– Om spillerne ikke er motiverte nå, har jeg mislykkes og valgt feil spillere

Norge er i realiteten uten mulighet til å nå fotball-VM. Nå skal Lars Lagerbäck bruke tida på å bygge ny stamme i landslaget.

Lars Lagerbäck

SKAL BYGGE STAMME: Norges landslagssjef Lars Lagerbäck får et lite pusterom i VM-kvalifiseringen. Det skal brukes til å bygge nytt landslag.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Norges landslagssjef i fotball var offensiv da NRK spurte ham hvordan han skal holde de norske spillerne motiverte gjennom en hel rekke betydningsløse kamper i VM-kvalifiseringen. Norge har en svært liten mulighet til å ta seg til mesterskapet, og Lagerbäck blir tvunget til å se framover til EM i 2020 i stedet.

– Jeg vet ikke om de vil karakterisere de kommende kampene som betydningsløse. Vår drivkraft må alltid være å vinne, vi skal skape en vinnerkultur i gruppen. Hver spiller må ta ansvar og vise at de vil være med og at de vil vinne, sa Lagerbäck.

Mandag møtte Lagerbäck pressen sammen med noen utvalgte fra troppen som møter Tsjekkia lørdag. En del av praten gikk detaljert inn på hvilke av spillerne som stiller lørdag, en del på hvilken motivasjon de norske spillerne har foran en rekke kamper som ikke betyr det minste.

– Gjør de ikke sitt beste og presterer, skal de ikke være med på dette nivået. Da må vi finne bedre spillere, sier han.

LES OGSÅ: Berge tenker ikke på Monaco-ryktene

Fant noe positivt etter Nord-Irland

Lagerbäck fikk sin hardeste utfordring da laget møtte Nord-Irland, en kamp Norge måtte vinne for å ha sjanse til å kvalifisere seg til VM. Da så han hvordan det var fatt med de norske spillerne. Norge tapte 2-0, og gikk rett ut av kvalifiseringen.

– Jeg lærte mer hvordan spillerne opptrer som lag, det har gjort det lettere å prioritere foran denne samlingen, sånn sett var det positivt med kampen mot Nord-Irland. Det finnes ting vi virkelig trenger å skjerpe inn for å få gode resultater. Det er det beste jeg kan si om den kampen, sier han.

LES OGSÅ: Lagerbäck: – Jeg har aldri sagt at eliteserien er dårlig

Vil bygge stamme

I tida som kommer, og i kampene som kommer, har Lagerbäck en viss frihet til å eksperimentere og prøve nye ting med et mannskap som er ganske nytt. Men han vil ikke karakterisere det som eksperimentering.

- Vi stiller med det beste laget, og det er to prioriteringer som er viktige. Den første er å vinne kampen, og den andre er å skape en stamme med ti-femten spillere i troppen og fire-fem spillere som skal være en ryggrad i elleveren, sa han.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal