Joshua King før landskampen: – KM med Romsås var større

Joshua King ser ikke på kampen mot Italia som karrierens største.

Joshua King forteller om da han vant KM med Romsås som femtenåring.

Se Joshua King fortelle om sin største kamp til nå, KM-seieren med Romsås som femtenåring.

– Jeg mener fremdeles at da jeg vant KM med Romsås da jeg var femten, det er fortsatt det største øyeblikket mitt, sier Joshua King når NRK spør om kampen mot Italia blir karrierens største.

Allikevel ser han for seg et scenario som kan overgå juniorkampen.

– Om jeg avgjør i det nittiende minutt mot Italia, så kanskje det overgår det, smiler han og forklarer hva det var med seieren med Romsås som betydde så mye.

– Det er gutta du er oppvokst med, og når vi slo Bærum, og du avgjør den kampen der på golden goal... Det er spillere og venner du har spilt med siden du var seks år, da betyr det ganske mye, forklarer han.

Tro på fremtiden

Både spillere og ledere er ladet med positiv energi før kampen på Ullevaal, det til tross for en seier på elleve kamper.

– En seier på elleve kamper, i Italia hadde du blitt drept, sa en italiensk journalist på pressekonferansen, og lurte på hva som var annerledes i Norge.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo snakket engasjert om den positive trenden med alle de unge spillerne som er en del av landslagsgruppa, deriblant Joshua King.

På fylkestinget som på fotballbanen

Høgmo mente at grunnen til optimismen var at Norge nå er i ferd med å lykkes med å få fram spillere i internasjonal toppklasse.

– Derfor har vi tro på fremtiden, og troen på fremtiden er det viktigste av alt, enten det er i familien, i kommunestyret, fylkestinget eller på fotballbanen, sa han.

Se Høgmo få høre at CV-en hans som landslagssjef, ville få han drept i Italia.

Se Per-Mathias Høgmo bli konfrontert av italiensk journalist.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal