NRK Meny
Normal

– Kjedelig å se folk så skuffet

FALUN/OSLO (NRK): Landslagstrener Roar Hjelmeset forteller at det var «utrolig tungt» å vrake Ingvild Flugstad Østberg til lagsprinten.

Østberg

NÅDDE IKKE OPP: Her er Ingvild Flugstad Østberg under en treningsøkt på Lugnet skistadion fredag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det var ekstremt tett mellom Ingvild og Maiken (Caspersen Falla). Ingvild har gått mange gode løp, men på bakgrunn av det som skjedde torsdag (sprinten), er Maiken foretrukket, sier Hjelmeset til NRK.

– Det er utrolig tungt å gi sånne beskjeder, og det er kjedelig å se folk bli så skuffet som de blir. Men det er en del av toppidretten, sier treneren.

Sent fredag kveld kom nyheten: Falla fikk den siste plassen på søndagens lagsprint. Marit Bjørgen, som vant VM-sprinten, avgjør selv om hun går etter å ha fullført lørdagens fellesstart med skibytte.

Trodde det var dårlige nyheter

Og det var lenge uklart hvem som skulle gå med skidronningen. Falla hadde på forhånd fått beskjed om at hun var nummer tre i køen, men etter overbevisende resultater i både Østersund og Falun, har hun sneket seg foran Østberg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ØstbergFalla

SMIL PÅ LUR: Selv om de knuser hverandres drømmer, er Ingvild og Maiken gode venner. Også lørdag morgen gikk de sammen ut på trening etter at Maiken hadde fortalt pressen om gleden ved å bli tatt ut til VM-lagsprinten.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg lå på fysiobenken og så sitter Egil (Kristiansen) og Roar (Hjelmeset) der. Og Vidar (Løfshus). Da tenkte jeg at det var dårlige nyheter. Men det var heldigvis gode, sier Falla til NRK.

Hun er først og fremst veldig fornøyd med å få tilliten. Men samtidig vet hun godt hvordan lagvenninnen har det akkurat nå.

I Sotsji var det Falla som ble vraket.

Krogh

FIKK PLASS: Finn-Hågen Krogh og Maiken Caspersen Falla er begge klare for lagsprint søndag.

Foto: Maiken Caspersen Falla / PRIVAT

– Det er en utrolig kjip situasjon. Toppidretten er brutal. Hun blir sikkert forferdelig å ha med å gjøre på trening fremover, sier Falla.

– Verste delen av jobben

Landslagssjef Vidar Løfshus forteller at flere måtte kjempe mot tårene da Østberg fikk den tunge beskjeden.

– Det er jeg som er bøddelen hver dag, og det er blitt en del av jobben. Men det er den verste delen av jobben å skuffe mennesker som jobber så hardt for å nå målene. Det er en tung stund, det er tårer. Og tårene sitter ikke så langt inne hos trenerne heller, sier Løfshus.

Slike scener utspiller seg nesten som en monolog fra enten landslagssjefen eller treneren, forteller Løfshus.

Etter at ledelsen og Falla møtte pressen, kom Østberg ut for å trene. Hun snakket ikke med journalistene, men med et smil om munnen tok hun følge med Falla opp til treningsområdet.

Siste nytt

 • Vil satse på fartsdisiplinene

  Den doble OL-vinneren Marcel Hirscher vant sitt syvende strake verdenscuptreofé sammenlagt denne sesongen. Nå ser han at utfordringen til å ta sitt åttende ligger i å ta flere verdenscuppoeng i utfor og super-G.

  Marcel Hirscher
  Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag