NRK Meny
Normal

– Man of the day? He's the man of the year

Viasats engelske kommentatorer var overveldet da Alexander Kristoff spurtslo Peter Sagan i Sveits rundt.

Switzerland Cycling Tour de Swiss

SEIER IGJEN: Alexander Kristoff vant den sjuende etappen av Sveits rundt fredag.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

Ørn

STOLT: Stein Ørn er Alexander Kristoffs stefar og manager.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Sagan er i storform, og nesten bedre form enn han burde være. At Alexander slår han nå er en stor prestasjon, sier stefar og manager Stein Ørn til NRK etter at stesønnen knuste resten av verdenseliten i sjuende etappe av Sveits rundt.

Knappe 200 meter fra mål stakk nordmannen av med en knallsterk sluttspurt og holdt unna for angrep fra Peter Sagan rett før mållinja.

– Degenkolb (John) var ikke i nærheten. Mark Cavendish var ikke med i det hele tatt. Dette var særdeles bra, fortsetter Ørn.

– Årets mann

Kristoff selv var kledelig beskjeden etter oppvisningen i Sveits.

– Laget gjorde en flott jobb med å få meg til front. Beina var ikke supre i dag, men jeg klarte likevel å holde unna for Sagan på slutten, forteller Kristoff i seierintervjuet vist på Viasat Sport etter løpet.

De engelske kommentatorene på Viasat Sport var meget imponert over nordmannens prestasjon.

– Noen av verdens beste sprintere er her, men Kristoff er beskjeden. Sagan greide ikke å holde hjulet hans, for Kristoff slo tilbake igjen. Det er bare de beste som kan respondere på den måten. Kristoff er dagens mann, sa den ene.

– Dagens mann? Kristoff er årets mann, svarte sidekommentatoren.

– Sesongen ikke over

Stein Ørn mener de engelske kommentatorene er inne på noe.

– Det stemmer. For Alexander har holdt en konsistent posisjon denne sesongen, og er verdens mestvinnende. Tour de France kommer rett rundt hjørnet, og slik Alexander har levert er han i nærheten av å bli det.

– Jeg forstår at de sier det, men sesongen er ikke over. Det er masse som skal gjennomføres, før man kan ta den konklusjonen.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming