Vil bli bedre enn noen gang etter skaden

Anders Jacobsen har en lang opptreningsperiode i vente. Den skal han bruke til å bli så god som han aldri har vært.

Anders Jacobsen og Alexander Stöcl var begge gjester hos Lindmo. Jacobsen tror han kan komme tilbake i hoppbakken bedre enn noensinne. Reporter: Patrick Sten Rowlands. Foto: Tore Linnerud.

Jacobsen ble tatt ut på landslaget til tross for kneskade

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen har kastet krykkene, men må fortsatt trene under kontrollerte former for å la skaden bedre seg nok til at det er klart for operasjon.

Foto: Primoz Lovric
Alexander Stöckl

Landslagstrener Alexander Stöckl har troen på at Anders Jacobsen kan komme tilbake i superslag - men det krever at hopperen er tålmodig i opptreningsfasen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er vel en måned siden den norske hopperen Anders Jacobsen falt stygt i den gedigne skiflygningsbakken i Planica.

I mai skal Jacobsen opereres for korsbåndskaden han pådro seg i fallet.

Da venter seks måneder med opptrening - opptrening som kan gjøre Jacobsen til en bedre hopper enn noen gang.

– Jeg må gjøre en veldig god jobb, men gjør jeg den jobben jeg blir tildelt 110 prosent, kan jeg være sterkere enn noen gang når jeg kommer tilbake i hoppbakken, sier Jacobsen til NRK.

Håpefull landslagstrener

Landslagstrener Alexander Stöckl er ikke i tvil om at Jacobsen kan klare akkurat det.

– Jeg har tro på at han kan klare det, om han klarer å bruke den tiden det tar, sier Stöckl til NRK og forsetter:

– Han kan ikke være for ivrig og starte for tidlig. Det tar seks måneder med en slik skade. Men han er motivert og vet hva som skal til, sier Stöckl.

Tar det med ro

Jacobsen må også være tålmodig frem mot operasjonen i mai.

– Det er fortsatt litt sånn sykehjemtrim man holder på med. Det er veldig kontrollerte former på det jeg gjør. Det er et leddbånd som må gro før operasjonen. Derfor er man veldig forsiktig, sier han.

Tidligere fredag ble Jacobsen presentert som en av sju norske hoppere på landslaget for kommende sesong. Dermed er situasjonen annerledes enn i fjor, da Jacobsen hoppet seg inn i landslagsvarmen et stykke inn i sesongen.

For 28-åringen er det ekstra viktig å være en del av landslaget når han nå er skadet.

– Nå har jeg et veldig fint støtteapparat rundt meg, og all ekspertisen som trengs hvis man er skadet er veldig tett på. Sånn sett er vi toppidrettsutøvere veldig privilegert, sier han.

Anders Jacobsen falt og fikk en stygg vridning i kneet under sitt 2.-hopp i skiflygingsbakken i Planica. Nordmannen måtte bli båret vekk etter fallet.

Dette hoppet resulterte i et langt skadeavbrekk for Anders Jacobsen. Nordmannen pådro seg en korsbåndskade og skal opereres i mai.

Siste nytt

 • United-fans blokkerte trening

  Manchester United-tilhengarar blokkerte begge inngangane til klubbens treningsfelt, slik at spelarane ikkje fekk trene, melder Manchester Evening News.

  Det var ein protest mot klubbeigarane Glazer-familien, som sa ja til at United skulle vere med i den europeiske superligaen.

  Bilete i sosiale media viser supporterar med store banner ved begge inngangane. Eitt har teksten «Glazer ut,» eit anna «Vi bestemmer når de spelar».

  Laster Twitter-innhold
 • 135.000 på billøp

  Det klassiske billøpet Indianapolis 500 vil neste månad bli avvikla med 135.000 tilskodarar. Det blir største publikumstal for noko idrettsarrangement sidan viruspandemien kom.

  Indianapolis Motor Speedway opplyste onsdag at ein i samråd med lokale helsestyresmakter har komme til at 40 prosent av tilskodarkapasiteten kan nyttast under løpet 30. mai.

  Bana i Indianapolis er det største idrettsanlegget i verda, med fleire enn 250.000 sitjeplassar på tribunane og plass til nesten 400.000 menneske innanfor portane.

  IndyCar 500
  Foto: R Brent Smith / AP
 • Sparkar komitemedlemmer frå «Big 6»

  Premier League har bedt om at medlemmer av dei seks klubbane som ville bli med i den europeiske superligaen trekkjer seg frå ulike komitear i ligaen, melder Sky Sports.

  Om dei ikkje gjer det, risikerer dei å bli fjerna med makt.

  Styreleiarar og direktørar i Arsenal, Chelsea, Liverpool og begge Manchester-klubbane sit i ulike liga-komitear. Tottenham har ingen i desse komiteane.

  Dette er ein konsekvens av møtet dei 14 andre klubbane hadde tysdag, og som i klare ordelag avviste den nye superligaen.

  Ed Woodward
  Foto: Richard Heathcote / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal