NRK Meny
Normal

– RBK har et problem med ledelsen

Fredag fikk Jan Jönsson sparken som trener i Rosenborg. Nå mener enkelte at også ledelsen i klubben bør byttes.

Magne Lerø

Magne Lerø, redaktør i ukeavisen Ledelse mener ledelsen må ta ansvar i RBK

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– De kan ikke å ansette trenere i Rosenborg. De siste ti årene har vel trenerne i snitt sittet i litt over et år, sier Magne Lerø, redaktør i ukeavisen Ledelse.

Og dette mener han ledelsen må ta ansvaret for.

– Det som nå burde skjedd er at de som var med på å ansette Jan Jönsson trekker seg. Du kan ikke sparke noen for at de bare får tredjeplasser, for de har jo nådd målene sine, mener han.

Stjernen er mer nyansert

Daglig leder i RBK, Hroar Stjernen, tror det er mye rett i det Lerø sier, men at det hele kunne vært litt mer nyansert, slik som situasjonen med Erik Hamrén.

– Vi hadde Hamrén her for fire år siden, og det var en langsiktig plan, men så ble han hentet av det svenske fotballforbundet på grunn av de gode prestasjonene i Rosenborg. Han skulle jo egentlig vært trener frem til i dag.

Det samme forteller han at gjaldt Åge Hareide som ble hentet av det norske fotballforbundet etter å ha vært ansatt i halvannet år. I tillegg til disse tro trekker også Nils Arne Eggens korte vikariat i 2010 ned gjennomsnittstiden for trenere i RBK.

Men selv om Lerø er enig i at en kan være litt mer nyansert, mener han fremdeles Rosenborgs ledelse har et problem.

Gjorde forandringer i februar

– Rosenborgs ledelse må se at de har et problem når de ikke kan fremvise langsiktighet, sier han.

– Nå skal det sies at det ble gjort forandringer i styret i februar, da Hroar ble daglig leder, så vi må nesten gi det nye styret en mulighet, mener Jahn Ivar «Mini» Jacobsen, som selv spilte for Rosenborg under lagets gullalder.

Det er også Lerø enig i, og påpeker at Stjernen ikke fortjener noen form for kritikk.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Hroar Stjernen

Hroar Stjernen tror Rosenborg i et tiårsperspektiv igjen vil være på toppen av tabellen. Men han ser også at Klubben har noen en del å jobbe med.

Foto: Øivind Olson / NRK

Rosenborgs tre store utfordringer

Ifølge Stjernen har dog Rosenborg tre store utfordringer.

– Historien til Rosenborg bare blir bedre og bedre jo lengre tid som går. I tillegg kan vi ikke det med å tape, for det er katastrofe, og vi kan heller ikke å vinne, for det er en selvfølge.

Men til tross for dette mener han at Rosenborg skal være på toppen i et tiårsperspektiv, og Mini er enda sikrere i sin sak.

– Rosenborg tar gull neste år, sier han bastant.

Men hvordan ligger det egentlig an med trenerspørsmålet?

– Vi er i gang med prosessen, og vi har endel kandidater som vi holder på å sjekke ut. Målet er å være ferdig før jul, sier Stjernen.

Og selv om flere har nevnt Per Joar Hansen som klubbens førstevalg, påpeker Stjernen at det ikke er en uttalelse som har kommet fra klubben.

– Vi har sagt at Per Joar står på vår liste, og der står det flere andre. Men det er klart at Per Joar er et aktuelt navn med tanke på de kravene vi har satt.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Jahn Ivar "mini" Jacobsen

«Mini», her fotograft da han var aktiv, sier det er uaktuelt for han å ta trenerjobben, selv om han tror han skulle klart å gjøre den.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Eggen blir ikke trener

«Mini» tror derimot at det blir Per Joar Hansen som blir klubbens nye trener, selv om han ikke vet hvilke andre navn som står på Rosenborgs liste.

– Det jeg vet, og som det norske folk nå bør begynne å få med seg, er at Nils Arne Eggen ikke blir trener. Jeg tror han selv er innforstått med at han ikke har den driven han hadde.

Han poengterer også at han selv ikke er aktuell som trener i Rosenborg, selv om han tror han kunne klart jobben.

– At jeg skal bli trener i Rosenborg er nok veldig uaktuelt. Jeg er ikke i tvil om at jeg hadde klart jobben, men jeg har nettopp signert ny kommentatoravtale for to år, så det skjer ikke med det første, sier han.

Siste nytt

 • Dansk konflikt midlertidig løst

  Danmarks fotballforbund (DBU) og Spillerforeningen er blitt enige om en delavtale som gjør at kvinnelandslaget spiller VM-kvalifisering mot Kroatia tirsdag.

  Spillerne har nektet å trene og spille, derfor er kampen mot Sverige i kveld avlyst.

  Etter Kroatia-kampen skal partene forhandle videre om en permanent avtale. Da skal også FIFPro og UEFA være med som meglere, melder Danmarks Radio.

  Pernille Harder
  Foto: Patrick Post / AP
 • Everton-bråk blir politisak

  Politiet i Liverpool opnar etterforsking av bråket på Goodison Park under Evertons kamp mot Lyon i går kveld, melder BBC.

  Bråket involverte både spelarar og tilskodarar. Ein av tilskodarane gjekk inn i tumultane med eit barn på armen.

  Everton har i dag bannlyst denne tilskodaren frå Goodison Park.

  Bråk Everton - Lyon
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Putin inviterer Blatter til VM

  Tidlegare FIFA-president Sepp Blatter seier at han kjem til å reise til fotball-VM i Russland neste år etter å ha blitt invitert av president Vladimir Putin, melder telegrambyrået AFP.

  FIFA har tidlegare utestengt Blatter i seks år etter at han i 2015 blei dømd for korrupsjon.

  Blatter var FIFA-president då Russland i 2010 blei tildelt 2018-VM.

  Sepp Blatter og Vladimir Putin
  Foto: Maxim Shipenkov / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal