NRK Meny
Normal

– Akkurat nå er vi verdens sterkeste lag

VAL DI FIEMME (NRK.no): Utøvere, lagledere og eksperter er enige: Norge har det beste laget i lørdagens lagkonkurranse i hopp.

Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen

Anders Bardal jubler på skuldrene til Tom Hilde og Anders Jacobsen etter VM-gullet i liten bakke. De norske gutta tror på mer jubel på lørdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Andreas Stjernen

Andreas Stjernen, Norges antatt svakeste hopper, har fire plasser blant de fem beste de siste to månedene.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– Akkurat nå tror jeg vi er den beste nasjonen på guttesiden. Vi tok gull i normalbakken og bronse i storbakken, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Regner du med mer nå?

– Nei, jeg regner aldri med noe i skihopp. Men hvis gutta gjør det de er gode for, klarer jeg ikke helt å se hvem som skal slå oss. I hvert fall ikke hvis forholdene er like, sier Bråthen.

Selv den svakeste har pallplassering

Norge stiller med Andreas Stjernen, Tom Hilde, Anders Bardal og Anders Jacobsen, i den rekkefølgen.

Andreas Stjernen har fire plasseringer blant de fem beste de siste to månedene. Han var helt oppe på andreplass i Oberstdorf. Likevel er han Norges antatt svakeste kort.

Etter ham kommer nemlig tre normalt knallsterke kort i hoppuke-treer Tom Hilde, verdensmester Anders Bardal og bronsemedaljør Anders Jacobsen.

– Norge er det sterkeste laget akkurat nå. Det har vi vist nå gjennom VM, men også gjennom en god sesong, sier NRKs hoppekspert Espen Bredesen.

– Vi har absolutt mulighet på gull

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen har hoppet på seg selvtillit i løpet av VM. Her er han med bronsemedaljen fra storbakkerennet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Norges hoppere er nummer 2, 3, 11 og 22 på verdenscuplista før lagkonkurransen.

– Vi har veldig gode sjanser. Vi har mulighet på gull, absolutt. Vi har mange som hopper godt, sier Anders Jacobsen.

Likevel advarer han mot å ta seieren på forskudd. De fleste regner med jevn kamp mot Østerrike og Tyskland, som hoppet omtrent like langt som de norske gutta i det individuelle rennet i samme bakke.

– Hvis man summerer resultatene fra det individuelle rennet, skiller det bare ett poeng mellom nummer én og nummer tre. Det er vanvittig tett på åtte hopp, sier Anders Jacobsen.

Skal ikke følge med på hverandre

Hverken Tom Hilde eller Andreas Stjernen har fått helt fullklaff i Val di Fiemme. Hilde var fryktelig frustrert etter det han kalte en «drittdag» i storbakken på torsdag, og Stjernen har vært et godt stykke bak de beste gjennom hele VM.

Derfor kan det bli svært jevnt til tross for at Norge på papiret har et veldig sterkt lag.

Utfordrerne Japan, Slovenia og Polen lurer rett bak de tre favorittene, så det skal ikke mange miss til før man er uten for pallen.

– Vi må ikke prøve noe ekstra, vi må ta ett hopp av gangen. Vi bør kanskje ikke følge så mye med på hverandres hopp, for vi er litt emosjonelle. Vi vil gjerne gjøre opp hvis en gjør en dårlig jobb, og det er dumt. Vi må tenke på oss selv, ikke gjøre noe ekstra. Da tror jeg muligheten for gull er stor, sier Anders Jacobsen.

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner