NRK Meny
Normal

VM-leder Gangnes: – Kroppen og huet går på høygir

KULM (NRK): Kenneth Gangnes (26) merker kjøret og stresset rundt VM i skiflyging.

Kenneth Gangnes

KAN TA VM-GULL: Kenneth Gangnes ligger leder VM før lørdagens renn.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

SISTE: GANGNES MED FALL

VM-lederen merker kjøret og stresset rundt skiflyings-VM.

Kenneth Gangnes leder skiflygings-VM etter dag én og er en av favorittene til å ta gullet. Han prøver å tenke minst mulig på det.

– Jeg gjør ekstremt lite. Slik det er her føler jeg det er viktig å spare så mye som mulig på energien man har. Det koster veldig mye for huet å drive med det her, sier Gangnes til NRK.

– Det er litt ekstremt det jeg driver med

I går fløy han ned til 236 meter og 216 meter og leder dermed med minimale 1,3 poeng foran forhåndsfavoritten Peter Prevc fra Slovenia. Gangnes merker trøkket som følger når man leder VM.

– Det er jo skiflyging. Det er litt ekstremt det jeg driver med her. Kroppen og huet går på høygir fra man står til man er ferdig i bakken.

NRKs hoppekspert som følger VM ringside skjønner Gangnes godt.

– Man går med en gjennomsnittspuls på 180 gjennom hele dagen og blir mentalt sliten, sier NRK-ekspert og tidligere verdensrekordholder Johan Remen Evensen.

– Ta en løpetur, ta noen imitasjoner, gå inn i skifteboden

Gangnes håper selvfølgelig på VM-gull, men det blir helt klart tøft. Det viktigste for han nå er å gjøre det vanlige og ikke noe mer, påpeker landslagstrener Alexander Stöckl.

– Vi har hatt en gjennomgang i dag tidlig med video. Også har vi kjørt helt vanlige forberedelser. Det som gjør det lettere for en utøver er når han kommer inn i en rutine som han har gjort mange ganger før. Ta en løpetur, ta noen imitasjoner, gå inn i skifteboden, forberede seg. Jeg tipper han kommer til å roe seg ned, sier Stöckl.

– Det blir å holde seg rolig og prøve å ta det så rolig som mulig oppe i tilløpet og ut på hoppet selv om det går ekstremt fort.

Siste nytt

 • Svindal verdenscupåpner

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade. Hele troppen og oversikten.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold
 • Wilbek blir borgermeister

  Den mangeårige og velkjende handballtrenar Ulrik Wilbek blir etter lokalvalet i går ny borgarmeister i Viborg, melder BT.

  Wilbek trena Danmarks kvinnelandslag med suksess i sju år og herrelandslag i ni.

  Ulrik Wilbek
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad