Hopp til innhold

– Kondisjonen er bedre enn noen gang

TILBURG (NRK): Sesongoppkjøringen til familien Ingebrigtsen kunne ikke ha vært bedre. Derfor er det gode muligheter for mer enn én medalje når brødrene sesongåpner med EM i terrengløp.

EM friidrett 2018 i Berlin.

TERRENG-EM: Alle tre brødrene er klare for å løpe fra seg under terreng-EM i Nederland.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

I en afrikanskinspirert murhytte med sjiraffer, sebraer og neshorn som nærmeste naboer, har den norske troppen til EM i terrengløp innkvartert seg.

Karoline

AFRIKA: Dette var utsikten fra stuevinduet til Bjerkeli Grøvdal i utøvercampen i Nederland.

Foto: Skjermdump fra Instagram

Den noe uvanlige utøvercampen i nederlandske Tilburg matcher EM-løypa, som kan minne litt om en afrikansk savanne, om noe våtere og mer krevende.

– Mye opp og ned, mye forskjellig underlag og mye rare ting som trær som ligger i veien. Så det er mye å glede seg til, forteller Jakob Ingebrigtsen som skal løpe i u20-klassen i håp om å forsvare gullet fra 2016 og 2017.

Mål om flere medaljer

Yngstemann Ingebrigtsen er i svært god form om dagen, og har oppnådd alt han ønsket i sesongoppkjøringen. Men også brødrene, Filip og Henrik, som skal løpe i seniorklassen, står med et strålende utgangspunkt før søndagens løp.

Henrik

KJEMPEFORM: Henrik Ingebrigtsen melder om fantastisk kondisjon.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

– Jeg tror når det gjelder kondisjonsøkter, så har jeg aldri gjort det bedre. Kondisjonen er bedre enn noen gang, og jeg har bedre forutsetninger for å springe bra i et EM i terrengløp enn jeg har hatt før, forteller Henrik som endte på 11. plass i fjor.

Løypa og distansen (10,3 kilometer) passer ham godt. Enda bedre enn den passer Filip som både er litt tyngre og har litt dårligere kondisjon enn eldstebroren.

Far Gjert tror likevel det er gode sjanser for topplasseringer til dem begge.

– Vi har mål om å få med oss noen medaljer hjem.

At storfavoritt Jakob sier han blir fornøyd med en topp-ti-plassering, tror far Ingebrigtsen bare er sprøyt.

– Sa Jakob?! I all verdens rike. Det tror jeg ingenting på!, sier Gjert som selv blir svært skuffet om den regjerende mesteren ikke får med seg en medalje hjem.

  • Se EM i terrengløp fra kl. 11 søndag, på NRK 2 eller nrk.no
Gutta

MEDALJEHÅP: Gjert Ingebrigtsen har troa på at sønnene kan dra med seg edelt metall fra Nederland.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Grøvdal-konkurrenter ute

Karoline

KLAR: Karoline Bjerkeli Grøvdal har gjort det skarpt i terrengløp tidligere, og er en av favorittene til å vinne hele greia.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Norge stiller med tolv utøvere i Tilburg, både i u20-klassen for menn, senior menn og senior kvinner. I sistnevnte kategori er Karoline Bjerkeli Grøvdal blant de aller største medaljefavorittene.

Hun står med tre bronsemedaljer de tre siste årene, og selv om et par av de argeste konkurrentene står over EM i år på grunn av skade (Sifan Hassan) og dopingutestengelse (Meraf Bahta), tar hun absolutt ikke gullet for gitt.

– For det er jo så mange andre gode! Tyrkia har tre gode kenyanere, blant annet hun som har vunnet to år på rad (Yasemin Can journ.anm.). Så det er flere av de gode konkurrentene igjen, dessverre.

Siste nytt

  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen forteller at hun legger opp.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal