NRK Meny
Normal

VM-leder Gangnes: – Kroppen og huet går på høygir

KULM (NRK): Kenneth Gangnes (26) merker kjøret og stresset rundt VM i skiflyging.

Kenneth Gangnes

KAN TA VM-GULL: Kenneth Gangnes ligger leder VM før lørdagens renn.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

SISTE: GANGNES MED FALL

VM-lederen merker kjøret og stresset rundt skiflyings-VM.

Kenneth Gangnes leder skiflygings-VM etter dag én og er en av favorittene til å ta gullet. Han prøver å tenke minst mulig på det.

– Jeg gjør ekstremt lite. Slik det er her føler jeg det er viktig å spare så mye som mulig på energien man har. Det koster veldig mye for huet å drive med det her, sier Gangnes til NRK.

– Det er litt ekstremt det jeg driver med

I går fløy han ned til 236 meter og 216 meter og leder dermed med minimale 1,3 poeng foran forhåndsfavoritten Peter Prevc fra Slovenia. Gangnes merker trøkket som følger når man leder VM.

– Det er jo skiflyging. Det er litt ekstremt det jeg driver med her. Kroppen og huet går på høygir fra man står til man er ferdig i bakken.

NRKs hoppekspert som følger VM ringside skjønner Gangnes godt.

– Man går med en gjennomsnittspuls på 180 gjennom hele dagen og blir mentalt sliten, sier NRK-ekspert og tidligere verdensrekordholder Johan Remen Evensen.

– Ta en løpetur, ta noen imitasjoner, gå inn i skifteboden

Gangnes håper selvfølgelig på VM-gull, men det blir helt klart tøft. Det viktigste for han nå er å gjøre det vanlige og ikke noe mer, påpeker landslagstrener Alexander Stöckl.

– Vi har hatt en gjennomgang i dag tidlig med video. Også har vi kjørt helt vanlige forberedelser. Det som gjør det lettere for en utøver er når han kommer inn i en rutine som han har gjort mange ganger før. Ta en løpetur, ta noen imitasjoner, gå inn i skifteboden, forberede seg. Jeg tipper han kommer til å roe seg ned, sier Stöckl.

– Det blir å holde seg rolig og prøve å ta det så rolig som mulig oppe i tilløpet og ut på hoppet selv om det går ekstremt fort.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal