NRK Meny
Normal

– Kom fram opplysninger som gjorde at vi var nødt

ÅLESUND (NRK): Da spillernes synspunkter kom på bordet, var det umulig for Aalesund-ledelsen å beholde Harald Aabrekk.

Harald Aabrekk

SPARKET: Harald Aabrekk får ikke fortsette som trener for Aalesund.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Henrik Hoff

NØDVENDIG: Henrik Hoff, Aafks klubbdirektør, så seg nødt til å gjøre endringer i trenerteamet.

Foto: Ole Ottar Høgstavoll / NRK

– Det har oppstått et tillitsbrudd mellom spillergruppa og hovedtreneren i klubben. Det har gått litt over tid, men det har toppet seg litt i det siste, sier AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff til NRK.

Tirsdag ble det kjent at Harald Aabrekk ikke får fortsette i jobben som trener for Aalesund. AaFK har hatt en svært dårlig start på sesongen. Men det er altså manglende tillit i spillergruppa som skal være årsaken til at Aabrekk i dag fikk beskjeden.

– Det går ikke nødvendigvis ut på hva som skjer på banen. Det er kanskje litt mer rundt tilliten inne, og hvordan ting blir tatt i garderoben. Vi var nødt til å gjøre noe for å se om vi kunne løfte laget opp og fram, og få en positiv "drive". Vi kom ikke unna det, dessverre.

Harald Aabrekk og Henrik Hoff

PRESENTERT: Harald Aabrekk og Henrik Hoff under pressekonferansen da Aabrekk ble presentert som ny trener 1. desember i fjor.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Støtter styret

Fredrik Carlsen er talsmann for spillerne i Aalesund. Han vil ikke gå inn på detaljer på hva det er spillergruppa har vært misfornøyd med.

– Det har vært ting som har ført til misnøye i spillergruppa. Det er absolutt ingen gledelig nyhet. Det er noe som styret har bestemt, og da stiller vi i spillergruppen bak den bestemmelsen, sier Carlsen til NRK.

Fredrik Carlsen

ENIG: Talsmann for spillerne, Fredrik Carlsen, sier spillergruppa støtter styrets avgjørelse.

Foto: Ina- Kristin Lindin / NRK

Trond Fredriksen, som har vært assistenttrener sammen med Aabrekk, overtar nå som midlertidig hovedtrener.

– Førsteprioriteten nå er å få snudd trenden. Vi må få en klarhet blant spillergruppa på hvordan vi ønsker å ha ting. Jeg håper jeg har tillit blant spillerne, uten det er vi sjanseløse, sier Fredriksen til NRK.

Carlsen sier stemningen og pågangsmotet i laget er god.

– Vi støtter styret om å la Fredriksen få hovedansvar nå. Jeg håper at dette kan gi et boost inn mot kampen mot Vålerenga, sier han.

– Ikke jobbet godt nok

Trond Fredriksen - AaFK

HOVEDTRENER: Midlertidig hovedtrener Trond Fredriksen,

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Fredriksen har jobbet sammen med Aabrekk i snart et halvt år, men erkjenner at opplegget ikke har fungert.

– Ja, og det synes jeg er fryktelig trist. Jeg vet hvilken innsats han har lagt med for å få til dette. Men vi har ikke jobbet godt nok. Vi må se på ting som har skjedd, og hva vi kan lære av det.

– Vil vi få se en annen spillestil nå?

– Det får vi ta etter hvert, men det skal i hvert fall bli andre resultat, sier Fredriksen.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal