– Ødegaard kommer til å få sjokk i morgen

MADRID (NRK): Det var kaotiske tilstander da Martin Ødegaard ble presentert som Real-spiller torsdag. Men Marca-journalist Pablo Polo tror likevel det ikke kan måle seg med det oppstyret som venter han.

Martin Ødegaard

Presseoppmøtet på Real Madrids treningsfelt Valdebeba var enormt da Martin Ødegaard ble presentert.

Foto: Lars Bryne

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard sammen med akademisjef og tidligere toppspiller Emilio Butragueno.

Foto: ANDREA COMAS / Reuters

– Han vil få sjokk i morgen. Alle kommer til å vite hvem han er her Spania, sier Pablo Polo.

Den rutinerte journalisten har fulgt Real Madrid tett i en årrekke for storavisen Marca og satt selvfølgelig i salen da Martin Ødegaard snakket for første gang som Real Madrid-spiller torsdag.

Ødegaard, som landet i Madrid i formiddag, har blitt fotfulgt av pressen gjennom hele dagen – og ble i tillegg møtt av en vegg med fotografer og journalister da han tuslet inn i presserommet i 14-tiden torsdag.

– Han vet ikke hva som venter

Et overveldende oppstyr for en 16-åring fra Drammen. Men dette må den unge midtbanejuvelen pent bli vant til nå som han spiller for Real Madrid. Polo tror faktisk ikke Ødegaard helt vet hva som venter han.

Foran han sto fotografer fra hele verden og kranglet om å få det beste blinkskuddet mens de alle ropte det samme:

– Martin! Martin! Martin! Martin!

Ødegaard er på alles lepper i Norge, men "mannen i gata" i Spania har ikke rukket å bli helt kjent med den unge midtbanespilleren. Før i dag.

– Livet hans blir forandret for alltid nå som han spiller for Real Madrid, sier Polo.

Marca Radio-kollega Antonio Meana er enig. Han mener det nå blir vanskelig for Ødegaard å bevege seg fritt i Spania.

– Han kan ikke gå rundt i gatene og på supermarkedet. Han må trolig flytte til samme område som de mest kjente Real-stjernene for å skjerme seg, sier Meana.

Pressekorpset

Fotografene var mange på pressekonferansen, og etterhvert begynte de å krangle om å få tatt det beste bildet av Martin Ødegaard.

Foto: Lars Bryne

Velter seg i luksus

Journalist Anton Meana fra radio Marca

Journalist Anton Meana fra radio Marca.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Spillere som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema bor alle det strengt bevoktede området La Finca - om lag 20 minutter fra Madrid. Der velter de seg i luksus - helt i fred fra innpåslitne journalister og fans. Flere av de spanske Madrid-journalistene tror Ødegaard vil slå seg ned i det samme området.

Sikkert et lurt valg – for Ødegaard er meget populær i spansk media. Han har hyppig blitt omtalt i avisene og klarte utrolig nok å fylle presserommet på Valdebeba til randen.

Til slutt måtte Real Madrids pressekontor nekte enkelte journalister akkreditering til seansen. Det var rett og slett fullt.

– Man kunne se at han så litt overrasket ut over alt oppstyret i starten. Han så rett og slett litt redd ut, sier Pablo Polo, som understreker at Ødegaard likevel gjorde en glimrende figur.

realmadrid

Etter hvert vil drakter med Martin Ødegaards navn også selges i Real Madrids supportersjappe.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Fotografene kranglet

Det er kanskje ikke så rart unggutten ble noe satt ut da han forsiktig slo seg ned ved siden av akademisjef Emilio Butrageno på podiet. Foran han sto fotografer fra hele verden og kranglet om å få det beste blinkskuddet mens de alle ropte det samme:

– Martin! Martin! Martin! Martin!

Da blitsregnet stilnet, fikk Ødegaard blikk-kontakt med faren Hans Erik Ødegaard. Reaksjonen var ubetalelig: 16-åringen lo og måpte på samme tid.

Et øyeblikk han trolig vil huske for resten av livet.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, og det er litt uvirkelig at jeg sitter her, sa Ødegaard like etter.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ankommer pressekonferansen på Real Madrids treningsfelt Valdebeba.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Aldri vært med på noe lignende

Selv den rutinerte journalisten Pablo Polo innrømmer at han var litt overveldet over det som skjedde et steinkast unna Real Madrids treningsfelt Valdebeba.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende her på Valdebeba. Det pleier ikke å være så mange journalister og så stort oppstyr på pressekonferansene her. Vanligvis presenterer klubben stjernene på Santiago Bernabeu, men Ødegaard er så ung. Jeg tror klubben kun ønsket å presentere han for media. De prøver nok å beskytte han. Han er bare 16 år, påpeker Polo.

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal