– Mange gode spillere i den garderoben

De amerikanske spillerne tar ikke lett på Norge, selv etter stjernesmellen mot Russland.

Norge rundt keeper Lars Volden

OMRINGET: De norske spillerne samlet seg rundt keeper Lars Volden før kampen mot Russland.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

Steve Moses noterte seg for både mål og assist da USA kjørte over Finland og vant med 5-1 i sin åpningskamp lørdag. Moses har de siste sesongene spilt for finske Jokerit, og kjenner derfor europeisk hockey godt.

Moses of the U.S.

MÅLSCORER: Moses scoret det første målet for USA mot Finland lørdag.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

– Jeg vet at det er mange gode norske spillere i den garderoben, og jeg kommer til å gjøre gutta oppmerksomme på det. Vi skal være klare, sier han til NRK.

– Jeg kjenner ingen av dem personlig, men jeg vet at Olimb skal til Jokerit, der jeg har vært, og Thoresen er en av de beste spillerne i KHL. Det blir et spennende lag for oss å møte, sier han.

Finner fine løsninger

Nettopp de to spillerne innledet en samarbeid som ga et Norge et lite lyspunkt etter 6-2-tapet mot Russland fredag. To pasninger fra Mathis Olimb ga to mål fra Patrick Thoresen.

– Vi flytter pucken bra, finner gode kombinasjoner hele tiden og finner fine løsninger utpå der, så forhåpentligvis fortsetter vi med det, sa Olimb til NRK, og får støtte av målscoreren.

Patrick Thoresen

BESTEMANN: Patrick Thoresen scoret to mål og ble kåret til Norges beste spiller etter kampen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det blir en ekstra boost når vi klarer å få inn noen mål der. Mathis slår noen fine pasninger, og jeg har litt tur på begge de målene. Men vi trenger å få i gang så mange som mulig, sier Thoresen.

Håper på små marginer

Begge tror på en tøff kamp mot Moses og USA lørdag kveld.

– De er kjempefavoritter og vi må gjøre vår beste match for å ha en mulighet. Forhåpentligvis kan vi gå foran og skape litt sjanser, sier Olimb, og Thoresen poengterer at Norge må være mer påskrudde fra start av mot USA lørdag kveld.

– Vi er avhengig av en god start og å skape frustrasjon hos motstanderen. De liker ikke når kampene er jevne, for da er det så små marginer for hvilken vei matchen skal bikke.

Moses på sin side, er veldig klar på at Norge ikke skal undervurderes, og har ikke tro på at det det blir en lett kamp for amerikanerne.

– Om det blir lett? Haha, det er en hockeymatch. Da vet man aldri. Finland var på oss fra starten, men det endret seg da vi fikk et par mål. Ingen av disse kampene er noen gang lette, det er mange gode lag, sier han.

Siste nytt

 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

 • Travstjerne døde i ulykke

  Den verdenskjente travhesten Aubrion du Gers døde etter en ulykke mandag, skriver Trav og Galopp-Nytt.

  Ulykken skjedde i en kollisjon med hesten Cyrano du Pont der begge hester døde momentant.

  Aubrion du Gers løp inn over 25 mill kr og vant 46 løp, derav 16 på rad fra april i fjor til mai i år.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal