NRK Meny
Normal

– Når man ikke klarer å se forskjell, bør det gå an å si at det er likt

Selv ikke på målfoto klarte å skille Edvald Boasson Hagen og Marcel Kittel. – Det er tre tusendeler forskjell, sier sportsdirektør Rolf Aldag til NRK.

Målfoto Tour de France

MÅLFOTO: Det er umulig å se forskjell på Edvald Boasson Hagen og Marcel Kittel.

Foto: SKJERMDUMP TV2

– Jeg klarer ikke å se forskjell på målfotoet. Det er ikke mulig!

På den syvende etappen av Tour de France var det vrient å kåre en vinner. Ole Kristian Stoltenberg kommenterte spurten for NRK radio, og klarte naturligvis ikke å skille Kittel og Boasson Hagen i mål. Selv ikke da målfoto ble vist, var det mulig å se hvem som var først.

Edvald: – Ikke gøy med delt førsteplass

– Burde det vært likt?

– Når man med det blotte øye ikke klarer å se forskjell ... Da begynner det å være et poeng at man sier at det ikke går an å skille dem, sier Ole Kristian Stoltenberg.

Edvald Boasson Hagen ledet hele spurten, men på målstreken kastet Marcel Kittel sykkelen fram – og kom seg først over målstreken. Selv virket ikke nordmannen veldig begeistret med tanke på å dele seieren.

– Det er ikke noe gøy å få en delt førsteplass heller. Men det er bedre enn å bli nummer to, sier han til NRK.

Se målgangen fra den 19.etappen her.

SE SELV: Så lite skilte de to spurterne.

Tre tusendeler

Sportsdirektør Rolf Aldag har fått dokumentasjon på at Edvald Boasson Hagen var bak. Det er bilder som aldri kom på TV.

– Hvis du forstørrer bildet blir det nøyaktig. Det er tre tusendeler forskjell, og det er fire-fem millimeter, sier Aldag til NRK.

– Har du sett noe så tett før?

– Nei. Men du må se teknologien. For ti år siden var det ikke mulig å skille så mye. Men den lyver ikke. Dette er sport, og det er en del av det, sier Aldag tappert.

Sondre Sørtveit var gjest i NRKs radiostudio, og selv om mange lyttere gjerne ville se Edvald på første, ble han nummer to.

– De har rimelig nøyaktig utstyr. Det er vanskelig å skille, men de måler helt ned til titusendels sekund, sa Sondre Sørtveit i NRKs radiostudio.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street