Hevder dette beviser at Neymar var Real Madrid-spiller som 14-åring

Den spanske avisen AS skriver at de har et dokument som viser at Barcelona-stjernen Neymar var Real Madrid-spiller i 2006.

Neymar

Spanske AS hevder de har tilgang til et dokument som viser at Neymar var Real Madrid-spiller. Faksimile: AS.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Neymar sto for en av årets største overganger da han signerte for Barcelona i mai.

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-LEVANTE

Neymar kunne havnet i Real Madrid i 2006, men klubben ville ikke betale 480 000 kroner.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Nå hevder den spanske avisen AS at den brasilianske stjernen hadde en avtale med rivalen Real Madrid tilbake i 2006.

To uker i Madrid

Forsiden av torsdagens utgave av avisen prydes av det som skal være et dokument som bekrefter at Neymar var en del av Real Madrid.

Neymar var i klubben på et treningsopphold med ungdomslaget i to uker våren 2006. Det 14 år gamle talentet hadde med seg faren sin og agenten Wagner Ribeiro og spissen fikk også med seg en kamp for ungdomslaget.

Det hele endte derimot med at Neymar forlot den spanske storklubben fordi Real Madrid ikke ville betale 60 000 euro. Det tilsvarer 480 000 kroner etter dagens kurs.

For dyr

Real Madrids styreformann Fernando Martin hørte ikke på rådet fra sportsdirektør Ramon Martinez om å signere talentet. I stedet bestemte klubbledelsen at summen Neymars representanter krevde var for stor for en 14-åring.

Ifølge AS har derimot det brasilianske fotballforbundet aldri registrert at Neymar var proff utenfor Brasil i dette tidsrommet.

Neymar hadde amatørkontrakt med Santos fra 2006 til 2008, før han signerte proffkontrakt i 2008.

Neymar da Silva Santos Júnior, som han egentlig heter, ble den tiende dyreste spilleren i verden etter overgangen til Barcelona. Den brasilianske klubben Santos skal ha fått rundt 450 millioner kroner for 21-åringen.

Siste nytt

 • Gjerdalen vant La Sgambeda

  Tord Asle Gjerdalen slo til rett før mål og vant Ski Classics-rennet La Sgambeda i Livigno. Seieren kom til tross for at flere i Team Santander var slått ut av sjukdom. Gjerdalen hadde mest krefter de siste hundre meterne og slo russiske Ilja Tsjernousov i spurten. Langløpskongen Petter Eliassen, som vant sist helgs Ski Classics-prolog i Sveits, måtte ta til takke med tredjeplass.

  Gjerdalen
  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • Trine Rønning gir seg på landslaget

  Etter 164 kamper og 22 mål med flagget på brystet gir tidligere landslagskaptein Trine Rønning seg på landslaget. Norge mister dermed en viktig brikke i laget foran EM sommeren 2017.

  – Det blir nok ett år til i Stabæk, men det føles som jeg legger opp. Det er jo landslaget man trener og spiller for, sier Rønning til NRK.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Sgambeda
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: utfor menn
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting sprint kvinner
V-cup skiskyting: sprint kvinner
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1000 m kvinner
V-cup langrenn 5 km fri teknikk kvinner
V-cup langrenn: 5 km fri teknikk, kvinner
V-cup langrenn: 5 km fri teknikk, kvinner