NRK Meny
Normal

– Lavere enn dette kommer han ikke

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener Petter Northug har nådd bunnen.

Northug

Petter Northug må skjerpe seg om han skal komme tilbake på toppen, mener NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Torgeir Bjørn har fulgt langrennsstjernens karriere i mange år, og er svært oppgitt etter Northugs fyllekjøring i Trondheim søndag.

Torgeir Bjørn

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

En alkoholpåvirket Northug krasjet Audien sin i autovernet i høy fart. Northug stakk fra ulykkesstedet, mens passasjeren i bilen lå skadet igjen.

Begge har status som siktet. Jurister NRK har snakket med tror Northug får 30 til 60 dager ubetinget fengsel.

– Dette er bunnen, lavere enn dette kommer han ikke, sa Bjørn da han ble intervjuet i NRKs nyhetssending mandag.

– Må komme seg ut av spillebuler

Bjørn håper imidlertid fyllekjøringen kan føre til et vendepunkt i Northugs karriere.

– Han må ta et oppgjør med seg selv og komme seg ut av spillebuler og litt uvøren oppførsel og tilbake til solid trening. Da er Petter tilbake på toppen, sier han.

NRKs langrennsekspert mener, ilikhet med NRKs langrennskommentator Jann Post, at Northug har slitt med å finne motivasjonen de siste sesongene.

– Det er nok et betimelig spørsmål. Han hadde ti år fram til VM i Holmenkollen der han levde et asketisk liv og gjorde en fantastisk god jobb. Han har nok hatt et behov etter det til å være litt slakkere i strikken de siste sesongene, men nok er nok, mener han.

– Kan miste sponsorer

Langrennseksperten tror fyllekjøringen vil få konsekvenser for samarbeidet med de private sponsorene hans.

De største sponsorene hans Coop Norge, Audi, Vi Menn Og Red Bull skal diskutere hendelsen og det videre samarbeidet grundig mandag.

Coop Norge har allerede bekreftet at de har en klausul i avtalen med Petter Northug som gir mulighet til å avslutte samarbeidet etter bilulykken.

– Jeg tror samtlige sponsorer vil ta avstand fra hendelsen, og det kan godt hende at Petter vil miste en del av sine private sponsorer.

– Jeg tror at det helt klart vil bli markert at dette er en uakseptabel oppførsel. Det tror jeg alle er enige i, så en liten reaksjon blir det nok, men jeg tror nok også at Skiforbundet velger å se det i en større sammenheng og heller stiller med en utstrakt hånd. For han trenger hjelp i den situasjonen han er i nå.

Handler om motivasjon

Bjørn tror imidlertid Petter Northug kan fortsette som toppløper etter dette.

– Ja, det tror jeg. Men da må han bestemme seg for å gjøre en grundig jobb som han gjorde for noen sesonger siden. Han er helt avhengig av det for å komme tilbake.

– Rent sportslig tror jeg ikke det har så stor betydning. Der går det mer på hans egen motivasjon.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal