NRK Meny
Normal

– Mer kjent for fiske enn alpint

Søndag jakter Bjørnar Neteland (23) topp 30-plassering i super-G på Kvitfjell. Til nå har alpintalentet imidlertid hatt mye mer suksess på Youtube med fiskevideoene sine.

Fiske

IVRIG FISKER OG ALPINIST: Bjørnar Neteland drømmer om et gjennombrudd i alpintoppen. Foreløpig er han mer kjent for fiskelykken.

Foto: Privat

– Det er vanskelig å sammenligne ferdighetene og si hva jeg er best til. Men jeg er i alle fall mer kjent for fiskedelen enn skidelen foreløpig. Målet er at det skal bli den andre veien, sier Bjørnar Neteland engasjert til NRK.

På Youtube florerer det med videoer alpintalentet har laget sammen med sin bror, Anders. De delikate videoene viser brødrene på fluefiske rundt om forskjellige lakseelver i Norge. Flere av filmene er sett flere titalls tusen ganger.

Sjekk ut den mest sette videoen selv her (ekstern lenke):

– Jeg vet ikke om jeg skal si vi er spinn hakkende gale, men vi er ekstremt interessert i det vi driver med. Vi vil at også andre skal få «driven» til å drive med laksefiske, forklarer Neteland.

– Filmene ble veldig bra tatt imot i begynnelsen, og så har det bare rullet videre, forteller han engasjert.

Vil slå gjennom

Allerede som 19-åring gjorde kjempetalentet Henrik Kristoffersen sitt gjennombrudd i alpintoppen da han tok bronse i Sotsji-OL.

Rett etter mesterskapet fikk tre år eldre Bjørnar Neteland sin verdenscupdebut på Kvitfjell. Der havnet han et godt stykke ned på resultatlistene i både super-G og utfor.

Fanaværingen tror imidlertid ikke det er for sent å slå gjennom. På Kvitjell i helga kjører han både utfor (lørdag) og super-G (søndag). Laksefiskeren håper å bli blant de 30 beste i søndags renn.

– Mens Henrik stuper rett opp, tar jeg alle stegene for å nå toppen. Jeg forventer at jeg skal blande meg i verdenscupsirkuset til neste år - både i storslalåm, super-G og kombinasjon, sier han optimistisk.

– Mål du prioritere eller kan fiske og alpint kombineres?

– Det går fint an å kombinere, men til og med på sommeren har det nok blitt mer barmarkstrening enn fiske, sier Bjørnar Neteland med et smil.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn