NRK Meny
Normal

– Når man ikke klarer å se forskjell, bør det gå an å si at det er likt

Selv ikke på målfoto klarte å skille Edvald Boasson Hagen og Marcel Kittel. – Det er tre tusendeler forskjell, sier sportsdirektør Rolf Aldag til NRK.

Målfoto Tour de France

MÅLFOTO: Det er umulig å se forskjell på Edvald Boasson Hagen og Marcel Kittel.

Foto: SKJERMDUMP TV2

– Jeg klarer ikke å se forskjell på målfotoet. Det er ikke mulig!

På den syvende etappen av Tour de France var det vrient å kåre en vinner. Ole Kristian Stoltenberg kommenterte spurten for NRK radio, og klarte naturligvis ikke å skille Kittel og Boasson Hagen i mål. Selv ikke da målfoto ble vist, var det mulig å se hvem som var først.

Edvald: – Ikke gøy med delt førsteplass

– Burde det vært likt?

– Når man med det blotte øye ikke klarer å se forskjell ... Da begynner det å være et poeng at man sier at det ikke går an å skille dem, sier Ole Kristian Stoltenberg.

Edvald Boasson Hagen ledet hele spurten, men på målstreken kastet Marcel Kittel sykkelen fram – og kom seg først over målstreken. Selv virket ikke nordmannen veldig begeistret med tanke på å dele seieren.

– Det er ikke noe gøy å få en delt førsteplass heller. Men det er bedre enn å bli nummer to, sier han til NRK.

Se målgangen fra den 19.etappen her.

SE SELV: Så lite skilte de to spurterne.

Tre tusendeler

Sportsdirektør Rolf Aldag har fått dokumentasjon på at Edvald Boasson Hagen var bak. Det er bilder som aldri kom på TV.

– Hvis du forstørrer bildet blir det nøyaktig. Det er tre tusendeler forskjell, og det er fire-fem millimeter, sier Aldag til NRK.

– Har du sett noe så tett før?

– Nei. Men du må se teknologien. For ti år siden var det ikke mulig å skille så mye. Men den lyver ikke. Dette er sport, og det er en del av det, sier Aldag tappert.

Sondre Sørtveit var gjest i NRKs radiostudio, og selv om mange lyttere gjerne ville se Edvald på første, ble han nummer to.

– De har rimelig nøyaktig utstyr. Det er vanskelig å skille, men de måler helt ned til titusendels sekund, sa Sondre Sørtveit i NRKs radiostudio.

Siste nytt

 • Aamodt Kilde rask på utfortrening

  Aleksander Aamodt Kilde var raskest av de norske under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel med en 3.-plass. Aksel Lund Svindal kjørte ned til en 7.-plass, mens Kjetil Jansrud endte på en 16.-plass i gjennomkjøringen. Christof Innerhofer var raskest.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Powell ny trener i Sandefjord

  Tidligere Egersund- og Levanger-trener Magnus Powell blir trener i eliteserieklubben Sandefjord. Powell har skrevet under på en toårig avtale. Han erstatter Lars Bohinen, som har tatt over Aalesund.

  Magnus Powell
  Foto: Torstein Bjørkås/NRK
 • Hoelgaard kolliderte med skilt

  Daniel Hoelgaard kolliderte med et reklameskilt noen hundre meter fra mållinjen under Tour Down Under. Ifølge ProCycling.no ble nordmannen liggende på bakken, men undersøkelser viser at han ikke har alvorlige skader. Andre Greipel vant etappen.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike