NRK Meny
Normal

Lagkamerat om dopingsjokk: – Jeg er like uvitende som alle andre

MOSKVA (NRK.no) Trinidad og Tobago sendte hjem to sprintere på VMs åpningsdag. Sprintstjernen Richard Thomson synes det bare er trist.

Richard Thompson

- Ingen vil ha sånne nyheter, sier sprintere Richard Thompson etter dopingsjokket.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Kelly-Ann Baptiste

Kelly-Ann Baptiste (t.v.) er ikke med i VM. Hun skal ifølge en avis i hjemlandet ha testet positivt på et forbudt stoff.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg hørte om det, men jeg har ingen detaljer om saken. Jeg er like uvitende som alle andre. Jeg har ikke snakket med henne, så jeg kan ikke si noe, sier Richard Thomson til NRK.

Noen minutter tidligere kvalifiserte Thomson, som har en personlig rekord på 9.85, seg greit til semifinalen på 100 meter.

Etter løpet var det mange som ville høre hans mening om dopingsaken som rystet VM-byen Moskva på åpningsdagen.

To sprintere dro hjem

En av de største medaljefavorittene på kvinnesiden, Kelly-Ann Baptiste fra samme nasjon som Thomson, har trukket seg fra mesterskapet. Ifølge avisen Trinidad Express har hun avlagt en positiv dopingprøve, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Også lagvenninnen Semoy Hackett har dratt hjem fra VM etter å ha blitt utestengt av idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Det er åpenbart trist med slike nyheter. Ingen vil ha sånne nyheter. Dette er noe hun, vennene og familien må håndtere som best de kan, sier han.

– Hvordan påvirker det laget?

– Dette minker åpenbart muligheten for medaljer for kvinnene våre. Hvis det er doping, så er det riktig av henne å reise hjem og ta hånd om saken, sier Thomson.

Ordknappe om dopingsaken

Den jamiacanske medaljekandidaten Nickel Ashmeade er i samme treningsgruppe som både Kelly-Ann Baptiste og Tyson Gay. Han svarte villig om dagens heat og om håp for morgendagen, men avsluttet intervjuet i det øyeblikket en jamaicansk journalist spurte ham om dopingsaken.

– God prat, sa han og forsvant ut av pressesonen.

Keston Bledman fra Trinidad og Tobago fikk tredje beste tid (10.02) i forsøksheatet på 100 meter lørdag kveld. Han var heller ikke særlig snakkesalig om dopingsjokket.

– Jeg vet egentlig ikke noe. Det er bare Kelly-Ann som kan svare på spørsmål om dette, sier han.

Rondel Sorilla, den eneste på det karibiske laget som ikke gikk videre fra forsøksheatet, gikk rett forbi den skrivende pressen uten å ense spørsmålene.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez holder en ball
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag