– Kommer de tilbake, blir de farlige

Med «svangerskapsboom» i langrennssirkuset åpner mulighetene seg for Kathrine Harsem til vinteren. Likevel tror hun konkurrentene kan komme enda sterkere tilbake til VM-sesongen i 2017.

svangerskapsboom

FORDEL: Kathrine Harsem tror Katja Visnar, Kikkan Randall og Marit Bjørgen kan komme sterkt tilbake etter svangerskapspermisjonen og bli farlige VM i 2017.

Foto: NTB Scanpix

«Er hun amerikanske sprinteren gravid? Betyr det at hun er ute av konkurransen?» Det var budskapet som kom fram på mobilskjermen til Kathrine Harsem (26) torsdag morgen.

Meldingen var fra lillesøsteren, Camilla, som akkurat hadde fått med seg at Kikkan Randall står over den kommende sesongen fordi hun venter barn i april.

Også Katja Visnar og Marit Bjørgen må stå over sesongen. Visnar har termin i november og Bjørgen i desember.

Vil inn i finalen

Dermed er tre av langrennssportens kanskje største sprintstjerner på kvinnesiden ute av dansen denne vinteren.

Da er mulighetene store for at nye navn kan få svingt seg på finale-parketten i løpet av vinteren betraktelig større.

Deriblant Kathrine Harsem, som har en sjuendeplass som besteplassering fra verdenscupen tidligere, noe som er rett utenfor de seks finaleplassene i en sprint. Nå går hun inn i sin andre landslagssesong og i år er målet å ta steget inn i en finale.

– Nå er det tre utrolig harde konkurrenter i sprint som ikke er på start, og det gjør jo selvfølgelig muligheten tre ganger så stor for min del. Det er ingen grunn til at jeg ikke skal komme med til den nå finalen i år, sier Harsem ovenfor NRK.

– Kan bli bedre av å være gravid

Men selv om hun og de resterende kvinnene i verdenscupsirkuset unngår den harde konkurransen fra Bjørgen, Visnar og Randall i år, tror hun mamma-trioen kan komme enda sterkere tilbake til VM-sesongen i 2017.

– Det kan være flere fordeler ved å gå gravid for å så satse igjen. Fysiologisk gjør det noe med kroppen din, man produserer blant annet mer blod, hjertet utvides og blodomløpet blir bedre. Resultatet av å være gravid for å så satse igjen har vist seg å være en fordel tidlidligere, sier Harsem som har lagt studiene for å bli ernæringsfysiolog på vent etter at hun kom inn på landslaget.

Harsem

PÅ TOPP: Kathrine Harsem gikk helt til topps under NM i Harstad.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Samtidig er ikke Harsem helt sikker på om trioen kommer tilbake etter permisjonen.

– Tiden vil vise om det er en fordel eller ikke, jeg har jo ikke barn selv, men jeg ser for meg at følelsene tar litt overhånd etter man blir mor. Det er ikke sikkert det er så lett å reise fra ungen sin som man tenker nå. Uansett, hvis de kommer tilbake på ski blir de veldig skumle, avslutter Harsem.

Siste nytt

 • Ronaldo ber Messi prøve noe nytt

  Cristiano Ronaldo utfordrer sin tidligere rival, Lionel Messi, til å bytte ut spansk fotball med italiensk, skriver NTB. – Jeg ville likt om han en dag kom til Italia. Jeg håper han kan ta utfordringen, slik jeg gjorde, sier Ronaldo til italiensk presse mandag.

  Messi Ronaldo
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag