– Nå kan Carlsen knekke Anand fullstendig

NRKs sjakkekspert tror Magnus Carlsen er så full av selvtillit at han vil gå for en ny seier mot Vishy Anand - til tross for at han spiller med sorte brikker tirsdag.

Russia World Chess Championship

Det psykologiske spillet er i gang mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand. Foreløpig er det utvilsomt nordmannen som har klart seg best.

– Jeg tror vi får se en Magnus som går for en agressiv åpning, som er innstilt på å prøve å utnytte overtaket og sikre en ny seier nå som Anand er litt nede for telling, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Etter bare to partier er situasjonen allerede tilspisset i VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Anand må prøve å slå tilbake

Mens Carlsen kan gå inn tirsdagens oppgjør med struttende selvtillit etter to gode partier, må Anand prøve å slå tilbake etter tabben som gjorde at han tapte søndagens oppgjør.

– Anand må prøve å komme tilbake i dag. Samtidig har Magnus sjansen til å knekke ham fullstendig, sier Bae.

Torstein Bae

Torstein Bae tror tirsdagens parti blir svært spennende.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Et nytt tap vil nemlig begynne å ligne på krise for Anand. Da vil Carlsen ha 2,5 poeng og Anand kun et halvt. Et såpass stort forsprang vil være svært vanskelig å ta igjen.

Anand har fordelen av hvite brikker tirsdag, men sjakkeksperten er ikke så sikker på om det vil hjelpe ham.

– Magnus hadde overtaket da han spilte med sorte brikker i første parti også. Jeg tror nok Magnus ønsker å benytte seg av sjansen til å få Anand i bakken en gang til, selv om han har muligheten til å si seg fornøyd med remis, sier Bae.

– En rutinert ringrev

Bae understreker at remis ikke nødvendigvis ikke vil være noe dårlig resultat for verken Anand eller Carlsen. Skulle Anand vinne, vil situasjonen selvsagt bli snudd på hodet.

– Men det som gjør det vanskelig for Anand, er at han har lykkes med åpningene. Det er etterpå han har vært svakere, og det er vanskelig å korrigere. Foreløpig har det rett og slett vært sånn at den ene har vært bedre enn den andre, sier Bae.

Espen Agdestein, Carlsens manager, tror Anand kommer til å gi tøff motstand fremover.

– Jeg er ganske sikker på at Anand ikke har tenkt å gi opp uten kamp. Han er en rutinert ringrev som har ligget under i VM-matcher før og kommet tilbake, sier han, og legger til:

– Det er fortsatt tidlig i matchen, og det kan svinge hvem som har momentum. Jeg er veldig glad for at Magnus har startet bra, men det er ingen garantier i fortsettelsen

Siste nytt

 • Nordstad Moen viste gode takter

  Langdistanseløperen Sondre Nordstad Moen leverte en 10 kilometer på 28.39 i Rekordløpet på Spikkestad søndag.

  Nordstad Moen hadde før løpet varslet at han ville forsøke å nå en tid på 28-tallet. Det klarte han.

  Tiden holdt til seier i Rekordløpet, som ble arrangert på Spikkestad, der Nordstad Moen nå bor. Bestenoteringen hans på distansen er 27.55.

  De neste store målene for Nordstad Moen er halvmaraton 24. oktober og helmaraton 5. desember, som begge går i Valencia.

  Nordstad Moen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Guye Adola vant Berlin Maraton

  Etiopieren Guye Adola løp inn til seier i Berlin Maraton søndag, det første av verdens store maratonløp som er blitt arrangert med fellesstart siden pandemien.

  Adola vant med en tid på 2.05.45 foran Kenyas Bethwel Yegon og stjernen Kenenisa Bekele fra Etiopia.

  Seieren er den største i Adolas karriere så langt. Han imponerte stort da han debuterte i Berlin Maraton i 2017 med en andreplass. Tiden hans var da 2.03.46.

  jGB_siDtFV4
  Foto: Lisa Leutner / AP
 • Danskene kjører med sørgebånd i VM

  De danske VM-syklistene kjører med sørgebånd under søndagens landeveisritt, til minne om nylig avdøde Chris Anker Sørensen (bildet).

  Den tidligere toppsyklisten døde forrige uke, 37 år gammel. Han ble utsatt for en ulykke da han var på en treningstur i Belgia, der han var til stede for å dekke VM som ekspert for dansk TV2.

  Magnus Cort sier til TV2 at de danske syklistene tok nyheten om dødsfallet tungt.

  – Det er en god måte å hedre ham på her i VM, sier Cort om sørgebåndene.

  Han sier at VM blir en annerledes opplevelse for de danske rytterne.

  – Det er annerledes. Forberedelsene har gått fint, og vi har gjort alt vi skulle, så jeg føler vi er klare. Men det er klart at vi kjente på det de første par dagene, sier han om tiden etter at de fikk dødsbudskapet.

  V3kLHBLMaDs
  Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal