– Kom med løver på treningene

Christian «Chippen» Wilhelmsson forteller om livet som fotballproff i Saudi Arabia i ny podcast.

FBL-QAT-AHLI-SADD FBL-QAT-AHLI-SADD

Christian Wilhelmsson på tiden da han spilte for Al-Hilal.

Foto: KARIM JAAFAR / Afp

– Det var middager hjemme hos prinser og alt mulig. De kom med leoparder og løver på treningene. Alt mulig kunne skje. Men det var heftig å få oppleve, det hadde jeg ikke gjort om jeg spilte i Anderlecht eller Spania, forteller han i Lundhs podcast på Fotbollskanalen.se.

I 2008 gikk Christian Wilhelmsson fra Nantes til Al-Hilal i Saudi-Arabia, og i podcasten forteller han om noen av spesielle opplevelsene han hadde i sine år i klubben.

Bonusordningene var noe annet enn det han hadde vært med på tidligere, og trolig noe ganske annet enn det han opplevde i sin periode i Stabæk fra 2000 til 2003.

– Noen dager etter en kamp jeg hadde spilt veldig bra sa prinsen til meg at «sånn skal du spille», og satte en slump penger rett i innerlomma på meg.

– Hvor mye da? blir spurt på podcasten.

– Den gangen var det 300 000 svenske kroner, svarer Wilhelmsson.

Fikk bil av eieren

EURO 2004 SOC BGR SWE

Wilhelmsson fikk 79 landskamper for Sverige. Her jubler han sammen med Zlatan Ibrahimovic etter at Sverige slo Bulgaria 5-0 i EM i 2004.

Foto: ADAM BUTLER / Ap

Wilhelmsson forteller at han hadde hørt rykter om elleville bonuser, i tillegg til lønna, som var på rundt 30 millioner svenske kroner.

– Det var en gang sportssjefen sa at jeg skulle reise ned på en bilforretning og velge meg en bil til så og så mye. Jeg trodde ikke det var sant, men det var det jo, sier Wilhelmsson, og avslører i podcasten at han endte opp med en Bentley.

For selv om lønna var ekstrem, så sier Wilhelmsson at det ikke var bare derfor han endte i Saudi Arabia.

Fikk «lov» av landslagsledelsen

– Da de viste meg tallene så ble man helt satt ut, og ringte faren min og sa «hva f skal jeg gjøre». Jeg ville beholde landslagsplassen, spille bra fotball og utvikle meg, forteller han, og røper at en samtale med Roland Andersson, landslagsassistenten, var det som avgjorde det.

– Han hadde vært i Saudi-Arabia, og sa at det var en kanonklubb og en bra liga, så om jeg gjorde det bra så ville jeg fortsatt få muligheten på landslaget. Det var det som gjorde at jeg sa ja til slutt, ikke bare pengene, sier Wilhelmsson.

Siste nytt

 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP
 • – Zlatan blir værende i USA

  Zlatan Ibrahimovic blir værende i Los Angeles Galaxy i amerikanske Major League Soccer. Milan gir opp jakten på svensken. Det bekrefter Milans sportsdirektør Leonardo.

  – Han hadde gitt Galaxy sitt ord på at han ville bli dersom klubben imøtekom hans krav.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag