– Kan ryke ut av Tour de France

STAVANGER (NRK): Alexander Kristoff frykter at han må bryte Tour de France når de kommer til fjellene.

Kristoff

FÅR DET TØFT: Alexander Kristoff gruer seg til de siste etappene av Tour de France.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

– Både nest siste og tredje siste etappe er kort, med harde stigninger. Med liten tidslimit er det et problem for oss spurterne. Vi får lite tid å tape, forteller Alexander Kristoff ærlig overfor NRK.

I år, som hver år, har løypene i Tour de France blitt noe endret. For sprinternes del er det to etapper som er ekstra skumle. Og spesielt vil den siste etappen før Champs-Élysées bli kritisk for Kristoff.

– Den blir tøff. Etappen er kort og inneholder en vanvittig mengde bakker. Utøverne skal blant annet opp til 2.600 høydemeter, forklarer Kristoffs stefar og trener Stein Ørn til NRK.

– Cavendish vil slite i fjellene

Sammen med Kristoff mener Ørn at spesielt Marcel Kittel og Mark Cavendish vil måtte slite for å fullføre sykkelrittet. Han tror John Degenkolb og storfavoritt Peter Sagan tar utfordringen lettere.

– Dette er noen av de verste bakkene i Tour de France på lang tid. Det blir tøft for Kittel som har vært borte lenge og som er usedvanlig lite forberedt. Samtidig sliter Cavendish tradisjonelt i bakkene, forklarer Ørn.

– Og om Alexander faller fra blir den grønne trøya enten Degenkolb eller Sagans, spår treneren.

– Kan øke tidsfristen

Kristoff er klar på at å vinne etappeseiere er det primære målet med sykkeltouren, men verken han eller Ørn utelukker at det kan bli aktuelt å kjøre for den grønne spurttrøya. Men da må han komme seg over fjellet innenfor tidsfristen.

– Da må han komme i mål 10-15 prosent bak førstemann i mål, ut ifra hvilken etappe det er. Men det kan være arrangøren øker tidslimiten for at utøverne skal komme seg gjennom, forklarer Ørn.

– Faller jeg av tidlig kan jeg ryke ut. Det er dumt å ryke ut bare én eller to dager før det hele er ferdig, sier Kristiff med et lite smil.

Men han lover å være godt forberedt til fjellpartiet starter.

– Touren starter flatt, så jeg har god tid til å komme i form og til å miste noen kilo til de harde etappene starter. Jeg håper bakkene skal gå litt bedre da.

Siste nytt

 • Utfortrening avlyst

  Kvinnenes utfortrening i Lake Louise er avlyst på grunn av varmt vær og pågående arbeid i løypa. Det er andre dagen på rad at treningen avlyses. Ettersom det jobbes i løypa for øyeblikket finnes det ingen plan b for treningen.

  Dermed ble tirsdagens utfortrening den eneste før utforrennene fredag og lørdag. Søndag er det super-G. Ragnhild Mowinckel er eneste norske som deltar i Lake Louise. Hun ble nummer 35 på tirsdagens trening.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup Women's Event
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • ATP fortsetter i Kina

  Mennenes internasjonale tennisforbund (ATP) vil fortsette å avvikle turneringer i Kina til tross for saken med Peng Shuai der WTA har satt foten ned.

  Det sier ATP-sjef Andrea Gaudenzi i en uttalelse.

  – Situasjonen rundt Peng Shuai fortsetter å vekke alvorlige bekymringer i og utenfor sporten vår. Svarene har så langt vært utilstrekkelige. Vi oppfordrer igjen til en linje med åpen kommunikasjon mellom spilleren og WTA for å få et klarere bilde av situasjonen hennes, sier han.

  Det er knyttet stor bekymring til Pengs situasjon etter at hun i forrige måned tilsynelatende forsvant etter å ha beskyldt eks-visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep.

  Senere er Peng observert offentlig, og hun hadde en videosamtale med IOC 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

  China Peng Shuai Tennis
  Foto: Andy Wong / AP
 • Tilskuertak i Bundesliga

  Ingen klubber får ha flere enn 15.000 tilskuere på fotballkamper i Tyskland i tiden som kommer. Det er lokale og nasjonale myndigheter blitt enige om.

  Til nå under pandemien er det lokale helsemyndigheter i hver region som har avgjort publikumsbegrensninger, men nå er det oppnådd enighet om et felles regelverk.

  Ved utendørsarrangementer kan 30 til 50 prosent av en arenas kapasitet benyttes, med tak på 15.000 tilskuere. Innendørs får ingen ha flere enn 5000 tilskuere. Det gjelder blant annet basketball, håndball og ishockey.

  Haaland
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal