NRK Meny
Normal

Mener Alexander er svekket etter skrekkvelten

Alexander Kristoffs sjanser er vesentlig svekket etter massevelten, mener trener og stefar Stein Ørn. En av Kristoffs støttespillere måtte bryte mens en annen ble skadet i hånden.

Belgium Cycling Tour de France

DRAMATISK: Flere ryttere ble skadet i masseveltet.

Foto: Christophe Ena / Ap

Alexander Kristoff

VIKTIG: Kristoff mistet viktige støttespillere.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Den oppbyggingen rundt ham som var forespeilt før Tour de France, den er nok mer eller mindre borte. Han står tilbake med en situasjon som er lik, eller dårligere, som den under Tour de France i fjor. Kanskje noe mer svekket, sier Ørn til NRK.

Russiske Dmitrij Kozontsjuk i Katjusja-laget var en av de tre rytterne som måtte gi seg etter velten i Tour de France mandag.

Kozontsjuk var viktig i fasen i forkant av opptrekket og en viktig medhjelper for Kristoff. Nå må han erstattes.

– Kunne hjulpet Alexander i dag

Tirsdagens etappe fra Seraing i Belgia til Cambrai i Frankrike er 203 kilometer lang, og inneholder til sammen sju partier brostein (13,3 kilometer). Etappen er på forhånd blitt nevnt som en mulig vinneretappe for nordmannen.

– I dag ville han vært sentral for Alexander før brosteinspartiene. Der skulle han hjulpet ham med å komme i riktig posisjon, sier Stein Ørn til NRK.

– Problemet med at han forsvinner ut er at han må trekke inn noen av de andre rytterne til å gjøre den jobben. Det svekker laget. Hver rytter som forsvinner i denne fasen av løpet er et tap for laget, sier Ørn.

– Vil få store problemer

Katjusja-laget ble ytterligere svekket da en annen av Kristoffs lagkamerater, Marco Haller, skadet hånden i velten.

– Han er også en viktig opptrekker for Alexander, men den hånden er såpass skadet at han vil få store problemer på brosteinen i dag, påpeker han.

Alexander har fremdeles de to viktigste medhjelperne sine intakt, nemlig Luca Paolini og Jacopo Guarnieri.

– Man kan godt si at lagoppbygningen rundt Alexander var vesentlig sterkere før årets Tour de France enn den var i fjor. Når man tar bort en mann og svekker den tredje av de fire som skulle være i opptrekket, så er det bare igjen to mann, sier Ørn.

Alexander Kristoff sier til NRK at Haller klarer seg OK dagen etter at han skadet hånden.

– Men han gikk hardt ned og har vondt i håndleddet. Han kommer nok til å slite litt på brosteinen. Men vi har heldigvis flere, forteller han.

Tirsdagens etappe begynner kl 12. NRK Radio følger den fra kl 14.30!

Les også: Frykter nye velt: – Blir en hard kamp

Massevelt på dagens etappe. Bilder fra TV2

Se den fryktelige velten fra mandagens Tour de France-etappe. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal