Hopp til innhold

– Nå kommer jeg til å begynne å grine

Etter mange år med motgang var Anders Jacobsen endelig på toppen igjen da han vant selveste nyttårshopprennet.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen

Så glad ble Anders Jacobsen for å vinne nyttårshopprennet.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Med et hopp på 136.5 meter i finaleomgangen knuste Anders Jacobsen all motstand og vant nyttårshopprennet i Garmisch Partenkirchen 2015. Sveitsiske Simon Amman ble nummer to, mens sloveneren Peter Prevc endte på tredjeplass.

– Dette var ekstremt viktig. Nå kommer jeg til å begynne å grine. Det har vært en jobb å komme tilbake, sier Anders Jacobsen til NRK.

– Å gjøre dette første nyttårsdag er magisk. Det er meriterte hoppere sammen med meg her. Dette var moro. Nå må jeg prøver å glede meg over denne dagen og tenke på videre hopping senere, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Anders Jacobsen vinner nyttårshopprennet.

Fikk så vidt være med

Det var bare så vidt Jacobsen fikk være med til hoppuka. For høstsesongen ga ingen lovnader om at den tidligere hoppuke-vinneren kunne kjempe i toppen, og på et tidspunkt uttalte Jacobsen at han måtte vurdere fremtiden dersom han ikke snart leverte bedre resultater.

Var nervøs

Som suveren vinner av kvalifiseringen og sistemann utfor i første omgang innfridde Anders Jacobsen favorittstempelet hele veien.

Da han satte utfor i den første omgangen ledet Simon Amman med et hopp på 138 meter, men på grunn av gode stilpoeng og dårligere forhold holdt Jacobsens 135,5 meter likevel til en ledelse på 1,7 poeng ned til sveitseren.

– Jeg var veldig nervøs på toppen, og stresset av å være sammen med de beste i verden på toppen igjen. Jeg hører lengdene inni hodet - noe jeg ikke skulle - men synes likevel jeg gjør arbeidsoppgavene bra, sa Jacobsen til NRK i pausen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Anders Jacobsen leder nyttårshopprennet ett første omgang.

– Det handler om det samme i andreomgangen. Puste med magen og se på de andre, hvor stresset de er, fortsatte den norske hoppkometen.

Les også: Stöckl lei av den østerrikske dominansen

Velta imponerte

Også Rune Velta viste gode tendenser, da han fra en sjuendeplass etter førsteomgangen hoppet 136,5 meter i den andre. Det holdt til en sjetteplass totalt i dag.

Til tross for at han ble nummer seks i dag leder østerrikeren Stefan Kraft (561,9 poeng) fortsatt hoppuka sammenlagt. Prevc (560,8 poeng) er nummer to, mens østerikske Michael Hayböck (554,8 poeng) er nummer tre. Anders Jacobsen(540,7 poeng) er nummer fire.

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste