Hopp til innhold

– Mange ønsket større navn og er skuffet

Manchester United endte opp med å hente Marouane Fellaini fra Everton før overgangsvinduet stengte. På merkelig vis ble det ingenting av overgangen til Ander Herrera.

Fellaini

Marouane Fellaini og manager David Moyes etter at avtalen var i boks natt til tirsdag.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

– Det var en halvpositiv «deadline day» for United. Klubben fikk inn en midtbanespiller, noe fansen har ropt etter i hele sommer. Totalinntykket gjennom hele sommeren er litt kaotisk, sier Bård Skaar Viken, leder i Manchester United Supporters’ Club Scandinavia.

Marouane Fellaini

Marouane Fellaini i rød drakt.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images
Moyes2

Fellaini og Moyes i Everton i november 2012.

Foto: PAUL ELLIS / Afp
Herrera1

Athletic Bilbao-spiller Ander Herrera var koblet til United, men overgangen falt i grus.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Marouane Fellaini gjenforenes med tidligere Everton-manager David Moyes og kommer til United for rundt 260 millioner kroner. Det var den eneste overgangen til storklubben på siste dag av overgangsvinduet.

– Jeg hadde en fantastisk tid i Everton, og jeg ønsker å takke alle fans og ansatte for alt de har gjort for meg. Men å være en Manchester United-spiller er noe alle drømmer om, og jeg tror jeg kan bidra mye til lagets forsøk på å vinne trofeer i framtiden, sier Fellaini.

– Mange er skuffet

Supporterlederen Skaar Viken tror det er mange fans som ønsket større navn til klubben.

– Fellaini tilfører noe vi ikke har sett på United på en stund. Han er sterk, god på hodet og en spiller det gjør vondt å møte, sier Skaar Viken til NRK.no.

– Personlig er jeg fornøyd med at klubben hentet Fellaini, men det er nok mange fans som er skuffet og flere stiller spørsmålstegn rundt hvordan Mesut Özil havnet i Arsenal. Spesielt siden United i lang tid har lett etter en midtbanespiller, sier Skaar Viken.

Supporterlederen mener Moyes leverte til godkjent i overgangsvinduet i sommer.

– Det viktigste Moyes gjorde på overgangsmarkedet var å beholde Wayne Rooney. Klubben hadde neppe klart å erstatte ham i dette vinduet. Å beholde Rooney og få inn Fellaini er positivt, men mange ønsket større navn inn. Som for eksempel Cesc Fabregas, sier Skaar Viken.

Ander Herrera fra Athletic Bilbao var koblet til Manchester United gjennom hele mandag - og mange trodde overgangen nesten var i boks.

Derimot skjedde det noe uventet som satte en stopper for spekulasjonene rundt spanjolen. Ifølge flere britiske medier var det falske United-representanter som var i Spania for å forhandle fram en overgang.

The Guardian-journalisten Daniel Taylor fikk bekreftet fra United at de tre mennene som var i Spania for å forhandle frem en overgang ikke var tilknyttet klubben.

– Det er en helt utrolig historie, men det er få som egentlig vet hva som skjedde. Mange gleder seg nok til å høre hva som faktisk har skjedd, sier Skaar Viken.

Rekordhandel

Ifølge selskapet Deloitte ble det brukt nærmere 6 milliarder kroner (630 millioner pund) på nye spillere i løpet av overgangsvinduet, ifølge NTB.

Den tidligere rekorden var på 500 millioner pund og ble satt i 2008. En fersk TV-avtale har sikret klubbene store inntekter, og pengene fikk raskt bein å gå på.

Dette er de dyreste overgangene i sommer, ifølge NTB.

Premier League (England):

Mesut Özil, Real Madrid til Arsenal, 402 mill.

Fernandinho, Sjakhtar Donetsk til Manchester City, 281 mill.

Willian, Anzji til Chelsea, 281 mill.

Erik Lamela, Roma til Tottenham, 281 mill.

Stevan Stevan Jovetíc, Fiorentina til Manchester City, 266 mill.

Marouane Fellaini, Everton til Manchester United, 260 mill.

Roberto Soldado, Valencia til Tottenham, 244 mill.

Alvaro Negredo, Sevilla til Manchester City, 189 mill.

La Liga (Spania):

Gareth Bale, Tottenham til Real Madrid, 806 mill.

Neymar, Santos til Barcelona, 458 mill.

Asier Illarramendi, Real Socied til Real Madrid 317 mill.

Isco, Málaga til Real Madrid, 244 mill.

Josuha Guilavogui, Saint-Étienne til Atlético Madrid, 79.

Serie A (Italia):

Gonzalo Higuaín, Real Madrid til Napoli, 298 mill.

Kevin Strootman, PSV Eindhoven til Roma, 133 mill.

Mario Gómez, Bayern München til Fiorentina, 125 mill.

Mehdi Benatia, Udinese til Roma, 109 mill.

Angelo Ogbonna, Torino til Juventus, 105 mill.

Bundesliga (Tyskland):

Mario Götze, Borussia Dortmund til Bayern München, 298 mill.

Henrikh Mkhitarjan, Sjakthar Donetsk til Borussia Dortmund, 222 mill.

Thiago Alcántara, Barcelona til Bayern München, 201 mill.

Luiz Gustavo, Bayern München til Wolfsburg, 141 mill.

Kevin-Prince Boateng, Milan til Schalke, 81 mill.

Ligue 1 (Frankrike):

Edinson Cavani, Napoli til PSG, 513 mill.

Radamel Falcao, Atlético Madrid til Monaco, 482 mill,

James Rodriguez, Porto til Monaco, 360 mill.

Marquinhos, Roma til PSG, 256 mill.

João Moutinho, Porto til Monaco, 201 mill.

Siste nytt

  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal