NRK Meny
Normal

– Kjedelig å se folk så skuffet

FALUN/OSLO (NRK): Landslagstrener Roar Hjelmeset forteller at det var «utrolig tungt» å vrake Ingvild Flugstad Østberg til lagsprinten.

Østberg

NÅDDE IKKE OPP: Her er Ingvild Flugstad Østberg under en treningsøkt på Lugnet skistadion fredag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det var ekstremt tett mellom Ingvild og Maiken (Caspersen Falla). Ingvild har gått mange gode løp, men på bakgrunn av det som skjedde torsdag (sprinten), er Maiken foretrukket, sier Hjelmeset til NRK.

– Det er utrolig tungt å gi sånne beskjeder, og det er kjedelig å se folk bli så skuffet som de blir. Men det er en del av toppidretten, sier treneren.

Sent fredag kveld kom nyheten: Falla fikk den siste plassen på søndagens lagsprint. Marit Bjørgen, som vant VM-sprinten, avgjør selv om hun går etter å ha fullført lørdagens fellesstart med skibytte.

Trodde det var dårlige nyheter

Og det var lenge uklart hvem som skulle gå med skidronningen. Falla hadde på forhånd fått beskjed om at hun var nummer tre i køen, men etter overbevisende resultater i både Østersund og Falun, har hun sneket seg foran Østberg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ØstbergFalla

SMIL PÅ LUR: Selv om de knuser hverandres drømmer, er Ingvild og Maiken gode venner. Også lørdag morgen gikk de sammen ut på trening etter at Maiken hadde fortalt pressen om gleden ved å bli tatt ut til VM-lagsprinten.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg lå på fysiobenken og så sitter Egil (Kristiansen) og Roar (Hjelmeset) der. Og Vidar (Løfshus). Da tenkte jeg at det var dårlige nyheter. Men det var heldigvis gode, sier Falla til NRK.

Hun er først og fremst veldig fornøyd med å få tilliten. Men samtidig vet hun godt hvordan lagvenninnen har det akkurat nå.

I Sotsji var det Falla som ble vraket.

Krogh

FIKK PLASS: Finn-Hågen Krogh og Maiken Caspersen Falla er begge klare for lagsprint søndag.

Foto: Maiken Caspersen Falla / PRIVAT

– Det er en utrolig kjip situasjon. Toppidretten er brutal. Hun blir sikkert forferdelig å ha med å gjøre på trening fremover, sier Falla.

– Verste delen av jobben

Landslagssjef Vidar Løfshus forteller at flere måtte kjempe mot tårene da Østberg fikk den tunge beskjeden.

– Det er jeg som er bøddelen hver dag, og det er blitt en del av jobben. Men det er den verste delen av jobben å skuffe mennesker som jobber så hardt for å nå målene. Det er en tung stund, det er tårer. Og tårene sitter ikke så langt inne hos trenerne heller, sier Løfshus.

Slike scener utspiller seg nesten som en monolog fra enten landslagssjefen eller treneren, forteller Løfshus.

Etter at ledelsen og Falla møtte pressen, kom Østberg ut for å trene. Hun snakket ikke med journalistene, men med et smil om munnen tok hun følge med Falla opp til treningsområdet.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm