– Kjentes ut som jeg hadde fått juling av 10-12 karer

FALUN (NRK): Aldri før har Martin Johnsrud Sundby (31) vært så mørbanka som etter lørdagens femmilstriumf. Først i dag var han tilbake på ski.

Martin Johnsrud Sundby

KLAR IGJEN: Etter ei uke på sofaen, er Martin Johnsrud Sundby innstilt på å jage nye seirer.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Jeg har kjent det i kroppen, jeg skal være så ærlig. Det var et tøft løp. Mandag kjentes det ut som jeg hadde fått juling av 10-12 karer, jeg våknet opp og var mørbanka. Det har sittet i hele uka, egentlig, så jeg har tatt det veldig piano, sier Sundby til NRK.

Han har akkurat avsluttet dagens treningsøkt i Falun – hans første økt på ski siden han vant femmila i Holmenkollen sist lørdag.

Martin Sundby

TILBAKE PÅ SKI: Martin Johnsrud SUndby staket Falun-løypa på fredagens trening.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Gjort smarte ting

Å kjenne på kroppen etterpå, har vært en erfaring i seg selv.

– Jeg har aldri vært sånn etter et skirenn tidligere, og det var en litt ny opplevelse å virkelig kjenne at jeg hadde fått juling. Men jeg la opp til et tøft løp og gikk beinhardt i fem mil, så jeg var forberedt på at det kunne kjennes, sier Sundby.

Likevel føler han seg nå klar til to løp i Falun, etter å ha stått over torsdagens sprint i Stockholm. Lørdag er det 10 km klassisk intervallstart, søndag 15 km fellesstart i skøying.

Den suverene verdenscuplederen er den største favoritten begge dager.

– Jeg tror formen er bra. Jeg tror jeg har gjort smarte ting siden femmila, tatt det med ro og ikke stresset med verken det ene eller det andre. Jeg er egentlig ganske klar for en ny helg, fastslår han.

Vurderer blankt

På dagens trening tok han også en runde på blanke ski. Barriérebryteren Sundby kan bli den første som velger å stake i Mördarbacken.

– Mördarbacken er legendarisk, så det hadde vært vanvittig moro å prøve seg på blanke ski her. Det er en styrkeprøve av de sjeldne. Jeg er selvfølgelig veldig fristet til det. Men vi får se litt, det blir et taktisk spill utover kvelden og i morgen tidlig.

Nettopp å vurdere feste eller ikke feste i klassiske renn, er blitt en del av hverdagen.

– Jeg gjør det jeg tror kan skaffe meg et best mulig utgangspunkt til å slå de andre. Og så er jeg kommet dit at det veldig ofte kan lønne seg å gå på blanke ski, og da må jeg vurdere alle løyper og ulike scenarier. Jeg bruker veldig mye tid på det, det er kommet et helt nytt aspekt i klassisk. Det er viktig å alltid være åpen for muligheten til å stake.

– Tror du det er flere enn deg som vurderer å stake i Falun?

– Jeg har ikke peiling. Men akkurat her, tror jeg faktisk det bare er meg, gliser Martin Johnsrud Sundby.

Siste nytt

 • Sesongslutt for Simon Schempp

  Den tyske skiskyttaren Simon Schempp har hatt ein skuffande sesong, og no gir han seg for i vinter, melder weltski.de.

  Schempp er regjerande verdsmeister i fellesstart. Men ryggproblem og ein skulderoperasjon har øydelagt for han denne sesongen.

  Biathlon - Winter Olympics Day 9
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Halfvarsson ute etter stavbrekk

  Calle Halfvarsson ble slått ut i kvartfinalen av VM-sprinten fordi han brekte staven i starten. Han fikk raskt en ny stav, men da hadde han allerede tapt så mye at han aldri kom i kontakt med teten.

  Svensken var fjerde best i prologen, men ble bare nummer fem i sitt heat.

 • God EM-trekning for Norge

  Norges fotballkvinner møter Wales, Hviterussland, Nord-Irland og Færøyene i EM-kvalifiseringen til mesterskapet i England i 2021.

  Gruppevinneren i de ni gruppene går direkte til VM, sammen med de tre beste toerne. De øvrige toerne spiller omspill om tre plasser.

  Norge
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal