– Noen ganger lurer man på om det er verdt det

FALUN/OSLO (NRK): Johan Olsson (34) har isolert seg fra familien siden nyttår for å komme i form til VM i Falun. I dag fikk han betaling for opplegget ingen helt har forstått.

Olsson inn til mål.

Johan Olsson har kun gått ett verdenscuprenn i 2015. Onsdag ble han verdensmester.

– Jeg trente 100 timer i januar. Jeg gikk 300 kilometer på ski på 15 dager da jeg var alene i Bruksvallarna, sier Johan Olsson på en pressekonferanse etter onsdagens 15 kilometer.

Onsdag ble han verdensmester på den nevnte distansen. Opplegget han har kjørt er helt unikt, og uforståelig for mange; han har kun gått ett verdenscuprenn i år. Det var generalprøven i Östersund for to uker siden.

– Jeg vet at jeg kan trene skikkelig hardt, og det er det som gjør meg i stad til å vinne her. Men jeg er syk ofte, og da er jeg også syk lenge. Da får jeg ikke muligheten til å gå så mye, og jeg måtte fokusere virkelig hardt på VM, forklarer Olsson.

Han sier det er en ting som holder han gående.

– Når man har satt seg mål er det som holder meg gående.

Johan Olsson følte seg sterk i dagens løp

Johan Olsson forteller om noen tøffe uker uten kontakt med barna.

Har ikke sett barna siden nyttår

– Det er tøft når man savner barna. Det vet alle foreldrene, man savner dem utrolig mye. Noen ganger lurer man på om det er verdt. På sånne dager kjenner man at det er verdt det. Det er verdt all tiden, sier en tydelig rørt Olsson til NRK.

Gullvinneren har ikke sett barna sine siden nyttår, og forteller om noen tøffe uker for å prikke formen inn mot mesterskapet.

Det betalte seg med 17 sekunder foran Maurice Manificat og Anders Gløersen – og VM-gull i Falun.

– Det er vanvittig når jeg slukker lampene og savner barna veldig mye. Det er nok ingen som har gått inn hardere for dette de siste ukene, fortsetter Olsson.

– Hadde ikke fått gå for Norge

Landslagssjef for Norge, Trond Nystad, mener derfor at verdensmesteren ikke hadde fått plass blant de norske.

– Du må gå skirenn for å være å få gå for Norge, sier Nystad til Expressen.

Jann Post synes det er utrolig at opplegget kan føre til et mesterskapsgull.

– Det skal ikke være mulig, utbrøt Post under sendingen.

Petter Northug, som havnet på 62-plass, lot seg forundre over Olssons mesterskapsgull.

– Han har tydeligvis en god plan for å komme i form, selv uten grunnlaget han trenger. Det brukte han til de grader på løpet i dag, sier Northug til NRK.

Olssongraf

Se hvordan løpet utviklet seg mellom Manificat og Olsson.

Foto: NRK

Besvimte nesten i målområdet

Vel i mål var det en kald og svært sliten Olsson som stilte til intervjurunde. I et intervju med svenske Aftonbladet går det frem at han holdt på å svime av i målområdet.

– Jeg er veldig, veldig kald. Jeg lå jo i snøen etter målgangen to ganger. Etterpå måtte jeg legge meg ned fordi jeg holdt på å svime av. Det er lenge siden jeg har vært så sliten, sier Olsson til den svenske avisen.

Dermed sikret den svenske skiveteranen Sveriges andre VM-gull.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Norge ikkje til EM-finalen

    Norge tapte for Kroatia 28-29 etter fire ekstraomgangar i semifinalen. Det betyr bronsefinale laurdag. Sigersmålket kom to sekund før slutt.

    Motstandar i bronsekampen blir enten Spania eller Slovenia.

  • Sondre Tronstad frå FKH til Vitesse

    FK Haugesund skriv i ei pressemelding at dei har selt midtbanespelaren Sondre Tronstad til den nederlandske klubben Vitesse.

    24-åringen frå Kristiansand har tidlegare spelt for britiske Huddersfield, og har no skrive ein kontrakt med den nederlandske klubben som strekk seg fram til 2023. Martin Ødegaard og Marcus Pedersen har begge vore Vitesse-spelarar tidlegare.

Sendeplan

Kl. Program Kanal