NRK Meny
Normal

– Kom med løver på treningene

Christian «Chippen» Wilhelmsson forteller om livet som fotballproff i Saudi Arabia i ny podcast.

FBL-QAT-AHLI-SADD FBL-QAT-AHLI-SADD

Christian Wilhelmsson på tiden da han spilte for Al-Hilal.

Foto: KARIM JAAFAR / Afp

– Det var middager hjemme hos prinser og alt mulig. De kom med leoparder og løver på treningene. Alt mulig kunne skje. Men det var heftig å få oppleve, det hadde jeg ikke gjort om jeg spilte i Anderlecht eller Spania, forteller han i Lundhs podcast på Fotbollskanalen.se.

I 2008 gikk Christian Wilhelmsson fra Nantes til Al-Hilal i Saudi-Arabia, og i podcasten forteller han om noen av spesielle opplevelsene han hadde i sine år i klubben.

Bonusordningene var noe annet enn det han hadde vært med på tidligere, og trolig noe ganske annet enn det han opplevde i sin periode i Stabæk fra 2000 til 2003.

– Noen dager etter en kamp jeg hadde spilt veldig bra sa prinsen til meg at «sånn skal du spille», og satte en slump penger rett i innerlomma på meg.

– Hvor mye da? blir spurt på podcasten.

– Den gangen var det 300 000 svenske kroner, svarer Wilhelmsson.

Fikk bil av eieren

EURO 2004 SOC BGR SWE

Wilhelmsson fikk 79 landskamper for Sverige. Her jubler han sammen med Zlatan Ibrahimovic etter at Sverige slo Bulgaria 5-0 i EM i 2004.

Foto: ADAM BUTLER / Ap

Wilhelmsson forteller at han hadde hørt rykter om elleville bonuser, i tillegg til lønna, som var på rundt 30 millioner svenske kroner.

– Det var en gang sportssjefen sa at jeg skulle reise ned på en bilforretning og velge meg en bil til så og så mye. Jeg trodde ikke det var sant, men det var det jo, sier Wilhelmsson, og avslører i podcasten at han endte opp med en Bentley.

For selv om lønna var ekstrem, så sier Wilhelmsson at det ikke var bare derfor han endte i Saudi Arabia.

Fikk «lov» av landslagsledelsen

– Da de viste meg tallene så ble man helt satt ut, og ringte faren min og sa «hva f skal jeg gjøre». Jeg ville beholde landslagsplassen, spille bra fotball og utvikle meg, forteller han, og røper at en samtale med Roland Andersson, landslagsassistenten, var det som avgjorde det.

– Han hadde vært i Saudi-Arabia, og sa at det var en kanonklubb og en bra liga, så om jeg gjorde det bra så ville jeg fortsatt få muligheten på landslaget. Det var det som gjorde at jeg sa ja til slutt, ikke bare pengene, sier Wilhelmsson.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin