Hopp til innhold

Lagkamerat om dopingsjokk: – Jeg er like uvitende som alle andre

MOSKVA (NRK.no) Trinidad og Tobago sendte hjem to sprintere på VMs åpningsdag. Sprintstjernen Richard Thomson synes det bare er trist.

Richard Thompson

- Ingen vil ha sånne nyheter, sier sprintere Richard Thompson etter dopingsjokket.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Kelly-Ann Baptiste

Kelly-Ann Baptiste (t.v.) er ikke med i VM. Hun skal ifølge en avis i hjemlandet ha testet positivt på et forbudt stoff.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg hørte om det, men jeg har ingen detaljer om saken. Jeg er like uvitende som alle andre. Jeg har ikke snakket med henne, så jeg kan ikke si noe, sier Richard Thomson til NRK.

Noen minutter tidligere kvalifiserte Thomson, som har en personlig rekord på 9.85, seg greit til semifinalen på 100 meter.

Etter løpet var det mange som ville høre hans mening om dopingsaken som rystet VM-byen Moskva på åpningsdagen.

To sprintere dro hjem

En av de største medaljefavorittene på kvinnesiden, Kelly-Ann Baptiste fra samme nasjon som Thomson, har trukket seg fra mesterskapet. Ifølge avisen Trinidad Express har hun avlagt en positiv dopingprøve, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Også lagvenninnen Semoy Hackett har dratt hjem fra VM etter å ha blitt utestengt av idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Det er åpenbart trist med slike nyheter. Ingen vil ha sånne nyheter. Dette er noe hun, vennene og familien må håndtere som best de kan, sier han.

– Hvordan påvirker det laget?

– Dette minker åpenbart muligheten for medaljer for kvinnene våre. Hvis det er doping, så er det riktig av henne å reise hjem og ta hånd om saken, sier Thomson.

Ordknappe om dopingsaken

Den jamiacanske medaljekandidaten Nickel Ashmeade er i samme treningsgruppe som både Kelly-Ann Baptiste og Tyson Gay. Han svarte villig om dagens heat og om håp for morgendagen, men avsluttet intervjuet i det øyeblikket en jamaicansk journalist spurte ham om dopingsaken.

– God prat, sa han og forsvant ut av pressesonen.

Keston Bledman fra Trinidad og Tobago fikk tredje beste tid (10.02) i forsøksheatet på 100 meter lørdag kveld. Han var heller ikke særlig snakkesalig om dopingsjokket.

– Jeg vet egentlig ikke noe. Det er bare Kelly-Ann som kan svare på spørsmål om dette, sier han.

Rondel Sorilla, den eneste på det karibiske laget som ikke gikk videre fra forsøksheatet, gikk rett forbi den skrivende pressen uten å ense spørsmålene.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal