NRK Meny
Normal

– Man of the day? He's the man of the year

Viasats engelske kommentatorer var overveldet da Alexander Kristoff spurtslo Peter Sagan i Sveits rundt.

Switzerland Cycling Tour de Swiss

SEIER IGJEN: Alexander Kristoff vant den sjuende etappen av Sveits rundt fredag.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

Ørn

STOLT: Stein Ørn er Alexander Kristoffs stefar og manager.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Sagan er i storform, og nesten bedre form enn han burde være. At Alexander slår han nå er en stor prestasjon, sier stefar og manager Stein Ørn til NRK etter at stesønnen knuste resten av verdenseliten i sjuende etappe av Sveits rundt.

Knappe 200 meter fra mål stakk nordmannen av med en knallsterk sluttspurt og holdt unna for angrep fra Peter Sagan rett før mållinja.

– Degenkolb (John) var ikke i nærheten. Mark Cavendish var ikke med i det hele tatt. Dette var særdeles bra, fortsetter Ørn.

– Årets mann

Kristoff selv var kledelig beskjeden etter oppvisningen i Sveits.

– Laget gjorde en flott jobb med å få meg til front. Beina var ikke supre i dag, men jeg klarte likevel å holde unna for Sagan på slutten, forteller Kristoff i seierintervjuet vist på Viasat Sport etter løpet.

De engelske kommentatorene på Viasat Sport var meget imponert over nordmannens prestasjon.

– Noen av verdens beste sprintere er her, men Kristoff er beskjeden. Sagan greide ikke å holde hjulet hans, for Kristoff slo tilbake igjen. Det er bare de beste som kan respondere på den måten. Kristoff er dagens mann, sa den ene.

– Dagens mann? Kristoff er årets mann, svarte sidekommentatoren.

– Sesongen ikke over

Stein Ørn mener de engelske kommentatorene er inne på noe.

– Det stemmer. For Alexander har holdt en konsistent posisjon denne sesongen, og er verdens mestvinnende. Tour de France kommer rett rundt hjørnet, og slik Alexander har levert er han i nærheten av å bli det.

– Jeg forstår at de sier det, men sesongen er ikke over. Det er masse som skal gjennomføres, før man kan ta den konklusjonen.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal