Svenskene: – Northug prater nesten ikke med oss

Ifølge svenskenes sprintstjerne Emil Jönsson hilser knapt Petter Northug på sine svenske konkurrenter når de trener på samme sted.

Petter Northug

Ifølge svenskene hilser knapt Petter Northug på dem når de trener på samme sted. – Petter fokuserer på seg selv når han er på samling, sier landslagssjef for Norge, Vidar Løfsus. Her er Northug på en trening i sommer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB Scanpix

– Vi liker ham, men han hilser knapt på oss. Ikke prater han særlig med oss heller, sier svenske Emil Jönsson til sportbladet.se.

Både Petter Northug og flere av de svenske langrennsstjernene trener i disse dager i Val Senales i Nord-Italia. Også fjorårets sammenlagvinner av verdenscupen, Dario Cologna, er på plass.

Ingen andre nordmenn

Foreløpig er det bare Northug som er på plass av de norske, men selv om han er der alene og bor på samme hotell som svenskene omgås han ikke med sine svenske konkurrenter, ifølge Jönsson.

– Ikke direkte, sier svensken og utdyper:

– Mitt inttrykk er at han holder seg mye for seg selv. Han er mye alene når vi trener på isbreen her. Det må være slitsomt og det ser ikke så morsomt ut, sier Jönsson.

Emil Jönsson

Emil Jönsson håper Petter Northug ikke legger opp med det første.

Foto: Sakki, Pekka / NTB Scanpix

– Forskjellige behov

– Man har forskjellige behov. Petter fokuserer på seg selv når han er på samling, forklarer landslagssjef for Norge, Vidar Løfshus.

Når NRK.no snakker med landslagssjefen er han på vei opp til Val Senales i bil fra Østerrike sammen med resten av langrennslandslaget.

Northug har vært i Nord-Italia siden mandag, uten så mye sosial omgang, skal vi tro svenskene.

– Det er Petters attitude. Noen menger seg med svensker, andre med dansker. Petter er Petter og Jönsson er Jönsson, sier Løfshus.

Håper Northug fortsetter

Svenske aviser skriver neten mer om Petter Northug enn sine egne utøvere.

Tidligere i uken sa Northug til svenske medier at han vurderer å legge opp etter VM om tre år. Jönsson håper Northug fortsetter til han ikke har mer å gi.

– Det virker som Petter av og til har veldig mye press på seg, men det ville vært utrolig trist om han han skulle legge opp. Spesielt hvis han har mer å gi. Samtidig har han jo holdt på lenge, sier svensken.

En av Northugs argeste konkurrenter, Marcus Hellner, sier følgende om Northugs planer om å legge opp:

– Det ville vært kjedelig. Jeg liker duellene med han, i hvert fall så lenge jeg vinner.

PS! Det norske langrennslandslaget skal være på samling i Val Senales frem til 2. november.

Siste nytt

 • Cavendish fortsetter

  Briten Mark Cavendish har forlenget kontrakten med sykkelprofflaget Quick Step ut 2022-sesongen.

  36-åringen sluttet seg til Quick Step foran sist sesong.

  Cavendish er fortsatt en meget habil spurter og fikk et løft i sesongen som var. Da vant han blant annet fire etapper i Tour de France og stakk av med poengtrøya til slutt.

  Han har vært sykkelproff siden 2006 for en rekke lag

  (NTB)

  Mark Cavendish
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
 • Bøtelagt for dommeruttalelser

  Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag.

  Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren.

  – Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham etter oppgjøret

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

  Parallelt med DFBs sanksjonssak etterforskes Bellinghams uttalelser av tysk politi. Ifølge Sky Sports skal påtalemyndigheten i Dortmund avgjøre om saken også får strafferettslige virkninger for briten. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Får ikke fortsette – legger opp

  Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland er ferdig i Rosenborg.

  Hun får ikke fornyet kontrakt med klubben og avslutter karrieren, bekrefter trønderklubbens trener Steinar Lein overfor Nidaros.

  – Det er en veldig vanskelig avgjørelse for oss, sier Lein.

  29 år gamle Utland har i flere år vært en sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så sent som i 10-0-seieren over Armenia i forrige uke scoret hun to ganger.

  Spissen er på utgående kontrakt med klubblaget Rosenborg. Den blir altså ikke forlenget.

  Utland har spilt for Rosenborg de to siste sesongene. Før det var hun England-proff i klubben Reading. 29-åringen har også spilt for svenske Rosengård, Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.

  Armenia Norway Women's WCup 2023 Soccer
  Foto: Hakob Berberyan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal