NRK Meny
Normal

Moa klar for Vålerenga: – Vi skal bli Norges nummer én

Kjetil Rekdal mener Vålerenga vil bli Norges beste lag med Moa tilbake. 29-åringen debuterer trolig mot Real Madrid søndag.

Moa klar for Vålerenga

VENDER HJEM IGJEN: Mohammed Abdelaoue (t.h.) ble fredag presentert som Kjetil Rekdals nye Vålerenga-spiller.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg er «kjempehappy». Jeg har veldig lyst til å være med på det prosjektet her, sier Mohammed «Moa» Abdellaoue fornøyd.

Spissen, som har scoret sju mål for det norske landslaget, har akkurat skrevet under en kontrakt på 4,5 år med gamleklubben Vålerenga, ut 2019-sesongen.

– Jeg er godt fornøyd med å være tilbake. Jeg har lyst til å bidra, og lyst til å hjelpe de unge (spillerne) som er her. Jeg vil tilbake til det nivået jeg har vært tidligere, fortsetter 29-åringen.

Det var VG som først meldte at den tidligere Vålerenga-spissen er klar for gamleklubben.

Skadeplaget

Mohammed Abdellaoue forlot Vålerenga i 2010, til fordel for Hannover 96, hvor han i flere sesonger hadde stor suksess. I 2013 forlot han klubben til fordel for Bundesliga-rival Stuttgart. Der ble det med fattige 12 seriekamper og ett mål.

Moa var i flere år sett på som Norges soleklare førstevalg på spissplassen, men flere skadeproblemer de siste årene har satt 29-åringen noe tilbake. Nå vil han tilbake i god gammel scoringsform.

– Jeg er sikker på at jeg klarer det. Men da må jeg være med på løpeøktene til Kjetil Rekdal, sier Abdellaoue med et stort smil, og får støtte av sjefen.

– Moa er langt fra «over the hill». Han har hatt noen skader, men vi skal klare å bygge han opp igjen, sier Rekdal.

– Ekstremt stolt og glad

Vålerenga kjemper om medalje i eliteserien denne sesongen. Men treneren mener Moa skal være med på å gjøre klubben til landets beste lag.

– Jeg er ekstremt stolt og glad for å få han hjem, Dette er langsiktig. Vi skal bli nummer én i Norge, sier Kjetil Rekdal engasjert.

– Moa vil være en leder i gruppa. Vi har unge spillere på vei opp og fram, og de kan lære av en garvet proff.

Abdellaoue signerte kontrakten med daglig leder Stig Ove Sandnes på en pressekonferanse fredag klokka 14. Spissen blir ikke med når Vålerenga møter Tromsø i kveld. Trolig kommer debuten i treningskampen mot Real Madrid søndag.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal