NRK Meny
Normal

– Nå kan de vise hva de er gode for

FALUN (NRK): Marit Bjørgen trakk seg fra lagsprinten fordi hun trenger hvile. Nå har hun hatt en peptalk med det nykomponerte laget som skal forsvare Norges ære.

Marit Bjørgen

ØNSKER MER HVILE: Marit Bjørgen dropper lagsprinten søndag for å få litt mer hvile mot neste øvelse tirsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

15-kilometeren lørdag fikk ikke helt det utfallet Marit Bjørgen hadde sett for seg. Under løpet måtte hun relativt tidlig gi slipp på de beste i front, et veldig uvanlig syn for alle som følger langrenn.

Nå har hun bestemt seg for å trekke seg fra lagsprinten søndag. Da stepper Ingvild Flugstad Østberg inn.

Ingvild Flugstad Østberg

FÅR GÅ LIKEVEL: Ingvild Flugstad Østberg ble i første omgang vraket fra teamsprint-laget, men får nå en ny mulighet etter at Bjørgen trakk seg.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg gjort valget fordi jeg trenger to dager på å komme meg litt. Planen var å gå alt, men som løpet ble i dag, så synes jeg vi har to sterke jenter som kan gjøre en fantastisk jobb. Når jeg ikke følte jeg var hundre prosent i dag satser jeg heller å komme meg til tirsdagen, sier Bjørgen om valget hun har tatt.

Lagsprinten måtte vike først

Selv om planen var å gå alt for Bjørgen, så innrømmer hun at lagsprinten var det første på listen om hun skulle velge å ikke gå en distanse.

– Hvis jeg skulle prioritere bort noe, så skulle det bli lagsprinten. Jeg føler jeg trenger disse to dagene. Man får ofte en dag der ting ikke stemmer, og den kom i dag. Nå håper jeg at jeg er ferdig med den, sier Bjørgen som bekrefter at hun skal gå resten av distansene i VM.

– Ble Ingvild glad?

– Ingvild hadde veldig lyst til å gå den, og nå får hun det, men jeg tror ikke hun synes det var så morsomt at jeg ikke skulle gå den, sier Bjørgen om Østberg som først ble vraket.

– Jeg har pratet med begge to

Med Bjørgen ute blir det Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg som skal ut å kjempe om gull for Norge. Bjørgen har allerede rukket å ta en prat med det nykomponerte lagsprint-laget.

– Ja, jeg har pratet med dem. Jeg hadde en løpetur med begge to i kveld. De er begge to veldig tente. Jeg har sagt at de har muligheter og at de nå bare må vise det de er gode for, sier Bjørgen om peptalken med Østberg og Falla.

Norge har fortsatt store gullmuligheter selv om Bjørgen er ute. Hun tror selv Sverige blir sterke, men at de norske jentene har gode muligheter til å ta dem. Med tanke på taktikken under morgendagens øvelse gir hun jentene sine dette rådet.

– Det er smart å gå en kvalifisering der de ikke bruker så mye krefter. I finalen handler det om å være litt kald i starten og slå til mot slutten.

Siste nytt

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Norsk gruppeseier i sandvolleyball

  Anders Mol og Christian Sørum vant sin tredje gruppekamp i sandvolleyball-EM i Nederland, og er dermed gruppevinnere og klare for åttedelsfinale. Som en av åtte gruppevinnere slipper de første utslagsrunde fredag og går rett til åttedelsfinale.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale