NRK Meny
Normal

– Målet er å vinne Mesterligaen

Men først må Caroline Graham Hansen og Wolfsburg slå Marta og Rosengård i kvartfinalen.

Belgium Norway Women's Soccer Caroline Graham Hansen, Audrey Demoustier

Caroline Graham Hansen og Wolfsburg slo ut gamleklubben Stabæk fra Champions League. I kvartfinalen møter hun Rosengård og Marta.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

– Selvfølgelig kunne man fått et antatt lettere lag i kvartfinalen. Samtidig er det kjedelig å ikke møte god motstand på veien, og det er jo slike kamper som dette man vil spille, sier Wolfsburg-proff Caroline Graham Hansen til NRK.no.

Den tyske regjerende Mesterliga-vinneren har akkurat trukket svenske Rosengård i kvartfinalen.

– Jeg ser fram til slike kamper. Det er de som er stas, for det blir skikkelig stemning med mange publikummere, forklarer Graham Hansen.

Favoritter

Marta

Brasilianske Marta, som spiller for svenske Rosengård, har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fem ganger.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Til tross for at fem ganger verdens beste fotballspiller, Marta, er én av stjernene på det svenske aget mener Caroline Graham Hansen at Wolfsburg er favoritter, når kvartfinalene går av stabelen i mars.

– Rosengård har imidlertid ganske mange gode offensive spillere, så kampene kan vippe begge veier.

– Jeg spilte med Marta i Tyresö, og vet godt hvem hun er. Om hun spiller vil det naturligvis være en ekstra fordel for dem, for hun er fortsatt blant verdens beste på sitt beste. Hun har dessuten en egen evne til å prestere i de viktigste kampene.

– Finalen blir det ultimate

Norges landslagsstjerne mener enten engelske Bristol Academy og skotske Glasgow City ville vært drømmemotstanderen i kvartfinalen.

– De er de antatt svakeste lagene. Men vi synes jo det er kulere å møte god motstand, slik at det blir mer liv på tribunen. Det er bare pluss, pluss, sier Graham Hansen med et smil.

– Dessuten risikerte vi jo å møte Paris Saint-Germain eller Frankfurt allerede nå. Slår vi Rosengård møter vi helt sikkert enda vanskeligere motstand i neste runde. Og finalen blir det mest ultimate, om vi kommer dit.

Vil markere seg

Så langt denne sesongen forteller tysklandsproffen at det har gått bra på banen for henne. Nå håper hun å få markert seg ytterligere i de resterende Mesterliga-kampene.

– Jeg håper jeg får fortsette å spille. De festligste ville vært om vi vant hele greia. Vi har i alle fall gode muligheter til det, sier hun engasjert.

– Målet er å vinne, så får vi se hvor langt det rekker.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag