– RBK kan ha god bruk for Sapara

Klubbens kjernesupportere ønsker sin gamle helt tilbake, men ikke for enhver pris.

Marek Sapara

Marek Sapara ønsker å komme tilbake til RBK. Supporterklubben Kjernen ønsker ham velkommen- bare han ikke er for dyr!

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Kenneth Kjelsnes

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes mener Sapara fremdeles har potensial for RBK.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Spørsmålet er om han blir for dyr for klubben, sier Kenneth Kjelsnes, talsmann for supporterklubben Kjernen.

Midtbanespilleren ble Årets spiller tre år på rad i RBK før han ble solgt videre til utlandet, og nå er Marek Sapara uten kontrakt etter at han røyk korsbåndet i sommer.

31-åringen sier til Adresseavisen at han gjerne spiller for Rosenborg igjen, og leder for supportergruppen Kjernen synes en gratis Sapara høres spennende ut.

– Sapara var fryktelig god da han spilte for Rosenborg og en motivert Marek Sapara kan Rosenborg ha godt av å ha tilbake på midtbanen, sier Kjelsnes til NRK.

Ikke råd

Da Marek Sapara kom til RBK i 2006, ble han betegnet som et godt kjøp med en prislapp på ti millioner kroner. Slovaken bidro til både to seriegull og mesterligaspill før han dro videre til utlandet.

– Hvis han skal ha en kjempedyr kontrakt og være lønnsledende i klubben, så er det kanskje ikke noe Rosenborg har råd til nå. Men kan Sapara gå gratis og ikke være i lønnstoppen, da kan han være aktuell, sier Kjelsnes.

Pleier silkefoten

Kjelsnes er overrasket over at Sapara kanskje gjør et comeback for trønderklubben, men mener spilleren har godt potensial.

Erik Hoftun

Erik Hoftun kjenner til at Sapara ønsker seg tilbake til RBK.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Fordelene hans er god skuddfot. Han har en god pasningsfot og Sapara er god til å skape målgivende situasjoner. Han er også godt kjent med Rosenborg fra før, og det er jo en klar fordel, sier Kjelsnes til NRK.

Sapara spilte landskamp i juni og skadet seg i juli. Nå jobber 31-åringen beinhardt for å kurere skaden i silkefoten for å bli klar til dyst på banen igjen. Spørsmålet nå er: Hvilken klubb og hvilken bane?

– Jeg baserer meg på innsatsen han gjorde i RBK da han spilte der. Når det gjelder skaden hans, så er RBK svært gode på den biten, så med godt forarbeide og god jobbing med skaden, er jeg ikke så bekymret for det. Potensialet er der, sier Kjelsnes.

– Følger med

Til Adresseavisen sier RBKs sportslige leder Erik Hoftun at de kjenner slovakens situasjon. Han vil ikke kommentere om Sapara er aktuell for et RBK-comeback.

– Vi sier med han som i alle slike spørsmål. Ingen kommentar, sier Hoftun til avisen.

Siste nytt

 • Ødegaard med ny scoring for Vitesse

  Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag. Scoringen var drammenserens andre i ligaen denne sesongen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen/anp/afp / NTB scanpix
 • Ronaldo avgjorde byderbyet

  Cristiano Ronaldo scoret kampens eneste mål fra straffemerket og ble matchvinner da Juventus slo Torino i lørdagens byderby i italiensk Serie A. Dermed kunne Juventus-spillerne juble for klubbens mål nummer 5000 i Serie A-sammenheng.

  Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United
  Foto: Massimo Pinca / Reuters
 • Maars Johnsen ble matchvinner

  Bjørn Maars Johnsen scoret 2-1-målet og ble matchvinner på overtid da AZ Alkmaar slo Excelsior i nederlandsk fotball lørdag. Den norske landslagsspissen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille.

  Privatlandskamp i fotball mellom Norge-Sverige
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
VM svømming kortbane
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cup langrenn: 15 km fri teknikk menn
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang menn
V-cup skøyter: 1000 m kvinner