NRK Meny
Normal

– Kom fram opplysninger som gjorde at vi var nødt

ÅLESUND (NRK): Da spillernes synspunkter kom på bordet, var det umulig for Aalesund-ledelsen å beholde Harald Aabrekk.

Harald Aabrekk

SPARKET: Harald Aabrekk får ikke fortsette som trener for Aalesund.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Henrik Hoff

NØDVENDIG: Henrik Hoff, Aafks klubbdirektør, så seg nødt til å gjøre endringer i trenerteamet.

Foto: Ole Ottar Høgstavoll / NRK

– Det har oppstått et tillitsbrudd mellom spillergruppa og hovedtreneren i klubben. Det har gått litt over tid, men det har toppet seg litt i det siste, sier AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff til NRK.

Tirsdag ble det kjent at Harald Aabrekk ikke får fortsette i jobben som trener for Aalesund. AaFK har hatt en svært dårlig start på sesongen. Men det er altså manglende tillit i spillergruppa som skal være årsaken til at Aabrekk i dag fikk beskjeden.

– Det går ikke nødvendigvis ut på hva som skjer på banen. Det er kanskje litt mer rundt tilliten inne, og hvordan ting blir tatt i garderoben. Vi var nødt til å gjøre noe for å se om vi kunne løfte laget opp og fram, og få en positiv "drive". Vi kom ikke unna det, dessverre.

Harald Aabrekk og Henrik Hoff

PRESENTERT: Harald Aabrekk og Henrik Hoff under pressekonferansen da Aabrekk ble presentert som ny trener 1. desember i fjor.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Støtter styret

Fredrik Carlsen er talsmann for spillerne i Aalesund. Han vil ikke gå inn på detaljer på hva det er spillergruppa har vært misfornøyd med.

– Det har vært ting som har ført til misnøye i spillergruppa. Det er absolutt ingen gledelig nyhet. Det er noe som styret har bestemt, og da stiller vi i spillergruppen bak den bestemmelsen, sier Carlsen til NRK.

Fredrik Carlsen

ENIG: Talsmann for spillerne, Fredrik Carlsen, sier spillergruppa støtter styrets avgjørelse.

Foto: Ina- Kristin Lindin / NRK

Trond Fredriksen, som har vært assistenttrener sammen med Aabrekk, overtar nå som midlertidig hovedtrener.

– Førsteprioriteten nå er å få snudd trenden. Vi må få en klarhet blant spillergruppa på hvordan vi ønsker å ha ting. Jeg håper jeg har tillit blant spillerne, uten det er vi sjanseløse, sier Fredriksen til NRK.

Carlsen sier stemningen og pågangsmotet i laget er god.

– Vi støtter styret om å la Fredriksen få hovedansvar nå. Jeg håper at dette kan gi et boost inn mot kampen mot Vålerenga, sier han.

– Ikke jobbet godt nok

Trond Fredriksen - AaFK

HOVEDTRENER: Midlertidig hovedtrener Trond Fredriksen,

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Fredriksen har jobbet sammen med Aabrekk i snart et halvt år, men erkjenner at opplegget ikke har fungert.

– Ja, og det synes jeg er fryktelig trist. Jeg vet hvilken innsats han har lagt med for å få til dette. Men vi har ikke jobbet godt nok. Vi må se på ting som har skjedd, og hva vi kan lære av det.

– Vil vi få se en annen spillestil nå?

– Det får vi ta etter hvert, men det skal i hvert fall bli andre resultat, sier Fredriksen.

Siste nytt

 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal