VM-leder Gangnes: – Kroppen og huet går på høygir

KULM (NRK): Kenneth Gangnes (26) merker kjøret og stresset rundt VM i skiflyging.

Kenneth Gangnes

KAN TA VM-GULL: Kenneth Gangnes ligger leder VM før lørdagens renn.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

SISTE: GANGNES MED FALL

VM-lederen merker kjøret og stresset rundt skiflyings-VM.

Kenneth Gangnes leder skiflygings-VM etter dag én og er en av favorittene til å ta gullet. Han prøver å tenke minst mulig på det.

– Jeg gjør ekstremt lite. Slik det er her føler jeg det er viktig å spare så mye som mulig på energien man har. Det koster veldig mye for huet å drive med det her, sier Gangnes til NRK.

– Det er litt ekstremt det jeg driver med

I går fløy han ned til 236 meter og 216 meter og leder dermed med minimale 1,3 poeng foran forhåndsfavoritten Peter Prevc fra Slovenia. Gangnes merker trøkket som følger når man leder VM.

– Det er jo skiflyging. Det er litt ekstremt det jeg driver med her. Kroppen og huet går på høygir fra man står til man er ferdig i bakken.

NRKs hoppekspert som følger VM ringside skjønner Gangnes godt.

– Man går med en gjennomsnittspuls på 180 gjennom hele dagen og blir mentalt sliten, sier NRK-ekspert og tidligere verdensrekordholder Johan Remen Evensen.

– Ta en løpetur, ta noen imitasjoner, gå inn i skifteboden

Gangnes håper selvfølgelig på VM-gull, men det blir helt klart tøft. Det viktigste for han nå er å gjøre det vanlige og ikke noe mer, påpeker landslagstrener Alexander Stöckl.

– Vi har hatt en gjennomgang i dag tidlig med video. Også har vi kjørt helt vanlige forberedelser. Det som gjør det lettere for en utøver er når han kommer inn i en rutine som han har gjort mange ganger før. Ta en løpetur, ta noen imitasjoner, gå inn i skifteboden, forberede seg. Jeg tipper han kommer til å roe seg ned, sier Stöckl.

– Det blir å holde seg rolig og prøve å ta det så rolig som mulig oppe i tilløpet og ut på hoppet selv om det går ekstremt fort.

Siste nytt

 • Klæbo går ikke i Sverige

  Helgens verdenscuprenn i Ulricehamn går uten Johannes Høsflot Klæbo (22). Av de største norske profilene er det Klæbo og Emil Iversen som mangler. Heidi Weng, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger er tilbake for første gang siden Tour de Ski.

  Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Desse drar til VM i Seefeld

  Kombinertløparane Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak, Jan Schmid og Espen Bjørnstad er alle tatt ut til VM i Seefeld om ein månad, stadfestar sportssjef Ivar Stuan til NRK. Den femte og siste plassen blir tatt ut etter verdscupen i Granåsen i helga.

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Øverby klar for Sverige-kampen

  Petter Øverby er tilbake i den norske VM-troppen i handball og klar til kampen mot Sverige måndag. 26-åringen vart sjuk tidleg i meisterskapet og erstatta av Henrik Jakobsen. Kevin Gulliksen forsvinn ut av troppen.

  Petter Øverby kampklar
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
VM håndball menn: Sverige - Norge
VM håndball menn: Egypt - Danmark
En skiløpers dopinghistorie