NRK Meny
Normal

Joshua King før landskampen: – KM med Romsås var større

Joshua King ser ikke på kampen mot Italia som karrierens største.

Joshua King forteller om da han vant KM med Romsås som femtenåring.

Se Joshua King fortelle om sin største kamp til nå, KM-seieren med Romsås som femtenåring.

– Jeg mener fremdeles at da jeg vant KM med Romsås da jeg var femten, det er fortsatt det største øyeblikket mitt, sier Joshua King når NRK spør om kampen mot Italia blir karrierens største.

Allikevel ser han for seg et scenario som kan overgå juniorkampen.

– Om jeg avgjør i det nittiende minutt mot Italia, så kanskje det overgår det, smiler han og forklarer hva det var med seieren med Romsås som betydde så mye.

– Det er gutta du er oppvokst med, og når vi slo Bærum, og du avgjør den kampen der på golden goal... Det er spillere og venner du har spilt med siden du var seks år, da betyr det ganske mye, forklarer han.

Tro på fremtiden

Både spillere og ledere er ladet med positiv energi før kampen på Ullevaal, det til tross for en seier på elleve kamper.

– En seier på elleve kamper, i Italia hadde du blitt drept, sa en italiensk journalist på pressekonferansen, og lurte på hva som var annerledes i Norge.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo snakket engasjert om den positive trenden med alle de unge spillerne som er en del av landslagsgruppa, deriblant Joshua King.

På fylkestinget som på fotballbanen

Høgmo mente at grunnen til optimismen var at Norge nå er i ferd med å lykkes med å få fram spillere i internasjonal toppklasse.

– Derfor har vi tro på fremtiden, og troen på fremtiden er det viktigste av alt, enten det er i familien, i kommunestyret, fylkestinget eller på fotballbanen, sa han.

Se Høgmo få høre at CV-en hans som landslagssjef, ville få han drept i Italia.

Se Per-Mathias Høgmo bli konfrontert av italiensk journalist.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid