NRK Meny
Normal

– Landslaget har aldri vært bedre

Kampen om plassene på håndballandslaget er tøffere enn aldri før. Så tøff at selv profilerte Bundesliga-spillere må vike plassen.

I januar tok det norske herrelandslaget en historisk sølvmedalje i VM. Det har resultert i rekordmange norske spillere på europeiske topplag.

Mandag ble det klart at landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen skal spille for det tyske storlaget Flensburg-Handewitt neste sesong. Fra før spiller flere nordmenn i den tyske toppdivisjonen – men det betyr ikke nødvendigvis at de er sikret plass på landslaget.

– Mange dyktige spillere

Håndballgutta spiller denne uka turnering i Danmark, som en del av oppkjøringen til EM i januar. Kampene er svært viktig med tanke på laguttaket.

Pressetreff håndball menn.

TØFF OPPGAVE: Christian Berge synes høyrebackvalget er vanskelig.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er veldig mange dyktige spillere her nå, og det er hele tiden flere som melder seg på. Det er tøff konkurranse, og den kommer til å bli tøffere, sier landslagstrener Christian Berge.

Spesielt kampen om høyrebackplassen er beinhard. Høyreback Eivind Tangen tror ikke konkurransen om den plassen har vært tøffere noensinne.

– Nei, det tror jeg ikke. Det er kult, men selvsagt også vanskeligere for oss på høyresiden, sier han.

– Jeg tror ikke landslaget har vært bedre enn akkurat nå. Vi har hatt noen store stjerner før også, men med tanke på hvor mange Berge har å velge mellom akkurat nå, så tror jeg ikke landslaget har vært bedre.

Måtte vrake regjerende tysk mester

En som havnet utenfor landslaget denne samlingen er Harald Reinkind. 25-åringen tok seriegull i Tyskland i mai, men er altså ikke med i Berges planer for øyeblikket.

– Jeg synes jeg har spilt bedre nå enn tidligere når jeg har vært på landslaget, så jeg forstod ikke helt det uttaket. Man blir jo irritert, men man får jo lyst til å vise at man er god nok også, sier han til NRK.

Landslagstreneren sier likevel at det på ingen måte er kjørt for Löwen-spilleren.

– Det er lenge igjen til EM-uttaket ennå, og det vil ikke være kjørt før det endelige uttaket er tatt. Alt kommer an på hvordan de presterer frem mot mesterskapet. Det har ikke nødvendigvis noe å si hvilken liga de spiller, bare prestasjonen er god, sier han.

Kent Robin Tønnesen spiller også i den tyske toppdivisjonen. Han sier at vrakingen av Reinkind sier mye om nivået på det norske landslaget.

– Han er en fantastisk spiller som gjør det veldig godt i Tyskland, så at han ikke er med sier mye om hvor tøff konkurransen er, sier han.

Sander Sagosen og Harald Reinkind

UTE: Harald Reinkind (t.h.) er ikke med Sander Sagosen (t.v.) og resten av landslaget denne uka.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal