Hopp til innhold

– Lavere enn dette kommer han ikke

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener Petter Northug har nådd bunnen.

Northug

Petter Northug må skjerpe seg om han skal komme tilbake på toppen, mener NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Torgeir Bjørn har fulgt langrennsstjernens karriere i mange år, og er svært oppgitt etter Northugs fyllekjøring i Trondheim søndag.

Torgeir Bjørn

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

En alkoholpåvirket Northug krasjet Audien sin i autovernet i høy fart. Northug stakk fra ulykkesstedet, mens passasjeren i bilen lå skadet igjen.

Begge har status som siktet. Jurister NRK har snakket med tror Northug får 30 til 60 dager ubetinget fengsel.

– Dette er bunnen, lavere enn dette kommer han ikke, sa Bjørn da han ble intervjuet i NRKs nyhetssending mandag.

– Må komme seg ut av spillebuler

Bjørn håper imidlertid fyllekjøringen kan føre til et vendepunkt i Northugs karriere.

– Han må ta et oppgjør med seg selv og komme seg ut av spillebuler og litt uvøren oppførsel og tilbake til solid trening. Da er Petter tilbake på toppen, sier han.

NRKs langrennsekspert mener, ilikhet med NRKs langrennskommentator Jann Post, at Northug har slitt med å finne motivasjonen de siste sesongene.

– Det er nok et betimelig spørsmål. Han hadde ti år fram til VM i Holmenkollen der han levde et asketisk liv og gjorde en fantastisk god jobb. Han har nok hatt et behov etter det til å være litt slakkere i strikken de siste sesongene, men nok er nok, mener han.

– Kan miste sponsorer

Langrennseksperten tror fyllekjøringen vil få konsekvenser for samarbeidet med de private sponsorene hans.

De største sponsorene hans Coop Norge, Audi, Vi Menn Og Red Bull skal diskutere hendelsen og det videre samarbeidet grundig mandag.

Coop Norge har allerede bekreftet at de har en klausul i avtalen med Petter Northug som gir mulighet til å avslutte samarbeidet etter bilulykken.

– Jeg tror samtlige sponsorer vil ta avstand fra hendelsen, og det kan godt hende at Petter vil miste en del av sine private sponsorer.

– Jeg tror at det helt klart vil bli markert at dette er en uakseptabel oppførsel. Det tror jeg alle er enige i, så en liten reaksjon blir det nok, men jeg tror nok også at Skiforbundet velger å se det i en større sammenheng og heller stiller med en utstrakt hånd. For han trenger hjelp i den situasjonen han er i nå.

Handler om motivasjon

Bjørn tror imidlertid Petter Northug kan fortsette som toppløper etter dette.

– Ja, det tror jeg. Men da må han bestemme seg for å gjøre en grundig jobb som han gjorde for noen sesonger siden. Han er helt avhengig av det for å komme tilbake.

– Rent sportslig tror jeg ikke det har så stor betydning. Der går det mer på hans egen motivasjon.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal