NRK Meny
Normal

– Nå kan de vise hva de er gode for

FALUN (NRK): Marit Bjørgen trakk seg fra lagsprinten fordi hun trenger hvile. Nå har hun hatt en peptalk med det nykomponerte laget som skal forsvare Norges ære.

Marit Bjørgen

ØNSKER MER HVILE: Marit Bjørgen dropper lagsprinten søndag for å få litt mer hvile mot neste øvelse tirsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

15-kilometeren lørdag fikk ikke helt det utfallet Marit Bjørgen hadde sett for seg. Under løpet måtte hun relativt tidlig gi slipp på de beste i front, et veldig uvanlig syn for alle som følger langrenn.

Nå har hun bestemt seg for å trekke seg fra lagsprinten søndag. Da stepper Ingvild Flugstad Østberg inn.

Ingvild Flugstad Østberg

FÅR GÅ LIKEVEL: Ingvild Flugstad Østberg ble i første omgang vraket fra teamsprint-laget, men får nå en ny mulighet etter at Bjørgen trakk seg.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg gjort valget fordi jeg trenger to dager på å komme meg litt. Planen var å gå alt, men som løpet ble i dag, så synes jeg vi har to sterke jenter som kan gjøre en fantastisk jobb. Når jeg ikke følte jeg var hundre prosent i dag satser jeg heller å komme meg til tirsdagen, sier Bjørgen om valget hun har tatt.

Lagsprinten måtte vike først

Selv om planen var å gå alt for Bjørgen, så innrømmer hun at lagsprinten var det første på listen om hun skulle velge å ikke gå en distanse.

– Hvis jeg skulle prioritere bort noe, så skulle det bli lagsprinten. Jeg føler jeg trenger disse to dagene. Man får ofte en dag der ting ikke stemmer, og den kom i dag. Nå håper jeg at jeg er ferdig med den, sier Bjørgen som bekrefter at hun skal gå resten av distansene i VM.

– Ble Ingvild glad?

– Ingvild hadde veldig lyst til å gå den, og nå får hun det, men jeg tror ikke hun synes det var så morsomt at jeg ikke skulle gå den, sier Bjørgen om Østberg som først ble vraket.

– Jeg har pratet med begge to

Med Bjørgen ute blir det Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg som skal ut å kjempe om gull for Norge. Bjørgen har allerede rukket å ta en prat med det nykomponerte lagsprint-laget.

– Ja, jeg har pratet med dem. Jeg hadde en løpetur med begge to i kveld. De er begge to veldig tente. Jeg har sagt at de har muligheter og at de nå bare må vise det de er gode for, sier Bjørgen om peptalken med Østberg og Falla.

Norge har fortsatt store gullmuligheter selv om Bjørgen er ute. Hun tror selv Sverige blir sterke, men at de norske jentene har gode muligheter til å ta dem. Med tanke på taktikken under morgendagens øvelse gir hun jentene sine dette rådet.

– Det er smart å gå en kvalifisering der de ikke bruker så mye krefter. I finalen handler det om å være litt kald i starten og slå til mot slutten.

Siste nytt

 • Sagosen og PSG med dramatisk tap

  Sander Sagosen slet da Paris Saint-Germain i sluttminuttene tapte 28-29 mot hviterussiske Meshkov Brest i mesterligaen i håndball. Nordmannen hadde sjansen til å gi PSG ledelsen til 29-28, men i stedet ble Petar Djordjic matchvinner i motsatt ende.

  GERMANY HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE THW Kiel vs Paris Saint Germain
  Foto: FOCKE STRANGMANN / Epa
 • Sparta sikret seriesølv

  Sparta har seriesølvet i ishockey i boks. Tabellnabo Lillehammer ble slått 4-3 etter forlengning. Lørenskog vant 5-2 over regjerende serie- og norgesmester Stavanger Oilers, mens tabellfirer Frisk Asker tapte 2-3 hjemme mot Stjernen etter forlengning.

  Eliteserien i ishockey: Storhamar - Sparta
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Liverpool herjet med West Ham

  Liverpool er oppe på andreplass på tabellen etter lørdagens nedsabling av West Ham. Scoringer av Emre Can, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané gjorde at Michail Antonios nettkjenning ikke ble noe annet enn et trøstemål. Kampen endte 4-1.

  FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-WEST HAM
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin