NRK Meny
Normal

– Kom med løver på treningene

Christian «Chippen» Wilhelmsson forteller om livet som fotballproff i Saudi Arabia i ny podcast.

FBL-QAT-AHLI-SADD FBL-QAT-AHLI-SADD

Christian Wilhelmsson på tiden da han spilte for Al-Hilal.

Foto: KARIM JAAFAR / Afp

– Det var middager hjemme hos prinser og alt mulig. De kom med leoparder og løver på treningene. Alt mulig kunne skje. Men det var heftig å få oppleve, det hadde jeg ikke gjort om jeg spilte i Anderlecht eller Spania, forteller han i Lundhs podcast på Fotbollskanalen.se.

I 2008 gikk Christian Wilhelmsson fra Nantes til Al-Hilal i Saudi-Arabia, og i podcasten forteller han om noen av spesielle opplevelsene han hadde i sine år i klubben.

Bonusordningene var noe annet enn det han hadde vært med på tidligere, og trolig noe ganske annet enn det han opplevde i sin periode i Stabæk fra 2000 til 2003.

– Noen dager etter en kamp jeg hadde spilt veldig bra sa prinsen til meg at «sånn skal du spille», og satte en slump penger rett i innerlomma på meg.

– Hvor mye da? blir spurt på podcasten.

– Den gangen var det 300 000 svenske kroner, svarer Wilhelmsson.

Fikk bil av eieren

EURO 2004 SOC BGR SWE

Wilhelmsson fikk 79 landskamper for Sverige. Her jubler han sammen med Zlatan Ibrahimovic etter at Sverige slo Bulgaria 5-0 i EM i 2004.

Foto: ADAM BUTLER / Ap

Wilhelmsson forteller at han hadde hørt rykter om elleville bonuser, i tillegg til lønna, som var på rundt 30 millioner svenske kroner.

– Det var en gang sportssjefen sa at jeg skulle reise ned på en bilforretning og velge meg en bil til så og så mye. Jeg trodde ikke det var sant, men det var det jo, sier Wilhelmsson, og avslører i podcasten at han endte opp med en Bentley.

For selv om lønna var ekstrem, så sier Wilhelmsson at det ikke var bare derfor han endte i Saudi Arabia.

Fikk «lov» av landslagsledelsen

– Da de viste meg tallene så ble man helt satt ut, og ringte faren min og sa «hva f skal jeg gjøre». Jeg ville beholde landslagsplassen, spille bra fotball og utvikle meg, forteller han, og røper at en samtale med Roland Andersson, landslagsassistenten, var det som avgjorde det.

– Han hadde vært i Saudi-Arabia, og sa at det var en kanonklubb og en bra liga, så om jeg gjorde det bra så ville jeg fortsatt få muligheten på landslaget. Det var det som gjorde at jeg sa ja til slutt, ikke bare pengene, sier Wilhelmsson.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale