– På en god dag kan vi slå alle

Landslagssjef Roy Johansen har ikke mistet håpet etter 0-7-tapet for Tsjekkia. Nå venter en nesten like tøff motstander, nemlig Sverige.

Norge ishockey-VM

TØFF OPPGAVE: Norge møter Sverige i VM i dag.

Foto: YURI KADOBNOV / Afp

Norge gikk på et ydmykende 0-7-tap for Tsjekkia i ishockey-VM torsdag.

Roy Johansen og Morten Ask i VM i 2012

Landslagssjef Roy Johansen.

Foto: Bresciani, Claudio / NTB scanpix

Nordmennene hadde håpet på poeng mot favoritten i kampen om en kvartfinalebillett, men motstanderen kjørte regelrett over Roy Johansens mannskap.

Dermed kom Mats Zuccarello og lagkameratene kraftig ned på jorda igjen etter tre godkjente kamper så langt i mesterskapet, med seier i de to foregående kampene.

– Ikke like sterkt

Sverige er normalt et langt bedre lag enn Norge, men «Tre kronor» har ikke spilt opp mot sitt beste i VM. Det gir landslagstrener Roy Johansen håp før lørdagens kamp.

– Det er et lite knepp enklere å slå Sverige enn Tsjekkia. Men det er ikke vanlig at vi slår Sverige, heller. Men på en god dag kan vi slå alle, det tror vi på, sier han.

Norge må imidlertid vise seg fra sin aller beste side om de ha mulighet til å ta poeng mot Sverige, som er på 3.-plass i puljen. Tsjekkia leder, mens Norge er på 6.-plass.

– De gjorde en bra kamp mot Kasakhstan, de har bra spillere på alle plasser og har to fantastisk gode målvakter. Men laget er kanskje ikke like sterkt som tidligere, sier han.

– Hardt arbeid

Ole Kristian Tollefsen spiller i den svenske klubben Färjestad og sier Norge skal utnytte rutinen som ligger i det norske laget.

– Vi forsøke å ta det igjen på hardt arbeid. Vi har spilt sammen lenge og vi vet hvilket system vi må spille for å slå dem. Så får vi bare håpe at vi har full klaff, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nederland tok VM-gull

  Nederland er verdensmester i kvinnehåndball for første gang etter 30-29 over Spania i finalen. Avgjørelsen falt noen sekunder før slutt.

  Nederlenderen ledet 16-13 ved pause foran snaut 10.000 tilskuere i Park Dome. Nederland førte også 29-27, men gjorde feil på feil i sluttfasen. Likevel ble Lois Abbingh helt med sitt straffemål like før slutt.

  Gullaget tapte hele tre kamper i mesterskapet, mest av alle semifinalistene sammen med Norge. Nederlagene kom mot Slovenia, Tyskland og Danmark.

  or0nlaLm-ZE
  Foto: Vidar Ruud
 • Tande friskmeldt

  Daniel-André Tande er friskmeldt og stiller til start i dagens individuelle hopprenn i tyske Klingenthal. Kongsberg-hopparane skada seg i ankelen etter at ein ski gjekk løpsk og trefte han under prøveomgangen fredag. Han seier til NRK at han framleis har smerte, men at det ikkje skal hemme han.

  Daniel-André Tande
  Foto: Andreas Hagen / NRK
 • Dobbelt norsk - Johaug knuste alle

  Therese Johaug tok nok en seier på 10 km fri teknikk i Davos søndag. Allerede ved første passering dro hun i fra. Dalsbygdingen gikk i mål etter ti kilometer på tiden 25:02.7. Heidi Weng kom inn halvminuttet bak Johaug og var i en tidskamp om andreplassen med Jessica Diggins. Men amerikaneren klarte ikke å hente Weng, som tok andreplassen. Magni Smedås leverte sitt beste løp i karrieren og gikk inn til en åttendeplass. Ragnhild Haga endte som nummer 11.

  World Cup 4x5 km stafett kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal