NRK Meny
Normal

Jansrud: – Jeg kommer til å kjempe for fullt

MERIBEL/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud ble nummer to og tok seieren i super-G-cupen med over 200 poeng. Men samtidig imponerte sammenlagtkonkurrent Marcel Hirscher

Komm.: Andreas Toft og Marius Arnesen.

PALLPLASS: Kjetil Jansrud kjører ned til andreplass i Meribel.

Kjetil Jansrud avsluttet en fantastisk sesong i super-G med nok en pallplass og vinner cupen med 203 poeng ned til Dominik Paris. I bare ett renn denne sesongen har nordmannen endt utenfor pallen.

Men totalcupen ser likevel ut til å ryke.

– Nå må vi vinke farvel til sammenlagtcupen, men takk for en fantastisk sesong Kjetil, sa NRKs kommentator Andreas Toft da Jansrud kjørte inn til andreplass i super-G.

For noen minutter før Jansrud kjørte i mål hadde sammenlagtkonkurrent Marcel Hirscher kjørt strålende.

Fra startnummer seks ble østerrikeren møtt av det grønne lyset i mål og hadde dermed lagt et godt grunnlag for å få en enda fastere hånd rundt sammenlagtkula. Franske Brice Roger snek seg inn ett hundredel foran på det neste startnummeret, men løperne som fulgte kjørte inn bak Hirscher en etter en.

– Marcel kjører imponerende til å være en slalåm- og storslalåmløper. Han har gode forhold, men utnytter det. Det er en rettferdig greie, sier nordmannen til NRK.

I det varme været i Meribel var det tydelig en fordel med et tidlig startnummer.

– Det er over på søndag. Ingen hadde forventet at jeg skulle ta så mange poeng i dag. Kjetil kan også overrraske, sier Hirscher til NRK.

Kjetil Jansrud vant verdenscupen sammenlagt i super-G.

IKKE GITT OPP: Kjetil Jansrud vil kjempe til siste slutt om sammenlagtcupen.

Cook vant

Ikke før Dustin Cook kom med startnummer tolv ble Hirscher og Roger flyttet nedover listene. Senere kom Jansrud som kjempet jevnt med canadieren gjennom hele løypa, men var til slutt fem hundredeler bak i mål.

Sånn endte det også til slutt. Cook vant foran Jansrud og Roger.

– Det var et veldig sterkt renn av Kjetil, men han var bedre i midtpartiet i utforen i går, sier NRK-ekspert Marius Arnesen

Hirscher beste østerriker

Hirscher endte til slutt på en overbevisende fjerdeplass i en disiplin han vanligvis ikke gjør det så sterkt. Han ble også beste østerriker, på et lag med noen av verdens beste fartskjørere.

Spenningen vi håpet skulle var helt ut, er nå i ferd med å renne ut i sanden. Hirscher leder fortsatt med 34 poeng sammenlagt og nå gjenstår det sesongavslutning i slalåm og storslalåm, der østerrikeren har vært en garantist for pallplasser.

Men Jansrud har ingen planer om å gi opp.

– Jeg skal ikke legge meg ned og si at det er ferdig. Storslalåmen kan passe meg bra. Jeg skal kjempe for fullt og håper at jeg får med meg en god opplevelse, sier Jansrud.

Nordmannen er definitivt årets fartskjører i alpinsirkuset med sier i begge fartscupene sammenlagt.

Siste nytt

 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP
 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal