NRK Meny
Normal

– Mye av problemet ligger i hodet

Faren til Henrik Kristoffersen, Lars Henrik Kristoffersen, mener alpinisten er blitt påvirket av de skyhøye forventningene til ham.

Kristoffersen

Henrik Kristoffersen har hatt varierende resultater denne sesongen, men faren tror at rennet like før jul ga ham selvtillit.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Forventningene har vært høye fra alle. Det er også mer styr nå enn det var før, mer media. Det påvirker kanskje mer enn man tror når man ikke har vært oppi det før, sier pappa Kristoffersen, som trente alpinisten i mange år.

Sesongen begynte lovende for Henrik Kristoffersen. 1.-plass i slalåm i finske Levi fikk publikum til å håpe på en ny suksess-sesong for nordmannen.

Men resten av sesongen gikk tråere:

 • 27.-plass i storslalåm i Beaver Creek.
 • 9.-plass i storslalåm i Åre.
 • Kjørte ut i slalåm i Åre.
 • 18.-plass i storslalåm i Alta Badia.

– Mye av problemet ligger i hodet. Han blir kanskje litt defensiv, og hvis du er litt defensiv og ikke hundre prosent, så blir du frakjørt i dette selskapet, kommenterer Lars Henrik Kristoffersen.

Positiv 2. omgang

Men i italienske Madonna di Campiglio snudde motgangen. Etter en håpløs 1. omgang der han lå på delt 14.-plass, kjørte han seg opp til en sterk 4.-plass i finaleomgangen.

– Den 2. omgangen var helt klart positiv for selvtilliten, sier pappa Kristoffersen.

I julen ladet alpinisten opp sammen med familien. De siste dagene har han trent slalåm og storslalåm i Hinterreit.

– Hva har han gjort for å øke selvtilliten?

– Rett og slett å være mer offensiv i måten å stå på ski. Han må tørre å gå for det. Det er veldig mye det det handler om. Har du selvtillit og trua, så tør du. Blir selvtilliten littegrann svekket, så blir du defensiv, sier far Kristoffersen, som ser tirsdagens slalåmrenn i Zagreb på TV i ettermiddag.

Naturlig utvikling

NRKs alpinekspert Marius Arnesen mener Henrik Kristoffersen har gått gjennom en naturlig utvikling.

– Jeg tror det er en naturlig ting som skjer. Man kommer inn etter en sesong der man har vunnet sitt første verdenscuprenn, samt tatt bronsemedalje i OL. Plutselig er det blitt større trøkk rundt det hele, sier han.

– Forventer vi for mye av ham?

– Det er tett i toppen av internasjonal slalåm, og han er en av de tre-fire beste hele tiden. Vi kan forvente at han er på det nivået, men kanskje ikke på toppen i hvert eneste renn.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale