NRK Meny
Normal

– Kan ikke tro hun er så dum

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Evi Sachenbacher-Stehles tidligere trener, Wolfgang Pichler, er rystet over Sotsji-OLs første dopingsak.

Evi Sachenbacher-Stehle

Tyske Evi Sachenbacher-Stehle skal ha testet positivt på et sentralstimulerende middel. Dette er imidlertid ikke bekreftet av den tyske OL-komitéen.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Pichler var treneren til Sachenbacher-Stehle i tre år.

Han reagerer med vantro på nyheten om at hans tidligere elev skal ha testet positivt på et sentralstimulerende middel under vinter-OL.

– Jeg kan ikke forstå at hun er så dum, sier han til NRK.no.

– Hun er normalt en hyggelig person, og jeg tror ikke hun doper seg. Hvis hun har tatt noe hun ikke har visst hva er, er det dumt av henne, forteller treneren.

– En katastrofe for sporten

Den tyske olympiske komité har ikke bekreftet at det er tyskeren som har testet positivt, men nyhetsbyrået DPA og flere tyske aviser meldte fredag at det var Sachenbacher-Stehle som hadde testet positivt.

33-åringen har fem OL-medaljer fra tiden som langrennsløper.

– Jeg er lei meg på hennes vegne, men hvis det er riktig, er det hennes og det tyske forbundets feil. Men jeg vil ikke være en moralens apostel, jeg vet hvordan livet er, fortsetter han.

B-prøven skal analyseres senere fredag.

– Vet ikke noe

Den tyske landslagstreneren Gerhard Hönich var svært ordknapp da han møtte pressen fredag ettermiddag.

– Jeg tenker bare på det sportslige i dag, og vil svare på spørsmål om dette senere. Vi kan ikke bekrefte noe helt ennå, sier han.

IBU-president Anders Besseberg

Kan være alt fra nesedråper til kosttilskudd, sier IBU-president Anders Besseberg til Dagbladet.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

– Kan du bekrefte om det stemmer at Sachenbacher-Stehle har avgitt positiv prøve?

– Jeg kan ikke si noe som helst.

– Fordi du ikke vil eller fordi du ikke vet?

– Fordi jeg ikke vet, sier tyskeren.

– Trodde ikke det var sant

Den tyske skiskytterlegenden Sven Fischer er svært overrasket over nyheten.

– Jeg er sjokkert. Jeg trodde ikke det var sant, sier Fischer til tysk presse.

– Jeg er sjokkert over at en tysker har testet positivt. Det gjelder uansett hvilken utøver og idrett det dreier seg om, sier 42-åringen.

Sachenbacher-Stehle er skiskytter og tidligere langrennsløper.

Mandag var hun nær sin første OL-medalje som skiskytter, men tapte spurten om bronse på fellesstarten mot Tiril Eckhoff.

I Torino-OL i 2006 ble Sachenbacher-Stehle nektet start i skiathlon på grunn av for høy blodverdi og fikk fem dagers startforbud. Hun hevdet da at hun naturlig har høye hemoglobinverdier.

Besseberg: – Ikke bloddoping eller EPO

President i Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU), Anders Besseberg, sier til Dagbladet at tilfellet ikke dreier seg om bloddoping eller EPO.

– Da kan det dreie seg om alt fra nesedråper til kosttilskudd. Men en positiv prøve er en positiv prøve, og vi er glade for at de som bryter reglene blir tatt, sier han.

Gerhard Hönich

Landslagstrener Gerhard Hönich: - Jeg vet ikke noe, fortalte han pressen.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal