NRK Meny
Normal

– Nå kommer jeg til å begynne å grine

Etter mange år med motgang var Anders Jacobsen endelig på toppen igjen da han vant selveste nyttårshopprennet.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen

Så glad ble Anders Jacobsen for å vinne nyttårshopprennet.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Med et hopp på 136.5 meter i finaleomgangen knuste Anders Jacobsen all motstand og vant nyttårshopprennet i Garmisch Partenkirchen 2015. Sveitsiske Simon Amman ble nummer to, mens sloveneren Peter Prevc endte på tredjeplass.

– Dette var ekstremt viktig. Nå kommer jeg til å begynne å grine. Det har vært en jobb å komme tilbake, sier Anders Jacobsen til NRK.

– Å gjøre dette første nyttårsdag er magisk. Det er meriterte hoppere sammen med meg her. Dette var moro. Nå må jeg prøver å glede meg over denne dagen og tenke på videre hopping senere, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Anders Jacobsen vinner nyttårshopprennet.

Fikk så vidt være med

Det var bare så vidt Jacobsen fikk være med til hoppuka. For høstsesongen ga ingen lovnader om at den tidligere hoppuke-vinneren kunne kjempe i toppen, og på et tidspunkt uttalte Jacobsen at han måtte vurdere fremtiden dersom han ikke snart leverte bedre resultater.

Var nervøs

Som suveren vinner av kvalifiseringen og sistemann utfor i første omgang innfridde Anders Jacobsen favorittstempelet hele veien.

Da han satte utfor i den første omgangen ledet Simon Amman med et hopp på 138 meter, men på grunn av gode stilpoeng og dårligere forhold holdt Jacobsens 135,5 meter likevel til en ledelse på 1,7 poeng ned til sveitseren.

– Jeg var veldig nervøs på toppen, og stresset av å være sammen med de beste i verden på toppen igjen. Jeg hører lengdene inni hodet - noe jeg ikke skulle - men synes likevel jeg gjør arbeidsoppgavene bra, sa Jacobsen til NRK i pausen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Anders Jacobsen leder nyttårshopprennet ett første omgang.

– Det handler om det samme i andreomgangen. Puste med magen og se på de andre, hvor stresset de er, fortsatte den norske hoppkometen.

Les også: Stöckl lei av den østerrikske dominansen

Velta imponerte

Også Rune Velta viste gode tendenser, da han fra en sjuendeplass etter førsteomgangen hoppet 136,5 meter i den andre. Det holdt til en sjetteplass totalt i dag.

Til tross for at han ble nummer seks i dag leder østerrikeren Stefan Kraft (561,9 poeng) fortsatt hoppuka sammenlagt. Prevc (560,8 poeng) er nummer to, mens østerikske Michael Hayböck (554,8 poeng) er nummer tre. Anders Jacobsen(540,7 poeng) er nummer fire.

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal