NRK Meny
Normal

– Mange gode spillere i den garderoben

De amerikanske spillerne tar ikke lett på Norge, selv etter stjernesmellen mot Russland.

Norge rundt keeper Lars Volden

OMRINGET: De norske spillerne samlet seg rundt keeper Lars Volden før kampen mot Russland.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

Steve Moses noterte seg for både mål og assist da USA kjørte over Finland og vant med 5-1 i sin åpningskamp lørdag. Moses har de siste sesongene spilt for finske Jokerit, og kjenner derfor europeisk hockey godt.

Moses of the U.S.

MÅLSCORER: Moses scoret det første målet for USA mot Finland lørdag.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

– Jeg vet at det er mange gode norske spillere i den garderoben, og jeg kommer til å gjøre gutta oppmerksomme på det. Vi skal være klare, sier han til NRK.

– Jeg kjenner ingen av dem personlig, men jeg vet at Olimb skal til Jokerit, der jeg har vært, og Thoresen er en av de beste spillerne i KHL. Det blir et spennende lag for oss å møte, sier han.

Finner fine løsninger

Nettopp de to spillerne innledet en samarbeid som ga et Norge et lite lyspunkt etter 6-2-tapet mot Russland fredag. To pasninger fra Mathis Olimb ga to mål fra Patrick Thoresen.

– Vi flytter pucken bra, finner gode kombinasjoner hele tiden og finner fine løsninger utpå der, så forhåpentligvis fortsetter vi med det, sa Olimb til NRK, og får støtte av målscoreren.

Patrick Thoresen

BESTEMANN: Patrick Thoresen scoret to mål og ble kåret til Norges beste spiller etter kampen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det blir en ekstra boost når vi klarer å få inn noen mål der. Mathis slår noen fine pasninger, og jeg har litt tur på begge de målene. Men vi trenger å få i gang så mange som mulig, sier Thoresen.

Håper på små marginer

Begge tror på en tøff kamp mot Moses og USA lørdag kveld.

– De er kjempefavoritter og vi må gjøre vår beste match for å ha en mulighet. Forhåpentligvis kan vi gå foran og skape litt sjanser, sier Olimb, og Thoresen poengterer at Norge må være mer påskrudde fra start av mot USA lørdag kveld.

– Vi er avhengig av en god start og å skape frustrasjon hos motstanderen. De liker ikke når kampene er jevne, for da er det så små marginer for hvilken vei matchen skal bikke.

Moses på sin side, er veldig klar på at Norge ikke skal undervurderes, og har ikke tro på at det det blir en lett kamp for amerikanerne.

– Om det blir lett? Haha, det er en hockeymatch. Da vet man aldri. Finland var på oss fra starten, men det endret seg da vi fikk et par mål. Ingen av disse kampene er noen gang lette, det er mange gode lag, sier han.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal