Hopp til innhold

– Kan ryke ut av Tour de France

STAVANGER (NRK): Alexander Kristoff frykter at han må bryte Tour de France når de kommer til fjellene.

Kristoff

FÅR DET TØFT: Alexander Kristoff gruer seg til de siste etappene av Tour de France.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

– Både nest siste og tredje siste etappe er kort, med harde stigninger. Med liten tidslimit er det et problem for oss spurterne. Vi får lite tid å tape, forteller Alexander Kristoff ærlig overfor NRK.

I år, som hver år, har løypene i Tour de France blitt noe endret. For sprinternes del er det to etapper som er ekstra skumle. Og spesielt vil den siste etappen før Champs-Élysées bli kritisk for Kristoff.

– Den blir tøff. Etappen er kort og inneholder en vanvittig mengde bakker. Utøverne skal blant annet opp til 2.600 høydemeter, forklarer Kristoffs stefar og trener Stein Ørn til NRK.

– Cavendish vil slite i fjellene

Sammen med Kristoff mener Ørn at spesielt Marcel Kittel og Mark Cavendish vil måtte slite for å fullføre sykkelrittet. Han tror John Degenkolb og storfavoritt Peter Sagan tar utfordringen lettere.

– Dette er noen av de verste bakkene i Tour de France på lang tid. Det blir tøft for Kittel som har vært borte lenge og som er usedvanlig lite forberedt. Samtidig sliter Cavendish tradisjonelt i bakkene, forklarer Ørn.

– Og om Alexander faller fra blir den grønne trøya enten Degenkolb eller Sagans, spår treneren.

– Kan øke tidsfristen

Kristoff er klar på at å vinne etappeseiere er det primære målet med sykkeltouren, men verken han eller Ørn utelukker at det kan bli aktuelt å kjøre for den grønne spurttrøya. Men da må han komme seg over fjellet innenfor tidsfristen.

– Da må han komme i mål 10-15 prosent bak førstemann i mål, ut ifra hvilken etappe det er. Men det kan være arrangøren øker tidslimiten for at utøverne skal komme seg gjennom, forklarer Ørn.

– Faller jeg av tidlig kan jeg ryke ut. Det er dumt å ryke ut bare én eller to dager før det hele er ferdig, sier Kristiff med et lite smil.

Men han lover å være godt forberedt til fjellpartiet starter.

– Touren starter flatt, så jeg har god tid til å komme i form og til å miste noen kilo til de harde etappene starter. Jeg håper bakkene skal gå litt bedre da.

Sportsnyheter

Intenst VM-drama: Her får dei beskjeden

Det blei ein høgdramatisk siste runde i gruppe C i VM. Polen måtte vente fleire minuttar etter ferdigspelt kamp før VM-avansementet var eit faktum.

Hjulmand

Danmark-sjefen om regnbue-presset: – Det er urimelig

Danmarks mesterskapsfasit er VM-exit, sisteplass i gruppa og totalfiasko. Sjefen sier det ikke finnes noen unnskyldninger, men mener likevel at det utenomsportslige preget laget.

Siste nytt

 • Maktdemonstrasjon av Thingnes Bø sikret seier

  Norge og Tyskland vekslet likt inn på den siste etappen på stafetten i Kontiolahti. Som ankermann for første gang siden VM 2021 var Johannes Thingnes Bø helt suveren.

  Han gikk ut fra veksling veldig hardt, og skaffet seg luke til Tyskland tidlig. På den liggende skytinga måtte Thingnes Bø ty til ett ekstraskudd, men det måtte tyskeren og. Dermed holdt nordmannen luka.

  I sporet fortsatte Thingnes Bø å øke, og på den siste stående viste han ingen nåde. Fem blinker rett ned, og sikret seieren til Norge.

  Vetle Sjåstad Christiansen gikk førsteetappen for første gang siden VM 2021, og klarte å henge med Tyskland i starten. Han vekslet Sturla Holm Lægreid inn i tet sammen med tyskerne på den andre etappen, og det samme klarte Lægreid å gjøre med Tarjei Bø som gikk den tredje etappen.

  Norge vant alle stafetter forrige sesong, og vant nå denne sesongens første stafett.

 • Den norske landslagsspilleren Tuva Hansen klar for Bayern München

  Tuva Hansen forlater Brann og er klar for den tyske fotballstormakten Bayern München. Der gjenforenes hun med tidligere Brann-trener Alexander Straus.

  Det opplyser Bayern München på Twitter.

  – Jeg føler jeg har ventet til et passende tidspunkt og at jeg ikke måtte på liv og død til utlandet for enhver pris. Jeg ventet på tilbud fra en toppklubb. Jeg føler det er min tur til å gå videre, sier Hansen til NRK.

  Hansen har vært kaptein for Brann i suksessårene klubben har vært gjennom. De står med to strake seriegull og vant også NM i år. De greide akkurat ikke ta seg til mesterligaen da de tapte siste kvalifiseringsrunde.

  Hun innrømmer at det blir tøft å forlate de norske seriemesterne.

  – Det kommer til å bli helt forferdelig. Den gjengen, klubben og alt har betydd alt for meg. Så det blir veldig, veldig trist, sier Hansen.

  Dette skjer til tross for at hun signerte nylig en kontraktsforlengelse.

  – Tispunktet er vel kanskje ikke det beste, siden jeg signert i september. Det var ikke helt etter planen, men veldig kjekt likevel, sier den ferske Bayern-spilleren.

  25-åringen står med 23 landskamper siden debuten i 2017. Hun har fått sitt definitive gjennombrudd i Sandviken og nå Brann.

  Hansen blir fullverdig medlem av laget først 1. januar når overgangsvinduet åpner.

  Tuva Hansen
  Foto: Linnea Skare Oskarsen / NRK
 • Håndball-VM på Viaplay til 2031

  En ny avtale med Det internasjonale håndballforbundet sikrer Viaplay rettighetene til å vise håndball-VM for kvinner og menn fram til 2031.

  Avtalen omfatter herrenes håndball-VM i Polen og Sverige i 2023, VM i Norge, Danmark og Kroatia i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031.

  For kvinnenes del er gjelder avtalen håndball-VM i Norge, Sverige og Danmark i 2023, VM i Tyskland og Nederland i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031, opplyser Viaplay i en pressemelding.

  Viaplays sportssjef i Norge, Kristian Oma, er fornøyd med avtalen. Viaplay sendte også EM i håndball i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia i november. 1,2 millioner nordmenn så finalen mellom Norge og Danmark, der Norge gikk seirende ut. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, finale: Danmark - Norge
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste