– Noen ganger lurer man på om det er verdt det

FALUN/OSLO (NRK): Johan Olsson (34) har isolert seg fra familien siden nyttår for å komme i form til VM i Falun. I dag fikk han betaling for opplegget ingen helt har forstått.

Olsson inn til mål.

Johan Olsson har kun gått ett verdenscuprenn i 2015. Onsdag ble han verdensmester.

– Jeg trente 100 timer i januar. Jeg gikk 300 kilometer på ski på 15 dager da jeg var alene i Bruksvallarna, sier Johan Olsson på en pressekonferanse etter onsdagens 15 kilometer.

Onsdag ble han verdensmester på den nevnte distansen. Opplegget han har kjørt er helt unikt, og uforståelig for mange; han har kun gått ett verdenscuprenn i år. Det var generalprøven i Östersund for to uker siden.

– Jeg vet at jeg kan trene skikkelig hardt, og det er det som gjør meg i stad til å vinne her. Men jeg er syk ofte, og da er jeg også syk lenge. Da får jeg ikke muligheten til å gå så mye, og jeg måtte fokusere virkelig hardt på VM, forklarer Olsson.

Han sier det er en ting som holder han gående.

– Når man har satt seg mål er det som holder meg gående.

Johan Olsson følte seg sterk i dagens løp

Johan Olsson forteller om noen tøffe uker uten kontakt med barna.

Har ikke sett barna siden nyttår

– Det er tøft når man savner barna. Det vet alle foreldrene, man savner dem utrolig mye. Noen ganger lurer man på om det er verdt. På sånne dager kjenner man at det er verdt det. Det er verdt all tiden, sier en tydelig rørt Olsson til NRK.

Gullvinneren har ikke sett barna sine siden nyttår, og forteller om noen tøffe uker for å prikke formen inn mot mesterskapet.

Det betalte seg med 17 sekunder foran Maurice Manificat og Anders Gløersen – og VM-gull i Falun.

– Det er vanvittig når jeg slukker lampene og savner barna veldig mye. Det er nok ingen som har gått inn hardere for dette de siste ukene, fortsetter Olsson.

– Hadde ikke fått gå for Norge

Landslagssjef for Norge, Trond Nystad, mener derfor at verdensmesteren ikke hadde fått plass blant de norske.

– Du må gå skirenn for å være å få gå for Norge, sier Nystad til Expressen.

Jann Post synes det er utrolig at opplegget kan føre til et mesterskapsgull.

– Det skal ikke være mulig, utbrøt Post under sendingen.

Petter Northug, som havnet på 62-plass, lot seg forundre over Olssons mesterskapsgull.

– Han har tydeligvis en god plan for å komme i form, selv uten grunnlaget han trenger. Det brukte han til de grader på løpet i dag, sier Northug til NRK.

Olssongraf

Se hvordan løpet utviklet seg mellom Manificat og Olsson.

Foto: NRK

Besvimte nesten i målområdet

Vel i mål var det en kald og svært sliten Olsson som stilte til intervjurunde. I et intervju med svenske Aftonbladet går det frem at han holdt på å svime av i målområdet.

– Jeg er veldig, veldig kald. Jeg lå jo i snøen etter målgangen to ganger. Etterpå måtte jeg legge meg ned fordi jeg holdt på å svime av. Det er lenge siden jeg har vært så sliten, sier Olsson til den svenske avisen.

Dermed sikret den svenske skiveteranen Sveriges andre VM-gull.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Siste nytt

 • Lindvik ikkje til renn i helga

  Marius Lindvik har unngått positive prøvesvar trass nærkontakt med smitta Daniel-André Tande, men reiser ikkje til hoppkonkurransane i tyske Titisee-Neustadt.

  Dermed har Lindvik gjort unna sine siste teljande hopp før avreise til Beijing-OL. Han vann rennet i Zakopane sist søndag.

  – Vi er på vakt hele tida og prøver å minimere risikoen. Lindvik reiser derfor ikkje til Tyskland, seier landslagssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

  Avgjerda var venta. Bråthen signaliserte allereie tysdag overfor NTB at Lindvik kunne komme til å bli heime. Det sa han etter at OL-uttatte Tande i likskap med Fredrik Villumstad hadde fått påvist korona. Begge var sist helg ein del av troppen i polske Zakopane.

  Ski Jumping World Cup 2022
  Foto: KACPER PEMPEL / Reuters
 • Eikeri vidare i double

  Ulrikke Eikeri (29) er klar for meir doublespel i Australian Open. Saman med sin spanske makker Alisona Bolsova blei det 2-1-seier i første runde.

  Duoen slo Elixane Lechemia (Frankrike) og Ingrid Neel (Spania) med settsifra 6-4, 3-6, 6–2 på hardcourten i Melbourne.

  Det er andre gang i karrieren at Eikeri har vunne ein doublekamp som senior i Grand Slam-samanheng. I fjor haust gjekk ho vidare eitt hakk i US Open.

  Ulrikke Eikeri
  Foto: Espen Hildrup / Norges tennisforbund
 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal