Normal

– Politiet fant blodig balltre hos Pistorius

Reeva Steenkamp skal ifølge sørafrikansk presse hatt store hodeskader da hun ble funnet død i hjemmet til Oscar Pistorius. Politiet skal også ha beslaglagt et blodig balltre.

Oscar Pistorius

Stadig nye opplysninger lekker ut fra saken mot drapssiktede Oscar Pistorius. Den beinamputerte friidrettsstjernen skal ha skutt modellkjæresten Reeva Steenkamp (innfelt) til døden i sitt eget hjem torsdag morgen.

Foto: Antoine de Ras / Ap

– Det var mye blod på balltreet, sier en anonymisert politikilde til City Press.

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius (26) er siktet for å ha skutt og drept modellkjæresten Reeva Steenkamp (29).

Men nå har det kommet nye opplysninger om tragedien som utspant seg i «Blade Runners» hjem i Pretoria i Sør-Afrika torsdag morgen. Avisen City Press hevder å ha en politikilde, som jobber tett med saken, som sier at Steenkamp også skal ha hatt slagskader i hodet da hun ble funnet.

Kilden hevder også at det ble funnet et cricketballtre hos friidrettsstjernen, som skal ha vært dekket av blod. Det er ennå ikke bekreftet om blodet på balltreet tilhører avdøde Steenkamp.

– Gjemte seg på toalettet

SAFRICA-PISTORIUS/ South African "Blade Runner" Oscar Pistorius (R) smiles with his girlfriend, model Reeva Steenkamp at an awards ceremony in Johannesburg

Modellen Reeva Steenkamp ble skutt til døden i Oscar Pistorius sitt hjem natt til torsdag. De to hadde vært kjærester siden november i fjor.

Foto: STRINGER / Reuters

Politiet skal nå ifølge avisen undersøke om balltreet ble brukt til å mishandle Steenkamp eller om hun brukte det til å forsvare seg.

– Teorien er at det første skuddet, på soverommet, traff henne i hoften. Hun sprang så videre til toalettet for å gjemme seg. Deretter fyrte han av ytterligere tre skudd, sier politikilden til City Press.

Pistorius sitter nå på politistasjonen i Pretoria. Han avviser påstandene om overlagt drap.

Pistorius er ventet å møte i retten på tirsdag for videre avhør i saken.

– Erkjente drapet overfor kompis

Medier over hele verden følger saken med argusøyne, og flere store aviser har sendt reportere til Sør-Afrika for å finne nye detaljer rundt det mystiske drapet.

Ifølge den britiske avisen The Mirror skal Pistorius ha erkjent drapet over telefon til sin nære venn Justin Divarios - kun minutter etter at Steenkamp ble skutt.

– Min baby, jeg har drept min baby. Gud ta meg herfra, skal Pistorius ha sagt ifølge The Mirror.

Overfor avisen Sunday People har Divarios forklart nærmere om telefonsamtalen han skal ha hatt med Pistorius i morgentimene torsdag.

– Alt er bare forferdelig. Oscar ringte meg klokken 03.55 på natten og fortalte at Reeva var skutt. Jeg spurte ham «hva er det du snakker om?» og sa at jeg ikke forstod. Da fortsatte han: «Det har skjedd noe forferdelig. Jeg har skutt Reeva», sier den 27-årige Pistorius-kameraten til avisen.

Denne samtalen skal ifølge Divarios ha funnet sted før Pistorius ringte nødnummeret.

Uenig i beskyldningene

I en pressemelding som ble sendt ut rett etter fredagens rettsmøte står det at Pistorius benekter å ha drept kjæresten med overlegg.

– Han (Oscar Pistorius journ.anm.) vil også si takk til all støtten han har fått, men – som nevnt – alle våre tanker og bønner bør gå til Reeva og hennes familie. Uansett hva omstendighetene var, så er dette en forferdelig tragedie, står det videre i meldingen, publisert av Pistorius' agent.

Den drapssiktede 26-åringens traumatiske sinnelag kom tydelig til syne under fengslingsmøtet fredag.

Pistorius strigråt da siktelsen mot ham ble opplest, og hans stemme skal ha bristet flere ganger mens han talte.

Pistorius overvåkes nesten kontinuerlig i cella. Han sitter alene i varetekt i Brooklyn Police Station Prison. Politiet skal frykte at friidrettsstjernen vil forsøke å begå selvmord.

Siste nytt

 • Fauske forlenger med Herning-Ikast

  Den danske storklubben Herning-Ikast har forlenget kontrakten med landslagsspilleren Helene Fauske. Den nye avtalen strekker seg fram til 2021.

  21-årige Fauske kom til klubben forrige sesong fra Stabæk.

  Helene Fauske
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Mot avklaring om norsk VM-søknad

  19. november avgjør Norges Skiforbund om Narvik eller Hafjell/Kvitfjell blir Norges kandidat til å arrangere alpin-VM i 2027. En arbeidsgruppe jobber i disse dager med å vurdere søknadene. Gruppen presenterer sin rapport og anbefaling 12. november.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Giro d'Italia med start i Bologna

  Neste års utgave av de tradisjonelle etapperittet Giro d'Italia starter i Bologna. Det opplyste arrangørene mandag. Det er 25 år siden byen sist hadde en etappe i Giro d'Italia. Den 102. utgaven av det italienske rittet går fra 11. mai til 2. juni.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen