NRK Meny
Normal

– RBK har et problem med ledelsen

Fredag fikk Jan Jönsson sparken som trener i Rosenborg. Nå mener enkelte at også ledelsen i klubben bør byttes.

Magne Lerø

Magne Lerø, redaktør i ukeavisen Ledelse mener ledelsen må ta ansvar i RBK

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– De kan ikke å ansette trenere i Rosenborg. De siste ti årene har vel trenerne i snitt sittet i litt over et år, sier Magne Lerø, redaktør i ukeavisen Ledelse.

Og dette mener han ledelsen må ta ansvaret for.

– Det som nå burde skjedd er at de som var med på å ansette Jan Jönsson trekker seg. Du kan ikke sparke noen for at de bare får tredjeplasser, for de har jo nådd målene sine, mener han.

Stjernen er mer nyansert

Daglig leder i RBK, Hroar Stjernen, tror det er mye rett i det Lerø sier, men at det hele kunne vært litt mer nyansert, slik som situasjonen med Erik Hamrén.

– Vi hadde Hamrén her for fire år siden, og det var en langsiktig plan, men så ble han hentet av det svenske fotballforbundet på grunn av de gode prestasjonene i Rosenborg. Han skulle jo egentlig vært trener frem til i dag.

Det samme forteller han at gjaldt Åge Hareide som ble hentet av det norske fotballforbundet etter å ha vært ansatt i halvannet år. I tillegg til disse tro trekker også Nils Arne Eggens korte vikariat i 2010 ned gjennomsnittstiden for trenere i RBK.

Men selv om Lerø er enig i at en kan være litt mer nyansert, mener han fremdeles Rosenborgs ledelse har et problem.

Gjorde forandringer i februar

– Rosenborgs ledelse må se at de har et problem når de ikke kan fremvise langsiktighet, sier han.

– Nå skal det sies at det ble gjort forandringer i styret i februar, da Hroar ble daglig leder, så vi må nesten gi det nye styret en mulighet, mener Jahn Ivar «Mini» Jacobsen, som selv spilte for Rosenborg under lagets gullalder.

Det er også Lerø enig i, og påpeker at Stjernen ikke fortjener noen form for kritikk.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Hroar Stjernen

Hroar Stjernen tror Rosenborg i et tiårsperspektiv igjen vil være på toppen av tabellen. Men han ser også at Klubben har noen en del å jobbe med.

Foto: Øivind Olson / NRK

Rosenborgs tre store utfordringer

Ifølge Stjernen har dog Rosenborg tre store utfordringer.

– Historien til Rosenborg bare blir bedre og bedre jo lengre tid som går. I tillegg kan vi ikke det med å tape, for det er katastrofe, og vi kan heller ikke å vinne, for det er en selvfølge.

Men til tross for dette mener han at Rosenborg skal være på toppen i et tiårsperspektiv, og Mini er enda sikrere i sin sak.

– Rosenborg tar gull neste år, sier han bastant.

Men hvordan ligger det egentlig an med trenerspørsmålet?

– Vi er i gang med prosessen, og vi har endel kandidater som vi holder på å sjekke ut. Målet er å være ferdig før jul, sier Stjernen.

Og selv om flere har nevnt Per Joar Hansen som klubbens førstevalg, påpeker Stjernen at det ikke er en uttalelse som har kommet fra klubben.

– Vi har sagt at Per Joar står på vår liste, og der står det flere andre. Men det er klart at Per Joar er et aktuelt navn med tanke på de kravene vi har satt.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Jahn Ivar "mini" Jacobsen

«Mini», her fotograft da han var aktiv, sier det er uaktuelt for han å ta trenerjobben, selv om han tror han skulle klart å gjøre den.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Eggen blir ikke trener

«Mini» tror derimot at det blir Per Joar Hansen som blir klubbens nye trener, selv om han ikke vet hvilke andre navn som står på Rosenborgs liste.

– Det jeg vet, og som det norske folk nå bør begynne å få med seg, er at Nils Arne Eggen ikke blir trener. Jeg tror han selv er innforstått med at han ikke har den driven han hadde.

Han poengterer også at han selv ikke er aktuell som trener i Rosenborg, selv om han tror han kunne klart jobben.

– At jeg skal bli trener i Rosenborg er nok veldig uaktuelt. Jeg er ikke i tvil om at jeg hadde klart jobben, men jeg har nettopp signert ny kommentatoravtale for to år, så det skjer ikke med det første, sier han.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag