NRK Meny
Normal

– Kjentes ut som jeg hadde fått juling av 10-12 karer

FALUN (NRK): Aldri før har Martin Johnsrud Sundby (31) vært så mørbanka som etter lørdagens femmilstriumf. Først i dag var han tilbake på ski.

Martin Johnsrud Sundby

KLAR IGJEN: Etter ei uke på sofaen, er Martin Johnsrud Sundby innstilt på å jage nye seirer.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Jeg har kjent det i kroppen, jeg skal være så ærlig. Det var et tøft løp. Mandag kjentes det ut som jeg hadde fått juling av 10-12 karer, jeg våknet opp og var mørbanka. Det har sittet i hele uka, egentlig, så jeg har tatt det veldig piano, sier Sundby til NRK.

Han har akkurat avsluttet dagens treningsøkt i Falun – hans første økt på ski siden han vant femmila i Holmenkollen sist lørdag.

Martin Sundby

TILBAKE PÅ SKI: Martin Johnsrud SUndby staket Falun-løypa på fredagens trening.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Gjort smarte ting

Å kjenne på kroppen etterpå, har vært en erfaring i seg selv.

– Jeg har aldri vært sånn etter et skirenn tidligere, og det var en litt ny opplevelse å virkelig kjenne at jeg hadde fått juling. Men jeg la opp til et tøft løp og gikk beinhardt i fem mil, så jeg var forberedt på at det kunne kjennes, sier Sundby.

Likevel føler han seg nå klar til to løp i Falun, etter å ha stått over torsdagens sprint i Stockholm. Lørdag er det 10 km klassisk intervallstart, søndag 15 km fellesstart i skøying.

Den suverene verdenscuplederen er den største favoritten begge dager.

– Jeg tror formen er bra. Jeg tror jeg har gjort smarte ting siden femmila, tatt det med ro og ikke stresset med verken det ene eller det andre. Jeg er egentlig ganske klar for en ny helg, fastslår han.

Vurderer blankt

På dagens trening tok han også en runde på blanke ski. Barriérebryteren Sundby kan bli den første som velger å stake i Mördarbacken.

– Mördarbacken er legendarisk, så det hadde vært vanvittig moro å prøve seg på blanke ski her. Det er en styrkeprøve av de sjeldne. Jeg er selvfølgelig veldig fristet til det. Men vi får se litt, det blir et taktisk spill utover kvelden og i morgen tidlig.

Nettopp å vurdere feste eller ikke feste i klassiske renn, er blitt en del av hverdagen.

– Jeg gjør det jeg tror kan skaffe meg et best mulig utgangspunkt til å slå de andre. Og så er jeg kommet dit at det veldig ofte kan lønne seg å gå på blanke ski, og da må jeg vurdere alle løyper og ulike scenarier. Jeg bruker veldig mye tid på det, det er kommet et helt nytt aspekt i klassisk. Det er viktig å alltid være åpen for muligheten til å stake.

– Tror du det er flere enn deg som vurderer å stake i Falun?

– Jeg har ikke peiling. Men akkurat her, tror jeg faktisk det bare er meg, gliser Martin Johnsrud Sundby.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag