Ingen avklaring rundt Platinis fremtid: – Vi støtter hans rett til rettferdig behandlig

UEFA-president Michel Platini støttes av medlemslandene i kampen mot korrupsjonsanklagene.

Platini

FÅR STØTTE: UEFA-president Michel Platini.

Foto: Patrick B. Kraemer / Ap

– Vi støtter Michel Platinis rett til en rettferdig behandling av saken sin, og hans rett til å få renvaske sitt navn, opplyste generalsekretær Gianni Infantino på en pressekonferanse etter et ekstraordinært møte i Nyon torsdag.

UEFA-president Michel Platini etterforskes fordi han angivelig skal ha mottatt en utbetaling på 2 millioner sveitsiske franc (omtrent 17,5 millioner kroner) fra FIFA-president Sepp Blatter i 2011.

Platini var favoritt til å ta over Blatters presidentjobb før begge i forrige uke ble suspendert fra FIFA i 90 dager av FIFAs etiske komité.

UEFA stiller seg fortsatt bak Platini til å bli valgt som avtroppende Blatters etterfølger.

FBL-FIFA-CORRUPTION-UEFA

INGEN AVKLARING: UEFAs generalsekretær Gianni Infantino ville ikke gå inn på detaljer i informasjonen som ble meddelt de nasjonale forbundene.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Er han uskyldig kan han være vår kandidat

Alle UEFAs 54 medlemsland har torsdag diskutert hvordan de skal håndtere saken. Det ble ikke tatt en konklusjon rundt Platinis fremtid som president i UEFA eller om det blir nødvendig å velge en midlertidig president.

– Vi fikk en gjennomgang av det juridiske i saken, og så fikk vi en innføring i hvordan prosedyrene blir fremover, forteller Norges fotballpresident Yngve Hallén til NRK.

– Vi ønsker at dette skal skje rask og på en rettferdig måte, slik at han fortsatt kan være UEFAs kandidat til presidentvalget i FIFA.

– Er det realistisk at han kan bli FIFA-kandidat?

– Hvis han er uskyldig kan han være vår kandidat, sier Hallén.

– Man må se på det moralske aspektet

Hallen

HÅPER PÅ RASK AVKLARING: Fotballpresident Yngve Hallén.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Like «full» støtte som det først ble hevdet skal det likevel ikke være snakk om, og det opplyses også at det kom fram ulike synspunkter. Det skal også ha blitt snakket om en plan B som kan iverksettes dersom beskyldningene mot Platini viser seg å være sanne.

– Det er en del fakta som kommer frem her som er innenfor det juridiske, men som kanskje noen hevder ikke står i samsvar med det fotballen skal stå for, sier Hallén.

– Nå må vi se på det moralske aspektet, og det er klart at Platini nå har svekket sin stilling på grunn av denne etterforskningen, avslutter fotballpresidenten.

Oppfordres til rask løsning

I erklæringen som UEFA la frem torsdag, oppfordres FIFAs etiske komité til å arbeide raskt og komme til en endelig beslutning i Platinis sak senest midt i november.

Infantino sa at han ikke kunne gå inn på detaljer i informasjonen som ble meddelt de nasjonale forbundene. Men var klar på at presidentvalget i FIFA ikke bør utsettes.

– Det bør fortsatt finne sted 26. februar neste år, sa Infantino.

Siste nytt

 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund må greie seg uten Erling Braut Haaland de neste ukene, men savnet var ikke prekært i 3-1-kampen borte mot Arminia Bielefeld i tysk Bundesliga.

  Emre Can banet vei for seieren med en straffescoring etter en halvtime. Deretter doblet stopperveteranen Mats Hummels på volley like før pause, mens Jude Bellingham senere fintet bort tre forsvarere og lobbet inn dagens tredje nettkjenning.

  I sluttminuttene sprakk Dortmund-nullen. Arminia Bielefeld reduserte ved Fabian Klos fra krittmerket.

  Etter ni runder ligger Dortmund ett poeng bak tabelltopp Bayern München, som igjen vant overlegent med 4-0 hjemme mot Hoffenheim. Serge Gnabry, Robert Lewandowski, Eric Maxim Choupo-Moting og Kingsley Coman scoret målene.

  Dortmund
  Foto: Sascha Schuermann / AFP
 • Blytung dag for Strandberg

  Stefan Strandberg har nok hatt bedre dager på jobben. Lørdag lagde han straffe og scoret selvmål da Salernitana tapte 2-4 for Empoli.

  Det ble en marerittåpning for Strandberg og co. Allerede etter to minutter tok Empoli ledelsen etter scoring av Andrea Pinamonti, før Patrick Cutrone satte inn 2-0 etter elleve minutter.

  Og to minutter senere sto det 3-0 til gjestene etter at Strandberg hadde scoret selvmål. Vondt ble til verre for nordmannen på overtid av den første omgangen da han lagde straffe. Pinamonti var sikker og økte til 4-0.

  Hjemmelaget pyntet på resultatet i den andre omgangen, men det ble til slutt tap 2-4.

  Salernitana ligger stadig sist i Serie A. Etter ni kamper har Strandberg og co. fire poeng etter en seier, en uavgjort og sju tap.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Dæhli scoret da Nürnberg vant

  Etter nesten en omgang uten mål startet Mats Møller Dæhli det som ble en målfest for sitt Nürnberg med sin scoring. Laget vant til slutt 4-0 over Heidenheim.

  Nürnberg kjemper om opprykk til Bundesliga og jakter Dæhlis tidligere klubb St. Pauli på toppen av tabellen i 2. Bundesliga.

  Scoringen til Dæhli var en lekker avslutning fra like utenfor boksen. Ballen trillet inn til nordmannen som smalt ballen i krysset bak en sjanseløs Heidenheim-keeper.

  Etter pause fortsatte Nürnberg å male på og ga seg ikke før de sikret 4-0 helt på tampen.

  JJ-gf1z3tuk
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal