NRK Meny
Normal

Mener Alexander er svekket etter skrekkvelten

Alexander Kristoffs sjanser er vesentlig svekket etter massevelten, mener trener og stefar Stein Ørn. En av Kristoffs støttespillere måtte bryte mens en annen ble skadet i hånden.

Belgium Cycling Tour de France

DRAMATISK: Flere ryttere ble skadet i masseveltet.

Foto: Christophe Ena / Ap

Alexander Kristoff

VIKTIG: Kristoff mistet viktige støttespillere.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Den oppbyggingen rundt ham som var forespeilt før Tour de France, den er nok mer eller mindre borte. Han står tilbake med en situasjon som er lik, eller dårligere, som den under Tour de France i fjor. Kanskje noe mer svekket, sier Ørn til NRK.

Russiske Dmitrij Kozontsjuk i Katjusja-laget var en av de tre rytterne som måtte gi seg etter velten i Tour de France mandag.

Kozontsjuk var viktig i fasen i forkant av opptrekket og en viktig medhjelper for Kristoff. Nå må han erstattes.

– Kunne hjulpet Alexander i dag

Tirsdagens etappe fra Seraing i Belgia til Cambrai i Frankrike er 203 kilometer lang, og inneholder til sammen sju partier brostein (13,3 kilometer). Etappen er på forhånd blitt nevnt som en mulig vinneretappe for nordmannen.

– I dag ville han vært sentral for Alexander før brosteinspartiene. Der skulle han hjulpet ham med å komme i riktig posisjon, sier Stein Ørn til NRK.

– Problemet med at han forsvinner ut er at han må trekke inn noen av de andre rytterne til å gjøre den jobben. Det svekker laget. Hver rytter som forsvinner i denne fasen av løpet er et tap for laget, sier Ørn.

– Vil få store problemer

Katjusja-laget ble ytterligere svekket da en annen av Kristoffs lagkamerater, Marco Haller, skadet hånden i velten.

– Han er også en viktig opptrekker for Alexander, men den hånden er såpass skadet at han vil få store problemer på brosteinen i dag, påpeker han.

Alexander har fremdeles de to viktigste medhjelperne sine intakt, nemlig Luca Paolini og Jacopo Guarnieri.

– Man kan godt si at lagoppbygningen rundt Alexander var vesentlig sterkere før årets Tour de France enn den var i fjor. Når man tar bort en mann og svekker den tredje av de fire som skulle være i opptrekket, så er det bare igjen to mann, sier Ørn.

Alexander Kristoff sier til NRK at Haller klarer seg OK dagen etter at han skadet hånden.

– Men han gikk hardt ned og har vondt i håndleddet. Han kommer nok til å slite litt på brosteinen. Men vi har heldigvis flere, forteller han.

Tirsdagens etappe begynner kl 12. NRK Radio følger den fra kl 14.30!

Les også: Frykter nye velt: – Blir en hard kamp

Massevelt på dagens etappe. Bilder fra TV2

Se den fryktelige velten fra mandagens Tour de France-etappe. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag