Hopp til innhold

Solskjær: – Jeg kunne fortsatt ha bøttet inn mål for United

Molde (NRK): Ole Gunnar Solskjær (40) er sikker på at han fortsatt hadde bøtta inn mål for Manchester United om knærne ikke slo seg vrange.

Ole Gunnar Solskjær

Her banker Ole Gunnar Solskjær inn sitt første av i alt 126 mål for førstelaget til Manchester United. Målet kom i Solskjær sin debutkamp mot Blackburn 25. august 1996. Om Solskjær ikke hadde blitt skadet hadde han fortsatt scoret for storklubben, mener han selv.

Foto: Scanpix / NTB scanpix

Sitatene falt etter at fotballstjernen hadde innkassert tre poeng som Molde-manager mot Sandnes Ulf. Det var likevel en helt annen kamp, og ikke minst en helt annen mann som fikk Solskjær til å drømme.

johnsen

Frode Johnsen ble tidenes eldste landslagsspiller med sine 39 år da Norge spilte kvalikkamper mot Sveits og Kypros. Søndag scoret han hat trick og tok over toppscorerplassen i Eliteserien.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Da Odd banket Aalesund, scoret nemlig 39 år gamle Frode Johnsen hat trick. Han tok med det over toppscorertittelen i Eliteserien så langt.

Det overrasker ikke Solskjær det minste, samtidig som prestasjonen får den ett år eldre kristiansunderen til å tenke på hva som kunne ha vært.

Ryan Giggs

Ryan Giggs holder fortsatt koken i Manchester United-drakta. Han og Solskjær er like gamle, og var lagkamerater i over 10 år.

Ville ha fortsatt i United

For hadde ikke knærne til Solskjær kapitulert i 2007, hadde han fortsatt spilt på lag med Wayne Rooney.

– Om knærne dine ikke hadde svikta deg, tror du at du nå hadde bøtta inn mål som spiller for Molde fremfor å være manager?

– Nei, jeg hadde scoret for Manchester United, svarer Solskjær kontant og legger til at han fortsatt ville vært god nok for Premier League.

Han viser til veteranen over alle veteraner, Ryan Giggs, som fortsatt presterer på øverste nivå.

– Selvfølgelig kunne jeg holdt nivået

– Han spiller fremdeles. Jeg synes fotball er det artigste av alt. Om en spiller holder seg skadefri, er ikke alder noen hindring, sier Solskjær og sier følgende om at han setter seg selv i klasse med Ryan Giggs:

– Jeg hadde en spesiell rolle i United, selvfølgelig kunne jeg ha holdt nivået der fremdeles. Jeg kunne ha trent og vært klar til å løpe i 20 minutter hver eneste kamp, det har ikke vært noe problem, hevder Solskjær.

Solskjær var, og er, elsket av Manchester United-fansen, og var kjent som en superinnbytter. Han scoret blant annet fire mål som innbytter i 8-1-seieren over Nottingham Forest. Det var ny rekord for flest mål scoret som innbytter.

Saken fortsetter under bildet.

Solskjær, Ronald og Rooney

Her er Ole Gunnar Solskjær i 2008 sammen med to av de beste fotballspillerne de siste 10 årene – Christiano Ronaldo (t.v.) og Wayne Rooney. Solskjær mener han fortsatt hadde vært lagkamerat med Rooney om knærne ikke sviktet.

Foto: JON SUPER / AP

Tårevått farvel for mannen som alle elsket

Ole Gunnar Solskjær

En svært rørt Solskjær slet med å holde tårene tilbake etter sin testimonialkamp for Manchester United.

Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS
Ferguson og Solskjær

Her er Ole Gunnar Solskjær sammen med sin tidligere trener og mentor Alex Ferguson etter at sistnevnte gav Solskjær Kniksen-prisen.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Det tok dessverre, for både Solskjær og United-fansen, slutt i 2007. En skadeplaget kristiansunder kom med den tunge beskjeden om at knærne rett og slett ikke holdt.

– Han ville elsket å fortsette, og han håpte på å bli 100 prosent frisk. Men det var noe som skjedde med dette kneet som gjorde det umulig for ham å fortsette, sa Solskjærs far Øyvind Solskjær da sønnen la opp.

– Ole har oppnådd alt en spiller noen gang kan ønske å oppnå. Han har vært en fantastisk del av klubben og oppførselen og manerene hans har alltid vært eksemplariske. Ole vil forhåpentligvis gå videre til å bli en glimrende trener, sa «sjefen» Alex Ferguson.

Sportssjefen i klubben, David Gill, omtalte Solskjær som en av de største rollemodellene i fotballen.

– Ingen vil noensinne glemme Solskjærs dramatiske vinnermål i Barcelona, men mye mer enn det vil vi aldri glemme hans hengivenhet og profesjonalitet som har gjort ham til en av de største rollemodellene i fotballen. Ole vil bli sårt savnet som spiller, men vil gå videre til å bli ambassadør og en verdifull trener.

Solskjær ble blant annet spisstrener og trener for reservelaget i Manchester United. Som spiller tok han endelig avskjed i testimonialkampen mot Espanyol i 2008. Det ble en, etter hvert, tårevåt avskjed.

Ønsket Johnsen til Molde

I 2011 returnerte Solskjær til Norge og Møre og Romsdal. Som manager i Molde ble det seriegull både i forsøk nummer én og nummer to.

Molde slet derimot voldsomt tidlig i årets sesong, før det har løsnet i høst. Løsnet gjorde det også for ligaens bestefar, Frode Johnsen, mot Aalesund. Og Solskjær har forklaringen på hvorfor bestefar scorer flest mål:

Frode Johnsen og Ole Gunnar Solskjær på landslagssamling sammen i 2006.

Her er Frode Johnsen og Ole Gunnar Solskjær sammen på landslagssamling i 2006.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Laget gjør Frode god, de spiller på en måte som passer ham og han er flink å passe på seg sjøl. Frode har også ekstreme kvaliteter i lufta opp mot timing, sier Solskjær.

Den siste tiden har Molde notert seg seire med solide sifre. Vålerenga ble slått 4–0 og i dag ble Sandnes Ulf slått med resultatet 4–1. Slik var det ikke i starten av denne sesongen. Da kunne Solskjær hatt behov for en spiller som Frode Johnsen.

Han ler hjertelig av spørsmålet om det er vondt å erkjenne at en 39-åring scorer flust med mål, mens Molde har en filosofi om å skape svært unge målmaskiner.

– Forretningsmodellen i Molde er å gjøre unge spiller gode for å selge dem. Så hos oss hadde ikke Frode Johnsen vært forretning, men sikkert gitt oss gode resultater.

– Men for å være litt alvorlig, så er jeg veldig glad på Frode sine vegner, det er artig å følge med han nå. Frode har hatt det tøft på banen tidligere i år og tøft utenfor banen, sier Solskjær.

Men Frode Johnsen kunne ha vært Molde-spiller i øyeblikket, om bare Solskjær hadde fullført tankeeksperimentet han hadde rett etter nyttår. Det var bare en telefonsamtale som manglet før Frode Johnsen fikk tilbud om en overgang til Molde.

– Jeg har tidligere vurdert å prøve å få Frode Johnsen til Molde. Før inneværende sesong vurderte jeg å ringe til Frode for å spørre om han kunne tenkt seg til oss, siden jeg lette etter en stor og sterk angriper. Jeg vet ikke om han hadde hatt lyst, men i ettertid har jeg faktisk sagt det til ham, at han var ønsket, sier Solskjær.

Solskjær og Hangeland

Solskjær har en lang karriere bak seg som spiller, her i Champions League mot København i 2006. Brede Hangeland var da motstander.

Foto: JON SUPER / AP

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal