– Om spillerne ikke er motiverte nå, har jeg mislykkes og valgt feil spillere

Norge er i realiteten uten mulighet til å nå fotball-VM. Nå skal Lars Lagerbäck bruke tida på å bygge ny stamme i landslaget.

Lars Lagerbäck

SKAL BYGGE STAMME: Norges landslagssjef Lars Lagerbäck får et lite pusterom i VM-kvalifiseringen. Det skal brukes til å bygge nytt landslag.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Norges landslagssjef i fotball var offensiv da NRK spurte ham hvordan han skal holde de norske spillerne motiverte gjennom en hel rekke betydningsløse kamper i VM-kvalifiseringen. Norge har en svært liten mulighet til å ta seg til mesterskapet, og Lagerbäck blir tvunget til å se framover til EM i 2020 i stedet.

– Jeg vet ikke om de vil karakterisere de kommende kampene som betydningsløse. Vår drivkraft må alltid være å vinne, vi skal skape en vinnerkultur i gruppen. Hver spiller må ta ansvar og vise at de vil være med og at de vil vinne, sa Lagerbäck.

Mandag møtte Lagerbäck pressen sammen med noen utvalgte fra troppen som møter Tsjekkia lørdag. En del av praten gikk detaljert inn på hvilke av spillerne som stiller lørdag, en del på hvilken motivasjon de norske spillerne har foran en rekke kamper som ikke betyr det minste.

– Gjør de ikke sitt beste og presterer, skal de ikke være med på dette nivået. Da må vi finne bedre spillere, sier han.

LES OGSÅ: Berge tenker ikke på Monaco-ryktene

Fant noe positivt etter Nord-Irland

Lagerbäck fikk sin hardeste utfordring da laget møtte Nord-Irland, en kamp Norge måtte vinne for å ha sjanse til å kvalifisere seg til VM. Da så han hvordan det var fatt med de norske spillerne. Norge tapte 2-0, og gikk rett ut av kvalifiseringen.

– Jeg lærte mer hvordan spillerne opptrer som lag, det har gjort det lettere å prioritere foran denne samlingen, sånn sett var det positivt med kampen mot Nord-Irland. Det finnes ting vi virkelig trenger å skjerpe inn for å få gode resultater. Det er det beste jeg kan si om den kampen, sier han.

LES OGSÅ: Lagerbäck: – Jeg har aldri sagt at eliteserien er dårlig

Vil bygge stamme

I tida som kommer, og i kampene som kommer, har Lagerbäck en viss frihet til å eksperimentere og prøve nye ting med et mannskap som er ganske nytt. Men han vil ikke karakterisere det som eksperimentering.

- Vi stiller med det beste laget, og det er to prioriteringer som er viktige. Den første er å vinne kampen, og den andre er å skape en stamme med ti-femten spillere i troppen og fire-fem spillere som skal være en ryggrad i elleveren, sa han.

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal