NRK Meny
Normal

– Kan ryke ut av Tour de France

STAVANGER (NRK): Alexander Kristoff frykter at han må bryte Tour de France når de kommer til fjellene.

Kristoff

FÅR DET TØFT: Alexander Kristoff gruer seg til de siste etappene av Tour de France.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

– Både nest siste og tredje siste etappe er kort, med harde stigninger. Med liten tidslimit er det et problem for oss spurterne. Vi får lite tid å tape, forteller Alexander Kristoff ærlig overfor NRK.

I år, som hver år, har løypene i Tour de France blitt noe endret. For sprinternes del er det to etapper som er ekstra skumle. Og spesielt vil den siste etappen før Champs-Élysées bli kritisk for Kristoff.

– Den blir tøff. Etappen er kort og inneholder en vanvittig mengde bakker. Utøverne skal blant annet opp til 2.600 høydemeter, forklarer Kristoffs stefar og trener Stein Ørn til NRK.

– Cavendish vil slite i fjellene

Sammen med Kristoff mener Ørn at spesielt Marcel Kittel og Mark Cavendish vil måtte slite for å fullføre sykkelrittet. Han tror John Degenkolb og storfavoritt Peter Sagan tar utfordringen lettere.

– Dette er noen av de verste bakkene i Tour de France på lang tid. Det blir tøft for Kittel som har vært borte lenge og som er usedvanlig lite forberedt. Samtidig sliter Cavendish tradisjonelt i bakkene, forklarer Ørn.

– Og om Alexander faller fra blir den grønne trøya enten Degenkolb eller Sagans, spår treneren.

– Kan øke tidsfristen

Kristoff er klar på at å vinne etappeseiere er det primære målet med sykkeltouren, men verken han eller Ørn utelukker at det kan bli aktuelt å kjøre for den grønne spurttrøya. Men da må han komme seg over fjellet innenfor tidsfristen.

– Da må han komme i mål 10-15 prosent bak førstemann i mål, ut ifra hvilken etappe det er. Men det kan være arrangøren øker tidslimiten for at utøverne skal komme seg gjennom, forklarer Ørn.

– Faller jeg av tidlig kan jeg ryke ut. Det er dumt å ryke ut bare én eller to dager før det hele er ferdig, sier Kristiff med et lite smil.

Men han lover å være godt forberedt til fjellpartiet starter.

– Touren starter flatt, så jeg har god tid til å komme i form og til å miste noen kilo til de harde etappene starter. Jeg håper bakkene skal gå litt bedre da.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag