– Kjedelig å se folk så skuffet

FALUN/OSLO (NRK): Landslagstrener Roar Hjelmeset forteller at det var «utrolig tungt» å vrake Ingvild Flugstad Østberg til lagsprinten.

Østberg

NÅDDE IKKE OPP: Her er Ingvild Flugstad Østberg under en treningsøkt på Lugnet skistadion fredag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det var ekstremt tett mellom Ingvild og Maiken (Caspersen Falla). Ingvild har gått mange gode løp, men på bakgrunn av det som skjedde torsdag (sprinten), er Maiken foretrukket, sier Hjelmeset til NRK.

– Det er utrolig tungt å gi sånne beskjeder, og det er kjedelig å se folk bli så skuffet som de blir. Men det er en del av toppidretten, sier treneren.

Sent fredag kveld kom nyheten: Falla fikk den siste plassen på søndagens lagsprint. Marit Bjørgen, som vant VM-sprinten, avgjør selv om hun går etter å ha fullført lørdagens fellesstart med skibytte.

Trodde det var dårlige nyheter

Og det var lenge uklart hvem som skulle gå med skidronningen. Falla hadde på forhånd fått beskjed om at hun var nummer tre i køen, men etter overbevisende resultater i både Østersund og Falun, har hun sneket seg foran Østberg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ØstbergFalla

SMIL PÅ LUR: Selv om de knuser hverandres drømmer, er Ingvild og Maiken gode venner. Også lørdag morgen gikk de sammen ut på trening etter at Maiken hadde fortalt pressen om gleden ved å bli tatt ut til VM-lagsprinten.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg lå på fysiobenken og så sitter Egil (Kristiansen) og Roar (Hjelmeset) der. Og Vidar (Løfshus). Da tenkte jeg at det var dårlige nyheter. Men det var heldigvis gode, sier Falla til NRK.

Hun er først og fremst veldig fornøyd med å få tilliten. Men samtidig vet hun godt hvordan lagvenninnen har det akkurat nå.

I Sotsji var det Falla som ble vraket.

Krogh

FIKK PLASS: Finn-Hågen Krogh og Maiken Caspersen Falla er begge klare for lagsprint søndag.

Foto: Maiken Caspersen Falla / PRIVAT

– Det er en utrolig kjip situasjon. Toppidretten er brutal. Hun blir sikkert forferdelig å ha med å gjøre på trening fremover, sier Falla.

– Verste delen av jobben

Landslagssjef Vidar Løfshus forteller at flere måtte kjempe mot tårene da Østberg fikk den tunge beskjeden.

– Det er jeg som er bøddelen hver dag, og det er blitt en del av jobben. Men det er den verste delen av jobben å skuffe mennesker som jobber så hardt for å nå målene. Det er en tung stund, det er tårer. Og tårene sitter ikke så langt inne hos trenerne heller, sier Løfshus.

Slike scener utspiller seg nesten som en monolog fra enten landslagssjefen eller treneren, forteller Løfshus.

Etter at ledelsen og Falla møtte pressen, kom Østberg ut for å trene. Hun snakket ikke med journalistene, men med et smil om munnen tok hun følge med Falla opp til treningsområdet.

Sportsnyheter

Annemiek Van Vleuten

Jublet for OL-gull – et halvt minutt senere innser hun tabben

Østerrikske Anna Kiesenhofer tok et overlegent og sensasjonelt OL-gull. Men nederlandske Annemiek van Vleuten var av en annen oppfatning.

Herrem

Hergeirsson ba Herrem gjøre det enkelt etter trickskudd-bom: – To på rad er litt for mye

TOKYO/OSLO (NRK): Camilla Herrem åpnet OL-scoringskontoen i Norges målfest mot Sør-Korea med et vakkert trickskudd, men bommet like etterpå med samme teknikk. Etter kampen avslørte hun at OL-ballen ruller annerledes enn hun er vant med.

Siste nytt

 • Ruud med ny turneringsseier

  Casper Ruud fortsetter å imponere. Søndag vant han finalen 6-3, 6-2 mot Hugo Caston i ATP-turneringen i sveitiske Gstaad. Dermed tok han sin andre turneringsseier på rad.

  Han gikk også til topps i Båstad-turneringen sist helg. Dette er Ruuds fjerde seniortittel på ATP-touren og den tredje i år.

  – Jeg forsøkte å spille ordentlig for hvert poeng, og det ble nok nøkkelen her i dag. Jeg ville gi alt i finalen, og heldigvis gikk det min vei, sa Ruud i seiersintervjuet som ble vist på Eurosport.

  Han var storfavoritt foran finalen mot 155.-rangerte Gaston.

  – Dette var en tøff kamp for meg, kanskje den tøffeste kampen i løpet av disse to ukene, sa likevel en ydmyk Ruud.

  – Hugo spiller veldig raskt og lar deg ikke få så mye rytme. Han kan spille variert, og selv om det ble 6-3, 6-2, hadde han mange sjanser.

  Per nå er Ruud ranket som verdens 14. beste spiller. Den plasseringen beholder han når listen oppdateres mandag, men han er nærmere spillerne foran seg etter seieren i Gstaad.

  I neste uke skal Ruud spille en ny grusturnering i østerrikske Kitzbühel. Der nådde han semifinalen i 2019, som var forrige utgave av turneringen.

  Casper Ruud
  Foto: Valentin Flauraud / AFP
 • Løyning hundredeler unna semifinale

  Ingeborg Vassbakk Løyning klarte ikke å ta seg til semifinale på 100 meter rygg søndag. Hun var tre hundredeler unna.

  I det sjette og siste heatet havnet Løyning bakpå etter en svak start, men jobbet seg imponerende inn igjen i heatet og avsluttet sterkt. Hun ble nummer fem i heatet med tiden 1.00,07, og var litt over to sekunder bak heatvinner Kaylee McKeown.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • God start for Tomasgaard

  Herman Tomasgaard seilte inn til 3.-plass i første OL-seilas i Laser-klassen. Dermed fikk han en god start på den olympiske regattaen.

  Tomasgaard var nummer seks av de 35 deltakerne ved første bøye, men seilte seg raskt opp til tredjeplassen og beholdt den til mål. Han kom inn 1.22 minutt etter den franske vinneren Jean Baptiste Bernaz, mens finske Kaarle Tapper ble nummer to.

  Det skal gjennomføres ti seilaser for jolleseilerne før de beste går videre til medaljeseilasen. Laser-seilerne skal i aksjon en gang til søndag. (NTB)

  Tokyo Olympics Sailing
  Foto: Bernat Armangue / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal