– Kan ryke ut av Tour de France

STAVANGER (NRK): Alexander Kristoff frykter at han må bryte Tour de France når de kommer til fjellene.

Kristoff

FÅR DET TØFT: Alexander Kristoff gruer seg til de siste etappene av Tour de France.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

– Både nest siste og tredje siste etappe er kort, med harde stigninger. Med liten tidslimit er det et problem for oss spurterne. Vi får lite tid å tape, forteller Alexander Kristoff ærlig overfor NRK.

I år, som hver år, har løypene i Tour de France blitt noe endret. For sprinternes del er det to etapper som er ekstra skumle. Og spesielt vil den siste etappen før Champs-Élysées bli kritisk for Kristoff.

– Den blir tøff. Etappen er kort og inneholder en vanvittig mengde bakker. Utøverne skal blant annet opp til 2.600 høydemeter, forklarer Kristoffs stefar og trener Stein Ørn til NRK.

– Cavendish vil slite i fjellene

Sammen med Kristoff mener Ørn at spesielt Marcel Kittel og Mark Cavendish vil måtte slite for å fullføre sykkelrittet. Han tror John Degenkolb og storfavoritt Peter Sagan tar utfordringen lettere.

– Dette er noen av de verste bakkene i Tour de France på lang tid. Det blir tøft for Kittel som har vært borte lenge og som er usedvanlig lite forberedt. Samtidig sliter Cavendish tradisjonelt i bakkene, forklarer Ørn.

– Og om Alexander faller fra blir den grønne trøya enten Degenkolb eller Sagans, spår treneren.

– Kan øke tidsfristen

Kristoff er klar på at å vinne etappeseiere er det primære målet med sykkeltouren, men verken han eller Ørn utelukker at det kan bli aktuelt å kjøre for den grønne spurttrøya. Men da må han komme seg over fjellet innenfor tidsfristen.

– Da må han komme i mål 10-15 prosent bak førstemann i mål, ut ifra hvilken etappe det er. Men det kan være arrangøren øker tidslimiten for at utøverne skal komme seg gjennom, forklarer Ørn.

– Faller jeg av tidlig kan jeg ryke ut. Det er dumt å ryke ut bare én eller to dager før det hele er ferdig, sier Kristiff med et lite smil.

Men han lover å være godt forberedt til fjellpartiet starter.

– Touren starter flatt, så jeg har god tid til å komme i form og til å miste noen kilo til de harde etappene starter. Jeg håper bakkene skal gå litt bedre da.

Siste nytt

 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjør som i fjor og vinner sprinten på Beitostølen. Emil Iversen er nærmest ungfolen og blir nummer to. Eirik Brandsdal kniper tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjør en forrykende spurt og blir nummer to. Lotta Udnes Weng kniper tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Riiber tok NM-gull

  Jarl Magnus Riiber tok NM-gullet på 5-kilometeren lørdag. Espen Andersen sikret sølvet, mens Einar Christian Lurås Oftebro sørget for sin andre NM-medalje med bronsen.

  Riiber
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, finaler
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, finaler
Sesongstart langrenn: Finaler klassisk sprint
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvalifisering og vinterstudio
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse