NRK Meny
Normal

– Målet er å vinne Mesterligaen

Men først må Caroline Graham Hansen og Wolfsburg slå Marta og Rosengård i kvartfinalen.

Belgium Norway Women's Soccer Caroline Graham Hansen, Audrey Demoustier

Caroline Graham Hansen og Wolfsburg slo ut gamleklubben Stabæk fra Champions League. I kvartfinalen møter hun Rosengård og Marta.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

– Selvfølgelig kunne man fått et antatt lettere lag i kvartfinalen. Samtidig er det kjedelig å ikke møte god motstand på veien, og det er jo slike kamper som dette man vil spille, sier Wolfsburg-proff Caroline Graham Hansen til NRK.no.

Den tyske regjerende Mesterliga-vinneren har akkurat trukket svenske Rosengård i kvartfinalen.

– Jeg ser fram til slike kamper. Det er de som er stas, for det blir skikkelig stemning med mange publikummere, forklarer Graham Hansen.

Favoritter

Marta

Brasilianske Marta, som spiller for svenske Rosengård, har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fem ganger.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Til tross for at fem ganger verdens beste fotballspiller, Marta, er én av stjernene på det svenske aget mener Caroline Graham Hansen at Wolfsburg er favoritter, når kvartfinalene går av stabelen i mars.

– Rosengård har imidlertid ganske mange gode offensive spillere, så kampene kan vippe begge veier.

– Jeg spilte med Marta i Tyresö, og vet godt hvem hun er. Om hun spiller vil det naturligvis være en ekstra fordel for dem, for hun er fortsatt blant verdens beste på sitt beste. Hun har dessuten en egen evne til å prestere i de viktigste kampene.

– Finalen blir det ultimate

Norges landslagsstjerne mener enten engelske Bristol Academy og skotske Glasgow City ville vært drømmemotstanderen i kvartfinalen.

– De er de antatt svakeste lagene. Men vi synes jo det er kulere å møte god motstand, slik at det blir mer liv på tribunen. Det er bare pluss, pluss, sier Graham Hansen med et smil.

– Dessuten risikerte vi jo å møte Paris Saint-Germain eller Frankfurt allerede nå. Slår vi Rosengård møter vi helt sikkert enda vanskeligere motstand i neste runde. Og finalen blir det mest ultimate, om vi kommer dit.

Vil markere seg

Så langt denne sesongen forteller tysklandsproffen at det har gått bra på banen for henne. Nå håper hun å få markert seg ytterligere i de resterende Mesterliga-kampene.

– Jeg håper jeg får fortsette å spille. De festligste ville vært om vi vant hele greia. Vi har i alle fall gode muligheter til det, sier hun engasjert.

– Målet er å vinne, så får vi se hvor langt det rekker.

Siste nytt

 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal