– På en god dag kan vi slå alle

Landslagssjef Roy Johansen har ikke mistet håpet etter 0-7-tapet for Tsjekkia. Nå venter en nesten like tøff motstander, nemlig Sverige.

Norge ishockey-VM

TØFF OPPGAVE: Norge møter Sverige i VM i dag.

Foto: YURI KADOBNOV / Afp

Norge gikk på et ydmykende 0-7-tap for Tsjekkia i ishockey-VM torsdag.

Roy Johansen og Morten Ask i VM i 2012

Landslagssjef Roy Johansen.

Foto: Bresciani, Claudio / NTB scanpix

Nordmennene hadde håpet på poeng mot favoritten i kampen om en kvartfinalebillett, men motstanderen kjørte regelrett over Roy Johansens mannskap.

Dermed kom Mats Zuccarello og lagkameratene kraftig ned på jorda igjen etter tre godkjente kamper så langt i mesterskapet, med seier i de to foregående kampene.

– Ikke like sterkt

Sverige er normalt et langt bedre lag enn Norge, men «Tre kronor» har ikke spilt opp mot sitt beste i VM. Det gir landslagstrener Roy Johansen håp før lørdagens kamp.

– Det er et lite knepp enklere å slå Sverige enn Tsjekkia. Men det er ikke vanlig at vi slår Sverige, heller. Men på en god dag kan vi slå alle, det tror vi på, sier han.

Norge må imidlertid vise seg fra sin aller beste side om de ha mulighet til å ta poeng mot Sverige, som er på 3.-plass i puljen. Tsjekkia leder, mens Norge er på 6.-plass.

– De gjorde en bra kamp mot Kasakhstan, de har bra spillere på alle plasser og har to fantastisk gode målvakter. Men laget er kanskje ikke like sterkt som tidligere, sier han.

– Hardt arbeid

Ole Kristian Tollefsen spiller i den svenske klubben Färjestad og sier Norge skal utnytte rutinen som ligger i det norske laget.

– Vi forsøke å ta det igjen på hardt arbeid. Vi har spilt sammen lenge og vi vet hvilket system vi må spille for å slå dem. Så får vi bare håpe at vi har full klaff, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal