NRK Meny

Ingen avklaring rundt Platinis fremtid: – Vi støtter hans rett til rettferdig behandlig

UEFA-president Michel Platini støttes av medlemslandene i kampen mot korrupsjonsanklagene.

Platini

FÅR STØTTE: UEFA-president Michel Platini.

Foto: Patrick B. Kraemer / Ap

Kilde: NRK/NTB

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Vi støtter Michel Platinis rett til en rettferdig behandling av saken sin, og hans rett til å få renvaske sitt navn, opplyste generalsekretær Gianni Infantino på en pressekonferanse etter et ekstraordinært møte i Nyon torsdag.

UEFA-president Michel Platini etterforskes fordi han angivelig skal ha mottatt en utbetaling på 2 millioner sveitsiske franc (omtrent 17,5 millioner kroner) fra FIFA-president Sepp Blatter i 2011.

Platini var favoritt til å ta over Blatters presidentjobb før begge i forrige uke ble suspendert fra FIFA i 90 dager av FIFAs etiske komité.

UEFA stiller seg fortsatt bak Platini til å bli valgt som avtroppende Blatters etterfølger.

FBL-FIFA-CORRUPTION-UEFA

INGEN AVKLARING: UEFAs generalsekretær Gianni Infantino ville ikke gå inn på detaljer i informasjonen som ble meddelt de nasjonale forbundene.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Er han uskyldig kan han være vår kandidat

Alle UEFAs 54 medlemsland har torsdag diskutert hvordan de skal håndtere saken. Det ble ikke tatt en konklusjon rundt Platinis fremtid som president i UEFA eller om det blir nødvendig å velge en midlertidig president.

– Vi fikk en gjennomgang av det juridiske i saken, og så fikk vi en innføring i hvordan prosedyrene blir fremover, forteller Norges fotballpresident Yngve Hallén til NRK.

– Vi ønsker at dette skal skje rask og på en rettferdig måte, slik at han fortsatt kan være UEFAs kandidat til presidentvalget i FIFA.

– Er det realistisk at han kan bli FIFA-kandidat?

– Hvis han er uskyldig kan han være vår kandidat, sier Hallén.

– Man må se på det moralske aspektet

Hallen

HÅPER PÅ RASK AVKLARING: Fotballpresident Yngve Hallén.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Like «full» støtte som det først ble hevdet skal det likevel ikke være snakk om, og det opplyses også at det kom fram ulike synspunkter. Det skal også ha blitt snakket om en plan B som kan iverksettes dersom beskyldningene mot Platini viser seg å være sanne.

– Det er en del fakta som kommer frem her som er innenfor det juridiske, men som kanskje noen hevder ikke står i samsvar med det fotballen skal stå for, sier Hallén.

– Nå må vi se på det moralske aspektet, og det er klart at Platini nå har svekket sin stilling på grunn av denne etterforskningen, avslutter fotballpresidenten.

Oppfordres til rask løsning

I erklæringen som UEFA la frem torsdag, oppfordres FIFAs etiske komité til å arbeide raskt og komme til en endelig beslutning i Platinis sak senest midt i november.

Infantino sa at han ikke kunne gå inn på detaljer i informasjonen som ble meddelt de nasjonale forbundene. Men var klar på at presidentvalget i FIFA ikke bør utsettes.

– Det bør fortsatt finne sted 26. februar neste år, sa Infantino.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Lillestrøm