontrakt etter at han røyk korsbåndet i sommer.

31-åringen sier til Adresseavisen at han gjerne spiller for Rosenborg igjen, og leder for supportergruppen Kjernen synes en gratis Sapara høres spennende ut.

– Sapara var fryktelig god da han spilte for Rosenborg og en motivert Marek Sapara kan Rosenborg ha godt av å ha tilbake på midtbanen, sier Kjelsnes til NRK.

Ikke råd

Da Marek Sapara kom til RBK i 2006, ble han betegnet som et godt kjøp med en prislapp på ti millioner kroner. Slovaken bidro til både to seriegull og mesterligaspill før han dro videre til utlandet.

– Hvis han skal ha en kjempedyr kontrakt og være lønnsledende i klubben, så er det kanskje ikke noe Rosenborg har råd til nå. Men kan Sapara gå gratis og ikke være i lønnstoppen, da kan han være aktuell, sier Kjelsnes.

Pleier silkefoten

Kjelsnes er overrasket over at Sapara kanskje gjør et comeback for trønderklubben, men mener spilleren har godt potensial.

Erik Hoftun

Erik Hoftun kjenner til at Sapara ønsker seg tilbake til RBK.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Fordelene hans er god skuddfot. Han har en god pasningsfot og Sapara er god til å skape målgivende situasjoner. Han er også godt kjent med Rosenborg fra før, og det er jo en klar fordel, sier Kjelsnes til NRK.

Sapara spilte landskamp i juni og skadet seg i juli. Nå jobber 31-åringen beinhardt for å kurere skaden i silkefoten for å bli klar til dyst på banen igjen. Spørsmålet nå er: Hvilken klubb og hvilken bane?

– Jeg baserer meg på innsatsen han gjorde i RBK da han spilte der. Når det gjelder skaden hans, så er RBK svært gode på den biten, så med godt forarbeide og god jobbing med skaden, er jeg ikke så bekymret for det. Potensialet er der, sier Kjelsnes.

– Følger med

Til Adresseavisen sier RBKs sportslige leder Erik Hoftun at de kjenner slovakens situasjon. Han vil ikke kommentere om Sapara er aktuell for et RBK-comeback.

– Vi sier med han som i alle slike spørsmål. Ingen kommentar, sier Hoftun til avisen.

Siste nytt

  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen for første gang siden september.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    Om Ipswich vinner den kampen vil de sende Leicester utenfor de to øverste plassene for første gang siden 5. serierunde som ble spilt i september. Ipswich vil riktignok ha én kamp mer spilt enn Leicester etter fredagens kamper.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal